Bananer

Bananer – du kan spise dem råt eller bruge dem i madretter. Bananer omtales som regel som en frugt men de hører nærmere bestemt til bærfamilien.

Bananer har i følge EB en række rigtig positive effekter. Grundlæggende er pointen i EB’s artikel at man bør spise 3 bananer om dagen.

  1. Mindsker problemer med højt blodtryk  – natrium påvirker blokdtrykket negativt og bananers høje mængde af kaliun kan hjælpe med at neutralisere effekten af natrium.
  2. Bananer hjælper med fordøjelsen – bananen har rigtig mange fibre, hvilket gør at fordøjelsen går langsommere og mere stabilt.
  3. Godt mod hjerte-kar sygdomme. Igen er det det høje fiberindhold, der mindsker risikoen ved hjerte-kar sygdomme.
  4. Hjælper med at producere insulin, hæmoglobin og ikke-essentielle aminosyrer. Grunden er det høje indhold af B6-vitaminer.
  5. Bananer er stabiliserende for maven ved diarre og maveproblemer
  6. Hjælper med at neutralisere frie radikaler i kroppen ved den høje mængde c-vitaminer.
  7. Lugten af banan kan snyde din hjerne og give dig en følelese af mætned.

 

Nedenfor kan du læse mere om de bananopskrifter vi har her på siden.

Bananpandekager

Bananpandekager

Bananpandekager – Egentlig ligner de mere klatkager end klassiske Rasmus Klump pandekager. De har i hvert fald samme størrelse som klatkager. Men ligegyldigt hvad de ligner, så smager de lækkert og har en

banankage

Banankage

Banankage – rent retromums! En rigtig 80’kage – sammen med gulerodskagen og klassens time kagen – der aldrig går af mode. Den der har ”opfundet” banankagen er en stjerne. Bananer i

bananasplit

Bananasplit

Bananasplit var en populær dessert i 80’erne. Men heldigvis har det gode det med at overleve eller i hvert fald vende tilbage. Og nøjagtig som mange andre retter, som pludselig

bananmuffins

Bananmuffins

Bananmuffins! Nogle elsker dem, andre hader dem. Jeg kan godt lide bananmuffins, og det kan ungerne så sandelig også. Og børnene kan også være med til at lave disse bananmuffins.

bananbrød

Bananbrød

Bananbrød har intet med brød at gøre – det er en kage. Det smager godt med glasur på – hvilket jo også henleder tanken på kage. Men det smager også