Italiensk rullesteg i ovn

Italiensk rullesteg – Ahoy, madelskere! 🍴 Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når en italiener, en dansker og en eventyrlysten kok går ind i et køkken? Nej, det er ikke starten på en vittighed, men begyndelsen på denne opskrift til rullesteg! Beate Grandahl, vores kulinariske kaptajn, tager os med på en smagsrejse, hvor Italien møder Danmark, og hvor æbler og svesker danser en tango i en rullesteg. Så hvis du er klar til en fusion af smag, der er lige dele traditionel og nyskabende, så spænd sikkerhedsbæltet og forbered dig på en gastronomisk rejse, du ikke vil glemme. Velbekomme! 🍖🍏

Opskrift på italiensk rullesteg i ovn

rullesteg

Opskrift på italiensk rullesteg i ovn

5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Beate Grandahl
En italiener vil fylde stegen med hvidløg og friske krydderurter. Det gør jeg ikke, jeg blander lidt fra det italienske køkken, lidt fra det danske køkken og lidt fra mit eget køkken.

Ingredienser

  • 1 svineslag med svær på ca. 2 kg
  • 2 æbler
  • 150 g svesker uden sten
  • 1-2 skalotteløg afhængig af størrelse
  • 1 god håndfuld friske krydderurter – f.eks. timian oregano og salvie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250° C – ikke varmluft.
  • Rids sværen på slaget i tynde, dybe strimler – ikke helt ned til kødet kun lige før – med en skarp kniv. Dette job kan du også overlade til slagteren, så sparer du både tid og kræfter.
  • Vend slaget, og krydr det med salt og peber.
  • Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær resten i tern.
  • Pil skalotteløg, og hak det fint.
  • Skyl og hak krydderurterne.
  • Læg æbler, svesker, løg og krydderurter på midten af slaget.
  • Rul slaget stramt om fyldet, og på en sådan måde at sværen når hele vejen rundt om stegen.
  • Bind stramt med stegesnor rundt om stegen med ca. 3 cm’s mellemrum.
  • Gnid sværen rigeligt med salt, og sørg for at komme godt ned i rillerne mellem dem.
  • Læg rullestegen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. et kvarters tid – hold øje med den, så den ikke bliver branket.
  • Skru ned på 180° C, og steg den i ca. 1½ time, eller til den har en centrumstemperatur på 70-72° C.
  • Synes du sværen mangler lidt sprødhed, kan du give den 3-4 minutter under grill, men vær opmærksom. Det går stærkt, og går det galt, kan det ikke reddes.
  • Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 20 minutter, før du skærer af den.

Om rullesteg

Rullesteg laves af slaget fra grisen, ligesom rullepølse gør. Det er mig bekendt det eneste, du kan bruge slaget til – nå ja, og så porchetta. Porchetta, som er en italiensk blanding af rullesteg og flæskesteg. Det er faktisk en rullesteg med svær hele vejen rundt. Og det er den udgave af rullesteg, du får opskriften på herunder.

Du kan bruge samme opskrift, hvis du vil lave den klassiske rullesteg, så skal du bare købe et slag uden svær.

Beates tip og serveringsforslag

Tip: Hvis du synes stegen begynder at blive for mørk i sværen under tilberedningen, kan du lægge et stykke stanniol over den.

Du kan servere stegen med klassisk juletilbehør, som rødkål, kogte og brunede kartofler samt en brun sovs lavet på skyen.

Eller du kan tænke lidt alternativt og servere for eksempel rødkålssalat og kartoffelgratin til. Laver du ikke sovs af skyen, så gem den. Det er synd at lade den gå til spilde.

Velbekomme!

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød