Hjemmelavet nutella

hjemmelavet nutella

Hjemmelavet Nutella

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 1 glas
Kalorier: 2676kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan bruge mørk, lys eller som herunder mørk og lys chokolade. Det afhænger af smag og behag og af farve, hvordan du vil lave din hjemmelavede nutella, og her ligger nøglen i valg af chokolade!

Ingredienser

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 220° C.
  • Bred nøddekerner ud på en bageplade med bagepapir på, og rist dem 5-6 minutter i ovnen.
  • Lad nødderne køle af.
  • Fjern de brune skaller ved at gnide nødderne mellem håndfladerne.
  • Blend nødderne, til de er blevet til fint nøddemel.
  • Skær smørret i små tern.
  • Hak både den mørke og den lyse chokolade fint, og kom det op i en stor skål.
  • Pisk piskefløde, salt og vaniljepulver sammen i en gryde, bring det i kog, og tag den straks af varmen.
  • Hæld ca. halvdelen over chokoladen.
  • Rør i skålen med en gummidejskraber eller lignende, til chokolade og fløde forenes.
  • Tilsæt mere fløde lidt ad gangen under konstant omrøring.
  • Tilsæt smørtern lidt ad gangen, stadig under omrøring.
  • Tilsæt til sidst de blendede nødder, rør rundt, og hæld nutellaen på glas med tætsluttende låg
  • Luk for glasset, og sæt det på køl.

Noter

Nedenstående næringsindhold er baseret på 1 glas

Nutrition

Kalorier: 2676kcal | Kulhydrat: 151g | Protein: 22g | Fedt: 240g | Mættet fedt: 131g | Kolesterol: 450mg | Natrium: 488mg | Kalium: 1180mg | Fiber: 17g | Sukker: 118g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 286mg | Jern: 9mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min hjemmelavede nutella opskrift og et par kommentarer

Hjemmelavet nutella – Nutella er vel egentlig et varemærke mere end en ”ret”. Det er et cremet smørepålæg, der indeholder 7 ingredienser i alt. Jeg er dog stødt på opskrifter, hvor det bliver kaldt nutella, men hvor der kun er 3 eller 5 ingredienser i, men så er det jo bare en chokolade-nøddecreme, ikke nutella. Herunder får du opskriften på ”rigtig” hjemmelavet nutella … eller i hvert fald noget, der ligner rigtig meget.

Herhjemme hos os findes der (næsten) ikke noget bedre end en nybagt gulerodsbolle med hjemmelavet nutella på. Bollen skal stadig være lun, så nutellaen nærmest smelter. Mums, det er … mums!

Sidst opdateret: 8. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 Responses

  1. 5 stars
    Totusindesekshundredeseksoghalvfjerds kalorier, pr. eet glas a knap 300gr. Er det seriøst? WTF!

  2. Lys chokolade? Er det hvid chokolade? Eller er det almindelig lys chokolade? Fordi det andre opskrifter, jeg så at de plejer bruger hvid chokolade. Så jeg vil bare ved det.

    1. Hej Lea
      Jeg bruger almindelig lys chokolade – også kaldet mælkechokolade.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter