Limesaft– citronsaft kan også bruges, men limesaft er at foretrække
Salt og peber
Sådan gør du
Træk bladene af majskolberne, og fjern trådene.
Sæt en majskolbe ned i en dyb tallerken, et fad med lav kant eller f.eks. en lille bradepande eller lignende.
Skrab majskernerne af med bagsiden af en bordkniv, så kerner og majs havner i fadet/tallerkenen, og gentag med de andre majskolber. Gem de nøgne majskolber.
Skræl kartoflen, og skær den i tern.
Pil løg og hvidløgsfed, og skær løget i tynde skiver.
Skyl chilipeberen/-peberne, og skær den/dem i fine skiver – der må gerne være kerner med, hvis du bryder dig om det.
Hak sushiingefæren fint, eller skræl den friske ingefær, og riv den.
Varm lidt olie op i en gryde, og svits løg, ingefær og chili, til alle dele er bløde.
Tilsæt presset hvidløg og majskerner (med saft, hvis du bruger friske majskolber), og lad det hele svitse et par minutter, til majskernerne er blevet lidt mørkere.
Tilsæt kartofler, og lad dem svits med i et par minutter.
Tilsæt bouillon og kokosmælk – og evt. de nøgne majskolber (kan de ikke være i gryden i deres fulde længde, så skær dem over.
Kog op ved høj varme, og lad derefter det hele simre ved svag varme i et kvarters tid under låg.
Blend suppen – husk at fjerne evt. nøgne majskolber først – så den har nøjagtig så meget eller lidt struktur, du ønsker.
Tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon, hvis du synes, suppen er for tyk.