Ristede havregryn er noget af det nemmeste at lave. Det er billigt, og det er hurtigt, hvis du lige står og mangler lidt lækkert. Derudover bliver det lavet af ingredienser, de fleste har i køkken- og køleskabet i forvejen. Men hvad skal du så bruge ristede havregryn til? Har du nogensinde købt et bæger yoghurt eller skyr med et ekstra bæger på toppen med lækker crunchy mysli i? Det består hovedsageligt af ristede havregryn.

Og de små sprøde flager er da også perfekte i din egen hjemmelavede mysli blandet med nødder, rosiner og andet godt. Men også alene egner de sig godt til f.eks. chiagrøden. Eller du kan udskifte raspen i den gammeldags æblekage med dem – delvist eller det hele. Men de kan bruges til meget andet. Det kommer jeg ind på efter opskriften.

Ristede havregryn

Du kan riste havregryn i sukker eller i honning. Herunder får du opskriften på sukkerristede havregryn.

Antal personer:
4

Tid i alt:
7M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til ristede havregryn

  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • 10 g smør

Sådan laver du ristede havregryn

  1. Bland havregryn og sukker sammen.
  2. Smelt smørret på en pande, og kom sukker og havregryn på, og rist, til de har taget farve – ca. 5 minutters tid. Ryst panden undervejs, eller rør i den.
  3. Bred havregrynene ud på en tallerken, og lad dem afkøle.

Ristede havregryn med honning

Du får også lige opskriften på dem med honning.

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 dl havregryn

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og honning i en pande.
  2. Kom havregrynene i, og rist dem under omrøring, til de er gyldne – ca. 5 minutter.
  3. Lad havregrynene køle af på en tallerken eller lignende.

Om havregrynene er ristet i sukker eller honning, gør ikke den store forskel for mig. Fælles for dem begge er, at jo mere spredt de ligger under afkølingen, jo mindre klumper de sammen. Skulle du have fået for store klumper, kan du altid give dem en tur med kødhammeren eller under kagerullen.

Som nævnt kan havregrynene – både de sukker- og de honningristede – bruges til meget andet end morgenmad og kage. Du kan f.eks. servere sommerens koldskål med et gavmildt drys. Eller du kan bruge dem som et sprødt drys og et sødt indslag i salater, f.eks. på pastasalat med skinke eller spinatsalat.

Endelig smager de også godt i pitabrød eller oven på en pizza. Du kan sikkert selv finde flere anvendelsesmuligheder.

Skal jeg bruge fin- eller grovvalsede havregryn?

Du ved sikkert, at der både findes finvalsede og grovvalsede havregryn. Begge dele kan bruges til ristede havregryn.

Forskellen er faktisk ikke særlig stor på grov- og finvalsede havregryn. Kornkernen er delt inden valsningen ved finvalsede havregryn, det er den ikke ved de grovvalsede. De grovvalsede er – som betegnelse lyder – grovere i det og skal derfor tygges mere. Det gør, at de mætter bedre, så der skal færre til.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Ristede havregryn
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

x