Opskrift på hjemmelavet cowboy toast
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. engelsk sauce
- 1 spsk. tomatketchup
- 2 løg
- 20 g smør
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. sukker
- Smør
- 16 skiver toastbrød
- Salt og peber
Sådan gør du
- ænd ovnen på 200° C – varmluft.
- Bland det hakkede oksekød med engelsk sauce og ketchup samt salt og peber, og rør det godt sammen til en ensartet fars.
- Læg otte skiver toastbrød på bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel farsen på de otte skiver toastbrød – godt ud til kanten.
- Sæt pladen i den forvarmede ovn i 10 minutter.
- Pil imens løgene, og skær dem i tynde skiver.
- Kom smørret på en varm pande, og lad det bruse af.
- Tilsæt løgene, og lad dem svitse i et par minutter.
- Tilsæt balsamico og sukker, og lad løgene hygge sig ved middel varme i ca. 10 minutter, til de er blevet karamelliseret.
- Varm toasteren op.
- Tag pladen med toastbrødene ud af ovnen, og fordel løgene oven på det stegte kød.
- Læg et stykke toastbrød oven på hver, og kom dem i toasteren, til de har taget farve og er blevet sprøde. Det tager ca. 3-4 minutter – i hvert fald i min toaster.
Nutrition
Min opskrift på cowboy toast
En cowboy-toast er oksefars mellem to stykker ristet toastbrød. Det er forholdsvis hurtig mad – ca. ½ times tid – og det er nem mad. Derudover er det også god ”tømmermænds-mad” … har jeg hørt. Hvorfor det hedder en cowboy-toast, vides ikke med sikkerhed, men her får du i hvert fald opskriften.
Faktisk kan du købe cowboy-toast på frost. Steff Houlberg laver dem i hvert fald, jeg ved ikke, om der også er andre, der gør. De skal blot opvarmes i en toaster, så er de klar. Det er selvfølgelig noget hurtigere end at lave dem selv, men jeg vil vove den påstand, at den hjemmelavede er langt bedre og helt sikkert tiden værd.
I nogle opskrifter formes farsen til bøffer, der lægges på toastbrødet. Men jeg synes, at for det første skrumper bøffen mere, end når farsen er smurt ud på brødet. Og for det andet bliver den hårdere, så det er svært at presse den sammen, når den skal i toasteren.
Grunden til at jeg kommer den halve toast i ovnen, inden hele toasten kommes i toasteren, er for at toasten ikke skal have for lang tid i toasteren for at blive gennemstegt. Du ender nemt med sort brød og rødt kød.
Andre kendte toast
Ud over cowboy-toast findes der også parisertoast – som i øvrigt også kan købes frosne. Det er en toast, der indeholder skinke, sennep og ost.
Så er der Croque Monsieur, som er en parisertoast, der er drysset med revet ost, efter den har været i toasteren.