Chicken korma

Chicken korma eller på godt dansk braiseret/grydestegt kylling. Chicken er engelsk/amerikansk og betyder kylling og korma er urdu og betyder braisere/grydestege. Oprindeligt stammer retten korma fra den indiske halvø.

Korma er kød eller grøntsager som braiseres i yoghurt eller fløde, vand eller bouillon, og som krydres med diverse indiske krydderier.

Få flere tips fra vores venner fra Gastrofun

chicken korma

Chicken korma – opskrift

Korma kan altså laves med meget andet kød end kylling, og den opskrift, du får herunder, kan også bruges med svinekød i stedet for kylling. Jeg har prøvet begge dele, men foretrækker den med kylling, som efter marineringen bliver så mør, at du kan skære den med tungen.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Kalorier: 1871kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 500 g kyllingekød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. karry
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl bouillon
  • 1 nip safran
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet i strimler eller tern, hvis det ikke allerede er det. Bland 2 spsk. olie, 2 tsk. garam masala, 2 tsk. karry, salt og peber i en pose beregnet til fødevarer, og kom kyllingekødet i, og lad det marinere i et par timer. Denne proces kan udelades.
  • Skær løg i ringe, og hak hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den sidste spsk. olie, indtil løgene er bløde.
  • Hak chilipeberen, og tilsæt den sammen med de to sidste tsk. garam masala. Rør rundt, mens det svitser i et par minutter.
  • Tilsæt det marinerede kød, og lad det brune.
  • Tilsæt cremefraiche, tomatpuré, bouillon og safran, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til kødet er mørt, og sovsen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Noter

Chicken korma serveres med kogte ris og/eller naan.
Andre der har været glade for chicken korma har også været glade for vores opskrift på Butter Chicken. Du kan finde opskriften på Butter Chicken her.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1871kcal | Kulhydrat: 50g | Protein: 107g | Fedt: 139g | Mættet fedt: 54g | Flerumættet fedtsyre: 19g | Enkeltumættet fedtsyre: 47g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 552mg | Natrium: 831mg | Kalium: 1933mg | Fiber: 8g | Sukker: 25g | Vitamin C: 37mg | Calcium: 473mg | Jern: 7mg

Få flere ideer fra vores galleri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce