Sund bananis

Sund bananis – et nemt og sundt alternativ, når du craver is her og nu! Der er ingen, der vil tro på, at det bare er blendet, frossen banan!

Da jeg hørte, at man kunne lave is kun af frossen banan, tænkte jeg, at det måtte være løgn. Is skal være lavet af fløde for at smage godt, ikke? Jeg måtte dog erkende, at min skepsis var ubegrundet… For det virker! Det er såre simpelt: skær bananer i skiver og læg dem i fryseposer. Når du så en dag er sliksulten, så blend de frosne bananstykker sammen med lidt mælk, indtil det bliver til is.

Voilá: Ud kommer en cremet, silkeblød, sød og faktisk også ret fed is, som smager helt fantastisk! Det bedste af det hele? At den faktisk er så sund, at man kan tillade sig at spise den både til morgenmad, mellemmåltid og dessert. Dét må vel for mange siges at være en barnedrøm, der går i opfyldelse!

bananis

Sund bananis – opskrift til 1 person

Ret: Børn, Dessert, Snack, vegetarisk
Antal: 1 person
Kalorier: 240kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Da jeg hørte, at man kunne lave is kun af frossen banan, tænkte jeg, at det måtte være løgn. Is skal være lavet af fløde for at smage godt, ikke? Jeg måtte dog erkende, at min skepsis var ubegrundet… For det virker! Det er såre simpelt: skær bananer i skiver og læg dem i fryseposer. Når du så en dag er sliksulten, så blend de frosne bananstykker sammen med lidt mælk, indtil det bliver til is.

Ingredienser

  • 1,5– 2 stk frosne bananer skåret i skiver
  • 0,5 dl plantemælk eller almindelig mælk
  • Valgfrit: Bananis kan spises helt som det er eller peppes op på utallige måder: prøv f.eks at tilføje peanut butter, frosne bær, chokolade, kakao, nødder eller dadler. Den på billedet indeholder f.eks peanut butter og mandler!


Sådan gør du

  • Skær modne bananer i skiver, og læg 1,5 eller 2 bananer i hver frysepose, sådan så der er til en portion i hver pose. Fordel stykkerne godt, så de ikke fryser sammen i en stor klump.
  • Når du vil lave isen, så tag en pose direkte fra fryseren og kom i en food processor eller blender sammen med en lille smule mælk, og det du ellers har lyst til at tilsætte.
  • Blend, indtil det er blevet til en cremet is – dette kræver måske, at du stopper undervejs og skraberne siderne ned en enkelt gang eller to. Tilsæt mere mælk, hvis du ønsker en blødere konsistens.

Nutrition

Kalorier: 240kcal | Kulhydrat: 56g | Protein: 4g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 6mg | Natrium: 21mg | Kalium: 920mg | Fiber: 6g | Sukker: 31g | Vitamin C: 21mg | Calcium: 73mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Galleri med Bananis

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce