Rullesteg laves af slaget fra grisen, ligesom rullepølse gør. Det er mig bekendt det eneste, du kan bruge slaget til – nå ja, og så porchetta. Porchetta, som er en italiensk blanding af rullesteg og flæskesteg. Det er faktisk en rullesteg med svær hele vejen rundt. Og det er den udgave af rullesteg, du får opskriften på herunder.

 

Du kan bruge samme opskrift, hvis du vil lave den klassiske rullesteg, så skal du bare købe et slag uden svær.

Opskrift på italiensk rullesteg i ovn

En italiener vil fylde stegen med hvidløg og friske krydderurter. Det gør jeg ikke, jeg blander lidt fra det italienske køkken, lidt fra det danske køkken og lidt fra mit eget køkken.

Antal personer:
10

Tid i alt:
2T 20M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til rullesteg

  • 1 svineslag med svær på ca. 2 kg
  • 2 æbler
  • 150 g svesker uden sten
  • 1-2 skalotteløg afhængig af størrelse
  • 1 god håndfuld friske krydderurter – f.eks. timian, oregano og salvie
  • Salt og peber

Sådan laver du rullesteg

  1. Tænd ovnen på 250° C – ikke varmluft.
  2. Rids sværen på slaget i tynde, dybe strimler – ikke helt ned til kødet kun lige før – med en skarp kniv. Dette job kan du også overlade til slagteren, så sparer du både tid og kræfter.
  3. Vend slaget, og krydr det med salt og peber.
  4. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær resten i tern.
  5. Pil skalotteløg, og hak det fint.
  6. Skyl og hak krydderurterne.
  7. Læg æbler, svesker, løg og krydderurter på midten af slaget.
  8. Rul slaget stramt om fyldet, og på en sådan måde at sværen når hele vejen rundt om stegen.
  9. Bind stramt med stegesnor rundt om stegen med ca. 3 cm’s mellemrum.
  10. Gnid sværen rigeligt med salt, og sørg for at komme godt ned i rillerne mellem dem.
  11. Læg rullestegen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. et kvarters tid – hold øje med den, så den ikke bliver branket.
  12. Skru ned på 180° C, og steg den i ca. 1½ time, eller til den har en centrumstemperatur på 70-72° C.
  13. Synes du sværen mangler lidt sprødhed, kan du give den 3-4 minutter under grill, men vær opmærksom. Det går stærkt, og går det galt, kan det ikke reddes.
  14. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 20 minutter, før du skærer af den.

Beates tip og serveringsforslag

Tip: Hvis du synes stegen begynder at blive for mørk i sværen under tilberedningen, kan du lægge et stykke stanniol over den.

Du kan servere stegen med klassisk juletilbehør, som rødkål, kogte og brunede kartofler samt en brun sovs lavet på skyen.

Eller du kan tænke lidt alternativt og servere for eksempel rødkålssalat og kartoffelgratin til. Laver du ikke sovs af skyen, så gem den. Det er synd at lade den gå til spilde.

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Rullesteg
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug