Banankage med chokolade

Banankage med chokolade er et lækkert alternativ til ”bare” chokoladekage. Den er knapt så tung, men alligevel kan den sagtens dæmpe chokoladetrangen eller dække behovet i den søde tand.

Banan og chokolade er en genial sammenblanding. Den svampede krumme med cremede ”klumper” af chokolade. Uuuh, det er godt. Banankage med chokolade kan nemt blive din nye favoritkage, så pas bare på 🙂

Annonce

Banankage med chokolade

Sund banankage med chokolade

Kan man tale om sund kage, så må en banankage med chokolade da være det. Bananer er sundt, det har man længe vidst, og inden for den seneste årrække har man også fundet ud af, at chokolade er sundt. Så dette må være verdens sundeste kage (hæng mig ikke op på det).

Det skal du bruge til 24 stykker

  • 400 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g smør
  • 2 bananer – jo mere modne, jo bedre
  • 2 dl skyr
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 300 g lys chokolade – og ja, den er også sund

Sådan gør du

  1. Tag alle ingredienser frem, så de får samme temperatur.
  2. Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  3. Pisk sukker og æg lyst og skummende.
  4. Skær smørret i mindre stykker, og bland det i.
  5. Mos bananerne med en gaffel, bland dem med skyr, og rør det i dejen.
  6. Bland hvedemel med bagepulver og natron, og rør også det i dejen, til den er ensartet.
  7. Hak de 200 g af chokoladen groft, og vend den i dejen.
  8. Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir – eller smør den – og hæld dejen i.
  9. Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 1 time. Mærk med et kødspyd eller lignende, om dejen er fast. Hænger der våd dej ved spyddet, skal kagen have mere tid i ovnen. Synes du den bliver for mørk på overfladen, så læg et stykke stanniol over. Det plejer jeg at gøre allerede efter ca. halvdelen af tiden.
  10. Tag kagen ud, og lad den køle lidt af, inden du befrier den for formen. Lad kagen køle helt af.
  11. Smelt de sidste 100 g chokolade i mikroovnen. Det gør du ved at brække den i mindre stykker, komme den i en skål beregnet til mikroovn og varme den ved højeste eller næsthøjeste effekt i et halvt minuts tid. Tag den ud, og rør rundt i den. Sæt den ind igen et halvt minuts tid, tag ud, rør rundt osv., til chokoladen er smeltet.
  12. Pynt kagen i fri hånd med den smeltede chokolade, når kagen er helt afkølet. Jeg har bare lavet et rudemønster.
  13. Lad chokoladen stivne (evt. ved at sætte kagen på køl), inden kagen skæres i firkantede stykker og serveres.

Sund chokolade

Det er flavonoiderne i chokoladen, der er sundt for os. Flavonoider er kemiske stoffer, der findes naturligt i frugter, frø, grøntsager, nødder, rødder, te og vin, og som virker som antioxidanter. De findes både i lys og mørk chokolade. I mørk chokolade bliver de dog nogle gange fjernet i produktionsforløbet, fordi de har en bitter smag.

Flavonoider menes at have sænkende virkning på blodtryk og kolesterol i blodet. Forskerne vil dog – ligesom mig – ikke hænges op på det. Og stadigvæk har chokolade også et stort indhold af både fedt og sukker. Så om du mener, chokolade er godt for dig eller ej, må være en ”smagssag”.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Ok, måske er du mere til en af delene i stedet for en kombi? Det har vi også kuren mod: banankage og chokoladekage 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Banankage med chokolade
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here