Chicken korma

Chicken korma eller på godt dansk braiseret/grydestegt kylling. Chicken er engelsk/amerikansk og betyder kylling og korma er urdu og betyder braisere/grydestege. Oprindeligt stammer retten korma fra den indiske halvø.

Korma er kød eller grøntsager som braiseres i yoghurt eller fløde, vand eller bouillon, og som krydres med diverse indiske krydderier.

Få flere tips fra vores venner fra Gastrofun

chicken korma

Chicken korma – opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: aftensmad
Kalorier: 1871kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Korma kan altså laves med meget andet kød end kylling, og den opskrift, du får herunder, kan også bruges med svinekød i stedet for kylling. Jeg har prøvet begge dele, men foretrækker den med kylling, som efter marineringen bliver så mør, at du kan skære den med tungen.

Ingredienser

  • 500 g kyllingekød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. karry
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl bouillon
  • 1 nip safran
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet i strimler eller tern, hvis det ikke allerede er det. Bland 2 spsk. olie, 2 tsk. garam masala, 2 tsk. karry, salt og peber i en pose beregnet til fødevarer, og kom kyllingekødet i, og lad det marinere i et par timer. Denne proces kan udelades.
  • Skær løg i ringe, og hak hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den sidste spsk. olie, indtil løgene er bløde.
  • Hak chilipeberen, og tilsæt den sammen med de to sidste tsk. garam masala. Rør rundt, mens det svitser i et par minutter.
  • Tilsæt det marinerede kød, og lad det brune.
  • Tilsæt cremefraiche, tomatpuré, bouillon og safran, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til kødet er mørt, og sovsen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Noter

Chicken korma serveres med kogte ris og/eller naan.
Andre der har været glade for chicken korma har også været glade for vores opskrift på Butter Chicken. Du kan finde opskriften på Butter Chicken her.

Nutrition

Kalorier: 1871kcal | Kulhydrat: 50g | Protein: 107g | Fedt: 139g | Mættet fedt: 54g | Flerumættet fedtsyre: 19g | Enkeltumættet fedtsyre: 47g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 552mg | Natrium: 831mg | Kalium: 1933mg | Fiber: 8g | Sukker: 25g | Vitamin C: 37mg | Calcium: 473mg | Jern: 7mg

Få flere ideer fra vores galleri

Sidst opdateret: 25. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.