Stegt flæsk – opskrift
Ingredienser
- Stegeflæsk i skiver eller et helt stykke – minimum 500 g til 4 personer
- Salt
Sådan gør du
- Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af.
- Skær herefter stegeflæsket i skiver på ca. ¾ cm.
- Bank flæsket let – med håndfladen, en kødhammer eller kagerulle, hvad du nu har for hånden.
- Varm en pande godt op, læg flæsket på uden tilsætning af fedtstof, og skru ned for varmen.
- Vend flæsket, når det har taget farve, og selv slipper sit tag i panden.
- Vend det flere gangen under vejs.
- Tag flæsket af panden, når det er sprødt og gyldent – ca. 7-10 minutter på hver side.
- Læg det til afdrypning på fedtsugende papir. Drys med salt.
Lidt om min opskrift på stegt flæsk
Danmarks nationalret – stegt flæsk med persillesovs. Retten er så populær, at den har sin egen sang – det har bøf med løg nu også. Hos os spiser vi så sjældent, vel nærmest aldrig, rødbede til, som det lyder i sangen.
Opskrift på stegt flæsk i ovn
Stegt flæsk i ovn
Ingredienser
- 500 g Stegeflæsk i skiver eller et helt stykke – minimum 500 g til 4 personer
- Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 250° C – ikke varmluft.
- Hvis du har købt et helt stykke stegeflæsk, så start med at ridse det, nøjagtigt som du ville gøre med en flæskesteg – hvis du ikke vil have svær på, så skær den af.
- Skær herefter stegeflæsket i skiver på ca. ¾ cm.
- Bank flæsket let – med håndfladen, en kødhammer eller kagerulle, hvad du nu har for hånden.
- Læg skiverne på en rist, og sæt risten på en bradepande med stanniol i bunden.
- Steg flæsket midt i ovnen i ca. 30 minutter.
- Drys med salt.
På denne måde samles fedtet i bradepanden og er nemt at bruge til sovs, æbleflæsk eller lignende.
Stegt flæsk på grill
Er der sommer og sol – og nye, danske kartofler – så kan du naturligvis gå all in og lave stegt flæsk på grillen. Fremgangsmåden er den samme som på panden – bare på grillristen i stedet. Steg det ca. 30 minutter ved indirekte varme – vend et par gange undervejs – og afslut med at give det et par minutter over direkte varme. Drys med salt.
Persillesovs
Lav en god persillesovs til – gerne med noget af fedtstoffet fra flæsket. Persillesovs smager også godt til paneret flæsk.
Paneret flæsk
For flæsk kan også paneres. Her vil jeg klart anbefale at skære sværen af, da den ellers nemt bliver sej. Vend flæskeskiverne i sammenpisket æg og derefter i rasp, og steg som ved stegt flæsk på pande, eller i ovn hvor flæsket bare lægges i bradepanden beklædt med bagepapir.
Stegt flæsk ad libitum
Til sidst vil jeg bare sige: Steg rigeligt! Stegt flæsk skal der være nok af. Skulle der være noget til overs kan du bruge det i madpakken eller til brændende kærlighed dagen efter.
3 Responses
hej er 250 gr. ikke for meget og er det bedst at bruge en rist -tror det bliver for tørt plejer at lægge flæsket direkte i bradepande på bagepapir
mvh Herdis
Hej Herdis
250° C er ikke for varmt i min ovn, men ovne kan jo være forskellige. Med hensyn til rist eller bradepande er det nok en smagssag, hvor tørt eller fedtet man ønsker sit flæsk.
De bedste hilsner
Beate og hurtigmums
Kommentar til stegt flæsk
Intet at indvende på selv opskriften – MEN hvordan kan man finde på at servere kartofler med skræl til en ret med hvid sovs – det hænger ikke sammen – vi bliver hele tiden tudet ørene fulde af at det æstetiske også er meget vigtigt og dette er absolut uæstetisk – skidt karakter.