Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet Nutella
Du kan bruge mørk, lys eller som herunder mørk og lys chokolade. Det afhænger af smag og behag og af farve, hvordan du vil lave din hjemmelavede nutella, og her ligger nøglen i valg af chokolade!
5
fra
4
stemmer
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
1
glas
Calories:
2676
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
50
g
hasselnøddekerner
▢
50
g
smør
▢
125
g
mørk chokolade
med et kakaoindhold på omkring 56 %
▢
100
g
lys chokolade
▢
2½
dl
piskefløde
▢
1
knsp. salt
▢
1
knsp. vaniljepulver
Sådan gør du
Varm ovnen op til 220° C.
Bred nøddekerner ud på en bageplade med bagepapir på, og rist dem 5-6 minutter i ovnen.
Lad nødderne køle af.
Fjern de brune skaller ved at gnide nødderne mellem håndfladerne.
Blend nødderne, til de er blevet til fint nøddemel.
Skær smørret i små tern.
Hak både den mørke og den lyse chokolade fint, og kom det op i en stor skål.
Pisk piskefløde, salt og vaniljepulver sammen i en gryde, bring det i kog, og tag den straks af varmen.
Hæld ca. halvdelen over chokoladen.
Rør i skålen med en gummidejskraber eller lignende, til chokolade og fløde forenes.
Tilsæt mere fløde lidt ad gangen under konstant omrøring.
Tilsæt smørtern lidt ad gangen, stadig under omrøring.
Tilsæt til sidst de blendede nødder, rør rundt, og hæld nutellaen på glas med tætsluttende låg
Luk for glasset, og sæt det på køl.
Noter
Nedenstående næringsindhold er baseret på 1 glas
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
2676
kcal
|
Kulhydrat:
151
g
|
Protein:
22
g
|
Fedt:
240
g
|
Mættet fedt:
131
g
|
Kolesterol:
450
mg
|
Natrium:
488
mg
|
Kalium:
1180
mg
|
Fiber:
17
g
|
Sukker:
118
g
|
Vitamin C:
5
mg
|
Calcium:
286
mg
|
Jern:
9
mg