Majssuppe – En cremet, sød suppe, som er fyldt med grøntsager og som man med stor sandsynlighed har ingredienserne til i forvejen. Det betyder, at man kan bringe efterårshygge direkte ind i køkkenet, uden først at skulle iklæde sig det store overtøj og bevæge sig udenfor. Dét er noget, jeg personligt sætter højt, når jeg kigger ud af vinduet og vurderer, at det nok blæser for meget til, at det er forsvarligt at gå ud…

majssuppe

Selvom efterårsvejret lader vente lidt på sig denne september, så er det aldrig for tidligt at kridte banen lidt op. Og her er det selvfølgelig retter-du-kan-spise-indenfor-med-et-tæppe-banen, vi taler om!

Det første, jeg tænker på, når jeg ser de første visne blade på jorden, er ikke en tristhed over efterårets snarlige indtræden. I stedet begynder jeg at drømme om alt det efterårsmad, jeg skal lave hen over de næste måneder. Behøver jeg sige det? Jeg skal lave suppe. MASSER af suppe. Udover at være fantastisk i sig selv, er suppe genialt, fordi det er et hurtigt alternativ, hvis man ikke liiige har haft tid til at lave en simreret, der helst skal stå hele dagen. Alligevel har det masser af smag, saft og kraft – alt i alt det perfekte måltid, når det er koldt uden for, og det eneste man rigtig gider, er at dykke ned i en stor gryde med dampende varm mad, uden alt for meget arbejde. Det er da ikke så dårligt, vel?

Majssuppe med kartofler og squash – opskrift

Ingredienser til 4-6 personer

  • 2 tsk smør
  • 1 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 400 gram kartofler
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk sort peber
  • ½ tsk salt
  • 330 gram majs
  • 1 squash
  • 2 spsk creme fraiche eller ½ dl fløde

Fremgangsmåde

  • Hak løg og bladselleri fint og steg 2-3 minutter i smeltet smør ved medium varme.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem sammen med hakket chili og hvidløg. Lad stege i yderligere nogle minutter – husk at røre jævnligt, så grøntsagerne ikke sætter sig fast i bunden.
  • Tilsæt bouillon og lad simre i 8-10 minutter, indtil kartoflerne er halvvejs færdige.
  • Tilsæt hakket squash, majs, oregano, paprika, peber og salt og lad koge de sidste 10 minutter, indtil kartofler og squashstykkerne er møre.
  • Vælg selv, om du vil servere suppen som den er, eller om du vil blende den – jeg blendede suppen halvt, så der stadig var en del bid tilbage.
  • Slut af med at røre 2 spsk creme fraiche ud i suppen og smag til med salt og peber. Server med ekstra chili og paprika, en god skive brød og naturligvis et rigtig godt selskab.
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Majssuppe med kartofler og squash
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

x