Tidligere, når vi danskere grillede, grillede vil hakkebøffer, pølser, steaks og revelsben, men nu har vi da heldigvis fundet ud af at kylling og laks på grill, også smager godt – for det gør det. Du kan grille laks med og uden skind, og du kan grille en hel lakseside eller laksefileter – nå ja, eller en hel laks, hvis du er så heldig at være kommet i besiddelse af sådan en krabat.

Desværre ligger laks i den dyre ende af prisskalaen. Så det kan være en god idé at købe laksefileter eller hele laksesider, når de er på tilbud og smide dem på grillen, også selvom der måske stod chili con carne på madplanen, det kan du altid få en anden dag.

Laks på grill

Laks på grill med hjemmelavet pesto

Pesto og laks smager godt sammen. Du kan bruge hjemmelavet persillepesto, du kan bruge en god købepesto, eller du kan lave en pesto med basilikum.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 bdt. basilikum
  • ½-¾ dl olivenolie
  • 4 spsk. revet parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. pinjekerner
  • 4 laksefileter uden skind
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl basilikum, og kom den i blenderen sammen med ½ dl olie, parmesan, hvidløg og pinjekerner.
  2. Kør, til du har en ensartet masse. Er pestoen for tør, så tilsæt mere olie.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Pensl laksefileterne med pesto, og læg dem med skindsiden nedad (det kan sagtens ses, selvom der ikke er skind på) i en foliebakke eller på en grillpande med huller, smurt med olie.
  5. Grill dem ved indirekte varme i 3-4 minutter.
  6. Vend fileterne, og grill dem 1-2 minutter på den anden side.

Tip I: Du kan grille en hel lakseside på samme måde, den skal så have længere tid – ca. 15-18 minutter i alt.

Tip II: Du kan også bruge laks med skind. Pensl så kun fisken på oversiden. Fiskeskind – ikke kun på laks – kan blive ualmindeligt sprødt, ligesom flæskesvær. Hvis du vil spise skindet, så husk at fjerne skæl, inden du smider laksen på grillen. Nu er det ikke, fordi skæl smager grimt, men de er ubehagelige at sidde og tygge i. Selvom skindet ikke bliver sprødt, er det stadig lækkert – altså uden skæl!

Servér laks på grill med en frisk salat, f.eks. en avocadosalat, grillede tomater og flutes lunet på grillen. Det er lækkert og rimelig sundt.

Kokketrick til lækre fiskeretter

Hvis du gerne vil have en velsmagende fisk, der er fast i kødet, så skal du følge dette kokketrick. Det virker hver gang og på alle fisketyper – uanset om det er frisk fisk eller optøet fisk.

  • Strø et gavmildt lag salt på fisken – over det hele.
  • Strø derefter ganske almindeligt sukker på fisken.
  • Lad det trække i 20 minutter.
  • Lav en skål isvand klar, og skyl sukker og salt af fisken med det.
  • Tilbered fisken, som du havde planlagt.

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

 

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Laks på grill
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)