Banankage – rent retromums! En rigtig 80’kage – sammen med gulerodskagen og klassens time kagen – der aldrig går af mode. Den der har ”opfundet” banankagen er en stjerne. Bananer i kage er genialt. De bidrager med sødme, de giver fedme (sund fedme) og de holder kagen frisk i dagevis – ja, hele uger – og elsker jeg bare dens svampede, bløde konsistens.

Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager! 

Banankage opskrift

Mine tænder løber i vand bare ved tanken. Så det er heldigt jeg lige har bagt banankage så jeg kan snuppe mig et stykke mens jeg giver dig opskriften her.

Vigtig kommentar til modenheden af bananer!

Det er vigtigt at bananerne er modne – hellere overmodne end umodne. Det gør noget ved konsistensen. Hvor bananer direkte fra skrællen godt kan være kvalme at spise, når de er overmodne, så er situationen en noget anden, når de bliver bearbejdet, som her i en kage.

Antal personer:
4

Tid i alt:
50M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til banankage

 • 1 vaniljestang
 • 2 æg
 • 2½ dl rørsukker
 • 3 gule, modne bananer
 • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
 • 3½ dl hvedemel
 • 4 tsk. bagepulver
 • Lidt flormelis – eller smeltet chokolade

Sådan laver du banankage

Følg disse 8 simple trin og du har en lækker banankage.

 1. Tænd ovnen på 180° C.
 2. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
 3. Pisk æg, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende.
 4. Mos bananerne med en gaffel.
 5. Rør bananmos og skyr/græsk yoghurt i dejen.
 6. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen. Du kan med fordel bruge en røremaskine til at lave alt rørearbejdet.
 7. Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir, og bag banankagen i ovnen i 30-40 minutter eller til der ikke hænger dej ved en kødnål eller lignende når den stikkes ned i kagen midt i.
 8. Lad kagen køle af, og drys med et tyndt lag flormelis.

Du kan naturligvis og smøre smeltet chokolade ud over den.  Chokolade og banan smager pragtfuldt sammen. Men nu er den i hvert fald klar til servering, så jeg snupper lige en skive mere.banankage med chokolade

Skulle du brænde dig på ovnen når du bager denne kage – eller på andre tidspunkter – så virker bananskræller faktisk smertestillende på brandsår – og i øvrigt også på hudafskrabninger – ifølge et gammelt husråd.

 

Banankage med chokoladestykker

banankage med chokoladestykkerHvis du vil lave en banankage med chokoladestykker i, så er det faktisk nogle ret små ting du skal gøre. Du skal bruge 100 gram mørk chokolade. Den skal hakkes, og så tilsætter du den hakkede chokolade til bananmos og skyr blandingen i punkt 5 - hvis du først gør det i punkt 6 er det også helt fint. Resten af opskriften er den samme. Voila så har du banankage med chokoladestykker.

 

Glutenfri banankage

I disse tider hvor glutenallergi og flere og flere afsværger gluten, så er det på sin plads at have en et glutenfrit alternativ. For at lave ovenstående opskrift glutenfri er det faktisk nogle relativt små ændringer, der skal til.

I stedet for 3,5 dl hvedemel skal du bruge 1 dl mandelmel og 2,5 dl kokosmel, og voila så har du en glutenfri banankage.

Hvor lang tid kan en banankage holde sig?

En banankage kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Du kan også sagtens fryse en banankage, men den kan som alt andet der bliver frosset få sådan en lidt "frysersmag", så det er ikke det bedste at gøre, men kan virke.

 

Videoopskrift på banankage:

Nedenfor kan du se en video om hvordan man laver banankage, hvis du stadig skulle være i tvivl. Videoen er lavet af den amerikanske bager Yolanda 🙂

Inspiration

Se også andre kageopskrifter for eksempel HurtigMums lækre havregrynskugler her eller Bedstefars skæg her. Eller hvis du vil holde den mere i bananstilen, så er der bananpandekager eller bananbrød her. Er dine bananer for modne eller har du bare for mange, så overvej at lave bananis af dem. Bananis er både sundt og lækkert. Det er en af de snack jeg serverer med god samvittighed for mine børn, og jeg spiser glædeligt selv med.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Banankage
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

x