Flæskesteg på grill

Flæskesteg på grill. At smide en flæskesteg på grillen kan nok afskrække en del, for hvad med den sprøde svær? Men du kan sagtens få sprød svær på stegen i grillen. Og skulle det gå helt galt, så er der råd for det. Læs med her, og få sprød svær – hver gang!

NOTE: Hvis du har en gasgrill, så brug istedet denne opskrift til flæskesteg på gasgrill!

Flæskesteg på grill

Flæskesteg på Grill (Weber kulgrill eller anden kulgrill)

Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan bruge en hvilken som helst (større) grill til at grille flæskesteg i. Både flæskesteg på gasgrill, elgrill og kulgrill er muligt. Her laver vi den på kulgrillen på indirekte varme.

Ingredienser

  • 1 kg kamsteg med svær
  • 5-7 laurbærblade
  • ½-1 spsk. hele nelliker
  • ca. 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. groft salt


Sådan gør du

  • Rids stegen som ovenfor forklaret. Du skal bruge en god, skarp kniv.
  • Gnid evt. fint salt mellem sværene, så godt som muligt 2-4 timer før stegningen. Det trækker væske ud, og hjælper med til at få sværene til at åbne sig.
  • Lav en to- eller trezoners optænding i din grill med god plads til området med indirekte varme.
  • Læg stegen på grillen med sværen nedad i 5 til 10 minutter.
  • Vend stegen, og gnid groft salt mellem sværene, og sæt laurbærblade og nelliker jævnt fordelt ned mellem sværene.
  • Grill flæskestegen med sværen opad i ca. 30-35 minutter, eller til stegen har en kernetemperatur på 65° C.
  • Lad stegen hvile i et kvarters tid, før du skærer den ud.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvordan laver man flæskesteg på grill?

Der findes forskellige husråd til at få sværen sprød, når du laver flæskesteg på grill.

  • Stegen må ikke have været i fryseren
  • Stegen skal ridses dybt og smalt
  • Sværen skal koges først
  • Stegen skal sættes i en kold ovn

Nogle af rådene er gode nok at følge. Om stegen har været i fryseren, er bedøvende lige meget ifølge min erfaring.

Men ridsningen er faktisk vigtigt. Jo smallere, du ridser den, jo nemmere er det at få sværen sprød. Rids den, så sværen har en tykkelse, der svarer til den tykkelse, du vil skære stegen i. Det gør det også nemmere at skære stegen. Der skal skæres helt ned TIL kødet, men ikke ned I kødet.

Sværen har godt af at få varme, inden den skal steges. Det er for at få sværene til at åbne sig, så du kan få salt godt ned imellem dem – det er nemlig også en vigtig faktor for at få sværen sprød. Men det behøver ikke være ved kogning, og processen kan hjælpes lidt på vej inden.

At sætte stegen i en kold ovn, har jeg heller ikke bedre erfaring med end i en varm – det giver heller ikke rigtig mening i en grill.

Tip: Læg stegen lidt skævt på grillen – enten ved at lægge den i en stegholder, eller ved at lægge en klods under den ene langside af stegen. På den måde løber kødsaften bedre fra og ned i foliebakken. Så har du både materiale til sovs, og du sikrer at sværen bliver tør og sprød.

Sprød svær

Skulle sværen mod al forventning alligevel ikke blive sprød, så skær den af, og del den i de enkelte stykker. Læg flæskesværene i ét lag mellem to stykker køkkenrulle, og læg dem på en tallerken. Sæt tallerkenen i mikroovnen ved høj effekt (800 W) i tre minutter. Fjern køkkenrullen, og lad sværen stå lidt. Så er der sprød svær.

OBS: Det må ikke være genbrugskøkkenrulle, da det ikke egner sig til at komme i kontakt med fødevarer.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød

Cookie indstillinger
Annonce