Skinkeschnitzel

Skinkeschnitzler skæres af inderlåret på grisen. Det er et magert stykke kød og kan ved for kraftig stegning derfor også blive meget tørt og sejt at tygge i. Du kan stege skinkeschnitzler som de er, eller du kan panere dem først. Du kan også skære dem i strimler og bruge dem i wokretter. Herunder får du opskriften på en paneret, stegt skinkeschnitzel med brasede kartofler, stegte grøntsager og ærter.

Hvis du steger skinkeschnitzler uden panering, kan du spare på fedtstoffet og nedsætte tiden en smule. Du skal bruge ca. 5 g smør eller 1 tsk. olie pr. schnitzel, og de skal efter bruning steges 1½-2½ minut på hver side, for at de ikke skal blive tørre. En paneret schnitzel skal efter bruning have 2-2½ minut på hver side og skal steges i 10-15 g fedtstof, svarende til ca. 1 spsk. olie.

Skinkeschnitzler med brasede kartofler, stegte grøntsager og ærter

Tilbehøret er lidt det samme som, det der traditionelt serveres til wienerschnitzler – dog uden drengen. Nå ja, og så plejer der ikke at være stegte grøntsager til wienerschnitzlen. Og nogen serverer også brun sovs til wienerschnitzler.

Skinkeschnitzler ret

Skinkeschnitzel

5 fra 1 stemme
Ret: Frokost, Hovedret
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 633kcal

Ingredienser

  • 800 g Kartofler
  • 4 stk Skinkeschnitzler – ca.1 cm. tykke
  • 1 stk Æg
  • Ca. 1-½ dl Rasp
  • Ca. 75-100 g Smør
  • 400 g Bælgede ærter
  • 3 stk Gulerødder
  • 3 stk Forårsløg
  • 1 stk Rød snackpeber
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at vaske eller skrælle kartoflerne, og skære dem i 1½-2 cm. tykke skiver.
  • Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra, når de er møre – uden at være udkogte – og lad dem dampe tørre i gryden på det varme blus.
  • Dup skinkeschnitzlerne tørre med lidt køkkenrullepapir.
  • Bank evt. skinkeschnitzlerne let med håndroden, hvis de er for tykke.
  • Pisk ægget sammen, og bland rasp med salt og peber.
  • Vend schnitzlerne i ægget og derefter i raspen. Lad gerne schnitzlerne hvile i 20 minutters tid, hvis du har tid, så paneringen kan sætte sig.
  • Vask, skræl og soigner imens grøntsagerne (undtagen ærterne), og skær dem i stave.
  • Overhæld ærterne med kogende vand, lad dem stå 5 minutters tid, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  • Kom 50 g. af smørret på en stegepande, og lad det blive gyldent ved god varme.
  • Brun schnitzlerne i et minuts tid på hver side.
  • Skru ned til middelvarme, og steg schnitzlerne færdige – ca. 2 minutter på hver side.
  • Kom halvdelen af resten af smørret på en stegepande, og svits grøntsagsstavene, til de bliver lidt blødere og får farve.
  • Smelt resten af smørret i en stegepande, og bras kartoflerne, til de også har taget farve.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 633kcal | Kulhydrat: 54g | Protein: 32g | Fedt: 33g | Mættet fedt: 16g | Kolesterol: 103mg | Natrium: 1339mg | Kalium: 1429mg | Fiber: 12g | Sukker: 9g | Vitamin C: 90mg | Calcium: 70mg | Jern: 4mg
Skinkeschnitzler fra siden

Andet tilbehør til skinkeschnitzler

I stedet for brasede kartofler kan du servere råstegte kartofler. Det smager også dejligt. Og du kan selvfølgelig også vælge andre grøntsager at stege.

Der er faktisk en del, der serverer skinkeschnitzler på samme måde, som de serverer wienerschnitzler. Det gør jeg også nogle gange. Det smager superlækkert. Herhjemme kalder vi dem så for swienerschnitzler.

Skinkeschnitzler i fad i ovn

Skal du lave skinkeschnitzler til mange, kan det være en fordel at lave dem i et fad i ovnen. Så behøver du ikke tænke på at skulle holde nogle af dem varme, mens du steger resten. Og du er også sikker på, de ikke bliver tørre, fordi får ekstra varme, hvis du holder dem varme i ovnen.

Brug din favoritopskrift på koteletter i fad, og tilbered schnitzlerne på nøjagtig samme måde. Tilberedningstiden er den samme.

Schnitzler på grill

På grillen skal de upanerede skinkeschnitzler have ca. 2½ minut på hver side – altså 5 minutter i alt.

Skinkeschnitzler oppefra

Brug sous vide

Vil du være helt sikker på, at dine skinkeschnitzler bliver møre uden at blive tørre, så skal du lave dem sous vide.

Vakuumpak dem, så de ligger side om side, ikke oven på hinanden. Drys kødet med salt og peber, inden du pakker dem.

Vandet i karret eller gryden skal være 59° C, og schnitzlerne skal have 2 timer.

Efter endt tilberedning, kan du brune dem hurtig på en varm stegepande for at få stegeskorpe. Du kan også panere dem, inden du giver dem en tur på panden.

Hvor kommer skinkeschnitzlerne fra?

Som tidligere nævnt skæres skinkeschnitzler af inderlåret på grisen. Men nogle gange skæres de også af klumpen eller yderlåret.

Schnitzler skåret af klumpen er mere ureelle i kødet end schnitzler skåret af inderlåret. Og da klumpen består af to forskellige muskler, kan du risikere, at schnitzlerne danner skål ved stegning.

Schnitzler skåret af yderlår bliver meget nemt hårde ved stegning. Så har du fået hårde schnitzler, selvom du har stegt dem hurtigt ved høj varme, så er det højst sandsynligt schnitzler af yderlår, du har fået.

Desværre oplyses det ikke altid på emballagen, hvor schnitzlen er skåret, når du køber dem i f.eks. supermarkedet. Hos slagteren kan du jo altid spørge.

Skinkeschnitzler ret

Stop madspild

Har du skinkeschnitzler tilovers, kan du skære dem i mindre stykker – både de panerede og dem uden panering – og bruge dem i en gratin eller i en tærte.

Har du ikke paneret schnitzlerne, er mulighederne flere. Prøv f.eks. at skære schnitzlen i små, tynde flager og stege den som en hurtig shawarma og bruge den i et pitabrød. Eller skær den i tykke strimler, og brug den i chili con carne i stedet for hakket oksekød.

Du kan også fryse tilberedte schnitzler, men risikoen for, at de bliver tørre, når du varmer dem igen, er stor. Så skal du i hvert fald bruge dem som foreslået herover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x