Bananpandekager

Bananpandekager – Egentlig ligner de mere klatkager end klassiske Rasmus Klump pandekager. De har i hvert fald samme størrelse som klatkager. Men ligegyldigt hvad de ligner, så smager de lækkert og har en dejlig svampet konsistens.

De kan spises som morgenmad, dessert eller som et mellemmåltid til en kop kaffe, te eller kakao. Du kan variere hvad du serverer til og vælge det du og din familie synes er lækkert. Vi spiser som regel skyr og frisk frugt, som du kan se på billedet nedenfor. Det behøver dog ikke være jordbær, blåbær og banan, det kan lige så vel være brombær, hindbær og æbler eller pærer.

Du kan også servere honning, nødder, mandler, hakket chokolade, is, syltetøj eller noget helt andet til – helt efter jeres smag.

Bananpandekager

Opskrift på sunde bananpandekager

En god ting ved bananpandekager er at de tager ikke ret lang tid at lave, og de bliver lavet af noget man som regel har på lager – måske lige med undtagelse af bananerne. Pandekager er generelt ikke den sundeste spise, og i den sammenhæng kan vi vel godt sige de her er sunde bananpandekager. De er i hvert fald ikke lige så usunde som andre pandekager.
5 fra 5 stemmer
Ret: Kage
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 12 bananpandekage
Kalorier: 70kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • Smør/margarine til stegning

Sådan gør du

  • Sådan laver du bananpandekager
  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Pisk bananmos, æg, havregryn, mel, kardemomme og salt sammen til en tyk, flydende dej.
  • Smelt ca. 50 g smør/margarine i en stegepande, og hæld det over i en lille kande.
  • Kom tre-fire klatter pandekagedej på panden med en stor ske – f.eks. en sovseske – og steg dem til de er gyldne og så faste at de kan vendes.
  • Vend dem, og steg dem på den anden side til de er gyldne og gennemstegte.
  • Tag dem af panden. Hold dem evt. varme – ellers kan de varmes i ovnen hvis de skal serveres lune senere.
  • Hæld lidt smør/margarine på panden, kom igen dej på, og fortsæt på den måde indtil alle bananpandekagerne er stegt.

Noter

Du behøver ikke smelte smør/margarine inden du går i gang, du kan komme en lille klat på panden inden hver omgang pandekager, men ved at smelte det hele på engang sparer du tid, og du slipper for en del stegeos. Til gengæld skal du passe på at panden ikke bliver for varm da smør/margarine så nemt vil branke.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 70kcal | Kulhydrat: 12g | Protein: 3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 32mg | Kalium: 100mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 8mg | Jern: 1mg

Den simple udgave af bananpandekager

Der behøver ikke komme så mange ingredienser i! Faktisk er en most banan og et æg pisket sammen nok. Det er både sødt, nemt og sundt. Meget trendy med skyr, hakkede mandler og lidt bær, f.eks. brombær, blåbær og hindbær.

En anden superlækker pandekage variant er amerikanske pandekager. Opskriften på amerikanske pandekager kan du finde ved at følge forrige link.

Pandekagecitat

Ok og hvis det går galt med den første bananpandekage, så husk nu på at pandekager er meget som børneopsdragelse:

Du laver alle fejlene ved det første barn og det kan ikke andet end at gå lidt galt. Nummer 2 går det altid bedre med. Præcis som med pandekager.

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

5 reaktioner

  1. 5 stars
    Max lækkert og så vildt nemt! Jeg var skeptisk over for, at de skulle hænge fast, da jeg ikke har det bedste køkkengrej, men det gik godt og de så smukke ud. Vil helt sikkert lave disse bananpandekager igen og igen og igen.

  2. Del opskriften til det halve, og den var den perfekte størrelse til at dele med min kæreste og vores hund. Udelad sukkeret, men tilføjede kanel der gav nok sødme, og banansmagen var subtil, heldigvis ikke overvældende.
    Så let at huske denne opskrift, jeg vil lave den igen!

    1. Gode ideer Gringo. Endelig tilpas opskriften, så den passer til dig. Det samme gælder alle, der læser vores opskrifter. De opskrifter du læser her på siden er komplette, så du kan altid lave dem som de er, men hvis du har gode ideer til at ændre vores opskrifter så det bliver sunde pandekager, små pandekager, om det bliver en lille eller stor portion osv. Så endelig gør det. Vi leverer grundopskriften og så er det bare at kaste sig ud i det store kulinariske eventyr.

  3. 5 stars
    Hej,
    Jeg tænkte, at jeg ville prøve disse pandekager, selvom jeg har prøvet mange opskrifter før, og de er altid en katastrofe, så jeg havde ikke meget håb for de her………
    Men de blev forbløffende gode, jeg smed endda et par blåbær i…… De var lækre og luftige og en dejlig banansmag, som jeg havde lyst til.
    Jeg er så stolt over, at jeg nu kan lave pandekager, tak for denne super nemme, velsmagende opskrift.
    Ps.. Kan man opbevare dejen færdiglavet i køleskabet??

    1. Tusind tak Linea. Dejen kan sagtens holde sig i nogle timer i køleskabet – det vil jeg ikke være nervøs for. Hvorvidt den kan være der længere, det ved jeg faktisk ikke. Det kan være der er andre her der kan dele deres viden her?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE