Pasta carbonara

Pasta carbonara – Italienerne kan bare det dér med pasta. Og denne ret stammer da også fra Italien. Den blev lavet første gang i midten af det 20. århundrede i Rom. Du kan bruge spaghetti (hvilket nok efterhånden er det mest almindelige), båndpasta, penne eller lignende.

Men der skal jo andet end pasta til. Pasta carbonara består af pasta, røget flæsk eller bacon og ost – sådan i korte træk. Men der findes også varianter, hvor der tilsættes ærter, champignoner eller andre grøntsager og fløde.

Der findes også en ret, der hedder spaghetti carbonara. Her er pastaen, der bliver brugt selvfølgelig spaghetti.

Få endnu mere inspiration til din lækre pasta cabonara, af vores gode venner fra Gastrofun

pasta carbonara

Pasta carbonara opskrift

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Børn, Forret, Hovedret, hurtigmums
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 1155kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I den opskrift du får her, har jeg brugt penne – også kaldet rigate. Og så har jeg brugt mascarpone – hjemmelavet mascarpone, vel at mærke. Så bliver der ikke mere italiensk mama over det.

Ingredienser

  • 500 g penne
  • 1 løg
  • 12 skiver bacon
  • 2 æggeblommer
  • dl revet parmesan
  • 3-3½ dl mascarpone
  • 3-4 spsk. hakket persille
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Kog pennene som angivet på emballagen. Husk altid i rigeligt vand med rigeligt salt.
  • Pil løget, og skær det i terninger.
  • Skær baconen i ca. 1 cm store stykker, kom dem på en kold sauterpande, skru op for varmen, og steg, til baconen begynder at tage farve.
  • Tilsæt løg, og steg, til løg og bacon er gyldne og brune.
  • Skru ned for varmen – bare så bacon og løg bliver holdt varme – og hæld overflødigt fedt fra panden.
  • Bland ost, æggeblomme og salt og peber i en passende skål.
  • Hæld vandet fra pastaen, når den er færdig, men gem et par dl af kogevandet.
  • Hæld pastaen i panden med løg og bacon, sluk for varmen, og tilsæt osteblandingen.
  • Rør rundt, til alt er godt blandet sammen.
  • Tilsæt kogevand fra pastaen, indtil du synes, din pasta carbonara har den rette konsistens.
  • Servér med et drys hakket persille.

Noter

Tip: Det baconfedt du hælder af panden, kan bruges til at stege løg, champignoner, fisk, æggekage eller andre ting i. Så får det den fine, lækre baconsmag. Du kan også smøre baconfedt på brødet til f.eks. kartoffelmaden. Så lad endelig være med at kassere det lækre baconfedt.
Synes du ikke, pasta mætter så godt og længe, så brug fuldkornspasta. Eller kommer der en uventet gæst eller to på besøg, så spis brød til, så rækker retten længere.
En fadpræget rødvin vil passe fint til pasta carbonara – og den skal selvfølgelig være fra Italien. Er du mere til hvidvin, så vælg en italiensk Chardonnay.
Til dessert kan du servere en lækker, hjemmelavet og endda sund bananis med lidt kakaonibs drysset ud over.

Nutrition

Kalorier: 1155kcal | Kulhydrat: 100g | Protein: 47g | Fedt: 61g | Mættet fedt: 36g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 229mg | Natrium: 1083mg | Kalium: 396mg | Fiber: 4g | Sukker: 5g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 908mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce