Pølsehorn – Den der har fået ideen med at pakke dej omkring en pølse og derefter bage hele herligheden, er intet mindre end genial, vil jeg vove at sige. Der er intet dårligt at sige om pølsehorn.

De smager godt – hvilket jo selvfølgelig er alfa og omega. Så er de billige at lave, og de er sjove at lave. Du kan ideelt lave dem sammen med ungerne, og give dem en god oplevelse med madlavning.

De er gode til festbuffeten, hvor der er børn – og lur mig, om ikke der er et par voksne maver, der også får glæde af dem. Så er de naturligvis gode i madpakken eller til et mellemåltid.

pølsehorn

De kan fyldes med ketchup, dressing, sennep eller være helt neutrale. Så kan de laves på forhånd og fryses ned. Hvis jeg skal nævne én dårlig ting, så må det være, at der er aldrig nok af dem!

Opskrift på pølsehorn

Jeg har næsten altid pølsehorn i fryseren. Så er der altid noget nemt, hvis ungerne skal have noget ekstra lækkert i madpakken, eller hvis der kommer uventede gæster til middag – pølsehorn kan nemlig også spises som tilbehør til f.eks. en gulerodssuppe, så den mætter endnu mere.

Ingredienser til 24 stykker

  • 1 pakke gær (50 g)
  • 4 dl fingervarmt vand (37° C)
  • 600 g mel – jeg har brugt 400 g hvedemel og 200 g grahamsmel, men du kan også bruge rent hvedemel, et andet blandingsforhold eller andre meltyper
  • 1 tsk. salt
  • 24 pølser – hvis du vælger nogle meget lange, skal de nok skæres over. Jeg har brugt pølsehornspølser
  • Ketchup, sennep, remoulade, dressing, ost eller hvad du føler for – til denne portion lavede jeg fire med ost (skimmelost), fire med ketchup, fire med sød sennep, fire med stærk sennep og otte uden noget som helst.

 

Sådan laver du pølsehorn

  1. Rør gæren ud i det fingervarme vand.
  2. Bland mel og salt, og rør eller ælt det sammen med vand og gær.
  3. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. ½ time.
  4. Tænd ovnen på 180° C – gerne varmluft.
  5. Del dejen i tre lige store kugler.
  6. Rul hver kugle ud – en efter en – til en stor cirkel. Ca. midt imellem en hel og en halv cm i tykkelsen.
  7. Skær cirklen ud i otte trekanter ved først at skære den over på midten den ene vej og på midten den anden vej. Og derefter diagonalt midt imellem de første snit.
  8. Læg nu en stribe ”vådt” – eller lad være, hvis du vil lave dem helt neutrale – på det bredeste stykke af hver trekant.
  9. Placer en pølse samme sted, og rul dejen om pølsen fra bunden af trekanten til spidsen. Pølsen må gerne titte ud i begge ender af pølsehornet.
  10. Så lægger du  pølsehornene med sammenføjningen nedad på bageplader – der skal nok to styks til – beklædt med bagepapir, og pensl dem med vand.
  11. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til dejen er gennembagt.

Tip: Hvis du kommer forskelligt indhold i, så skriv på bagepapiret, hvad der ligger hvor, og – hvis de skal fryses – kom dem i poser, der er mærket, så du kan se hvad de indeholder.

Videoopskrift til pølsehorn med ketchup

I videoen kan du se hvordan du step for step laver pølsehorn. Videoen er omkring 1 minut lang. Hvis du godt kan lide videoen, så må du meget gerne like den eller komme med en kommentar – så bliver vi så glade. Du kan også bruge dette link til at se videoen på YouTube. (Linket åbner i et nyt vindue)

Forberedelsestid: 1 time

Tilberedningstid: 25 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pølsehorn
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email