Sund bananis

Sund bananis – et nemt og sundt alternativ, når du craver is her og nu! Der er ingen, der vil tro på, at det bare er blendet, frossen banan!bananis

Da jeg hørte, at man kunne lave is kun af frossen banan, tænkte jeg, at det måtte være løgn. Is skal være lavet af fløde for at smage godt, ikke? Jeg måtte dog erkende, at min skepsis var ubegrundet… For det virker! Det er såre simpelt: skær bananer i skiver og læg dem i fryseposer. Når du så en dag er sliksulten, så blend de frosne bananstykker sammen med lidt mælk, indtil det bliver til is.

Voilá: Ud kommer en cremet, silkeblød, sød og faktisk også ret fed is, som smager helt fantastisk! Det bedste af det hele? At den faktisk er så sund, at man kan tillade sig at spise den både til morgenmad, mellemmåltid og dessert. Dét må vel for mange siges at være en barnedrøm, der går i opfyldelse!

Sund bananis – opskrift til 1 person

Ingredienser

  • 1,5 – 2 frosne bananer, skåret i skiver
  • 0,5 dl plantemælk eller almindelig mælk
  • Valgfrit: Bananis kan spises helt som det er, eller peppes op på utallige måder: prøv f.eks at tilføje peanut butter, frosne bær, chokolade, kakao, nødder eller dadler. Den på billedet indeholder f.eks peanut butter og mandler!

Fremgangsmåde

  • Skær modne bananer i skiver, og læg 1,5 eller 2 bananer i hver frysepose, sådan så der er til en portion i hver pose. Fordel stykkerne godt, så de ikke fryser sammen i en stor klump.
  • Når du vil lave isen, så tag en pose direkte fra fryseren og kom i en food processor eller blender sammen med en lille smule mælk, og det du ellers har lyst til at tilsætte.
  • Blend, indtil det er blevet til en cremet is – dette kræver måske, at du stopper undervejs og skraberne siderne ned en enkelt gang eller to. Tilsæt mere mælk, hvis du ønsker en blødere konsistens.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x