Manti er den tyrkiske udgave af de italienske ravioli. Små dejkuverter med hakket kød i. Manti stammer oprindeligt fra den centralanatoriske by Kayseri. De kan have forskellige former – trekanter, kuverter eller andet.
I Kayseri er der tradition for at lave dem så små, at der kan ligge 50 styk i en suppeske. Det kan der ikke af dem, jeg laver. De er noget større.
Til Manti serveres yoghurt med hvidløg og eventuelt mynte samt paprikasmør.

Manti opskrift
Jeg laver altid lidt ekstra fars – ud over de 250 g som fremgår af opskriften – for den smager sindssygt lækkert at stege som en bøf.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Ingredienser
Tilbehør
- 4 fed hvidløg
- lidt tørret mynte
- 6 dl yoghurt naturel
- 3 spsk. smør
- 1 tsk. rosenpaprika
Sådan gør du
- Du starter med dejen til pastaen.
- Ælt mel og æg sammen til en fast dej. Tilsæt evt. vand lidt ad gangen, hvis du ikke kan få dejen samlet.
- Lad dejen hvile tildækket i ½ times tid.
- Imens kan du lave fyldet.
- Pil løget, hak det fint, og bland det i oksekødet sammen med persille og tomatpuré/paprika.
- Krydr med salt og peber, og sæt farsen til side.
- Del dejen i to halvdele, og rul hver halvdel ud for sig.
- Drys mel på bordet og mel på dejen, og rul den ud med en kagerulle til en størrelse på ca. 45 cm og en tykkelse på 1-2 mm.
- Skær dejen i kvadrater på 3 cm.
- Læg lidt fars på hver kvadrat, og luk alle fire hjørner sammen, så du får en lille ”toppet” kuvert. Sørg for at trykke dem godt sammen.
- Sæt en gryde vand over at koge.
- Kom pastaen i ad flere omgange, og lad dem koge i ca. 10 minutter.
- Tilbered imens tilbehøret.
- Pil hvidløgsfeddene.
- Kom presset hvidløg og evt. lidt tørret mynte i yoghurten, og rør det sammen til en dressing.
- Smelt smørret, uden at det bruner, og tilsæt paprikaen.
- Rør rundt, og tag det af varmen.
-->-->
Serveringsforslag
Server de kogte manti med yoghurtdressingen og paprikasmørret. Du kan også servere en tomatsalat til, men det er ikke tradition i Tyrkiet.