Majssuppe

Majssuppe er en lækker, cremet suppe uden kød. Du kan servere og spise den hele året. Du kan tilsætte lidt mere chili, hvidløg og ingefær, når suppen skal serveres efterår og vinter, end når den skal serveres forår og sommer. På den måde får den lidt ekstra styrke og giver varme til de kolde perioder. Se opskriften på en moderat krydret majssuppe herunder.

Der findes mange forskellige ingredienser, du kan toppe med – det får du forslag til under opskriften. Skal der være frit valg på alle hylder, så sæt alle forslagene til toppings på bordet i små skåle. Så kan gæsterne selv vælge, hvad de bedst kan lide, eller hvad de vil udfordre deres smagsløg med.

Majssuppe med chili og kokos

Majssuppe smager bedst, hvis du laver den af majs fra friske majskolber. Men det tager også lidt længere tid. Vil du lave en nem og hurtig majssuppe – eller kan du ikke få fat i friske majskolber – så kan du bruge majskerner. Jeg synes bedst om frosne majskerner frem for konserves, fordi majskerner på dåse har en anden smag og konsistens efter at have ligget og svømmet i lagen.

Majssuppe

Majssuppe

Forb. tid: 15 minutter
Ret: Forret, Frokost, Hovedret, Suppe, vegetarisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 558kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 600 g Majskolber
  • 1 stk Kartoffel
  • 1 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk Stor chilipeber (eller to små af forskellig slags)
  • 1 spsk Syltet ingefær (sushi-ingefær) eller 2 spsk. revet, frisk ingefær
  • 1-2 spsk Olivenolie
  • 5 dl Grøntsagsbouillon
  • 1 dåse Kokosmælk
  • Limesaft – citronsaft kan også bruges, men limesaft er at foretrække
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Træk bladene af majskolberne, og fjern trådene.
  • Sæt en majskolbe ned i en dyb tallerken, et fad med lav kant eller f.eks. en lille bradepande eller lignende.
  • Skrab majskernerne af med bagsiden af en bordkniv, så kerner og majs havner i fadet/tallerkenen, og gentag med de andre majskolber. Gem de nøgne majskolber.
  • Skræl kartoflen, og skær den i tern.
  • Pil løg og hvidløgsfed, og skær løget i tynde skiver.
  • Skyl chilipeberen/-peberne, og skær den/dem i fine skiver – der må gerne være kerner med, hvis du bryder dig om det.
  • Hak sushiingefæren fint, eller skræl den friske ingefær, og riv den.
  • Varm lidt olie op i en gryde, og svits løg, ingefær og chili, til alle dele er bløde.
  • Tilsæt presset hvidløg og majskerner (med saft, hvis du bruger friske majskolber), og lad det hele svitse et par minutter, til majskernerne er blevet lidt mørkere.
  • Tilsæt kartofler, og lad dem svits med i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og kokosmælk – og evt. de nøgne majskolber (kan de ikke være i gryden i deres fulde længde, så skær dem over.
  • Kog op ved høj varme, og lad derefter det hele simre ved svag varme i et kvarters tid under låg.
  • Blend suppen – husk at fjerne evt. nøgne majskolber først – så den har nøjagtig så meget eller lidt struktur, du ønsker.
  • Tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon, hvis du synes, suppen er for tyk.
  • Smag suppen til med limesaft, salt og peber.

Nutrition

Kalorier: 558kcal | Kulhydrat: 53g | Protein: 11g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 21273mg | Kalium: 405mg | Fiber: 6g | Sukker: 18g | Vitamin C: 11mg | Calcium: 3mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Forslag til toppings til majssuppe med chili og kokos

Selvfølgelig skal der chili og kokos som topping til majssuppen, når nu det er en majssuppe med chili og kokos. Se alle forslagene til toppings herunder.

  • Chilipeber i tynde ringe
  • Ristede kokosflager (kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • Tortillachips
  • Saltede peanuts
  • Ristede cashewnødder
  • Limebåde
  • Friske salvieblade – og evt. lidt friterede salvieblade, som på billedet. Få opskriften herunder.

Friterede salvieblade

Det er ikke spor besværligt at fritere salvieblade, men det giver et sprødt element til suppen, og så ser det også overskudsagtigt ud.

Band 3 spsk. mel og 1 spsk. majsstivelse med ½ tsk. fint salt og lidt vand, så du får en konsistens, som ca. er som en pandekagedej.

Dyp salvieblade i dejen, og kom dem i en lille gryde eller en dyb stegepande med rygende varm neutral olie. Lad dem være i olien, til de er sprøde og gyldne. Tag dem op på et stykke køkkenrullepapir godkendt til fødevarer, giv dem et drys groft salt, og lad dem dryppe godt af, inden de kommes i skål og sættes på bordet sammen med de øvrige toppings.

Majssuppe ovenover

Brød til majssuppe

Det er ikke nødvendigt med brød til majssuppen. Den mætter fint, som den er. Men er du den type, som bare skal have brød til suppe? Eller er der ikke ret meget suppe, og vil du have den til at strække til flere? Så kan du sagtens servere brød til.

Men så gør dig selv den tjeneste at bage brødet selv. Det kan være et surdejsbrød, tortillas – som jo faktisk er mexicansk, ligesom majssuppe oprindeligt er det – eller det kan være hjemmebagte flutes.

Det tager selvfølgelig ekstra tid at bage selv, men med lidt god planlægning kan det sagtens lade sig gøre.

Majssuppe oppefra
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

  1. Hvad sker der efter pkt. 9 i opskriften? Hvad gør man med kartoflen, kokosmælken og grøntsagsbouillonen?

    1. Hej Lisa
      Ja, den er der da helt gal. Det får vi lige fikset. Tak for info.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce