Flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær…Det er altid det der går galt! Sværen blev ikke sprød! Der findes et hav af mere eller mindre gode råd til hvordan du får den pokkers svær sprød og knasende uden at den bliver hård.

Hvilke der virker og hvilket der er det bedste skal jeg undlade at udtale mig om, men jeg kan godt stege en flæskesteg med sprød svær.

Hvordan laver man flæskesteg?

Jeg bruger en opskrift på flæskesteg jeg har fået af min mor – og ja, den indeholder faktisk en del råd som efter sigende skulle være det der gør sværen perfekt sprød.

Flæskesteg

Flæskesteg i ovn

Flæskestegen her bliver stegt i ovnen, men du kan også grille en flæskesteg. Det må vi komme ind på ved en anden lejlighed. Det første husråd er at det er bedst hvis stegen ikke har været i fryseren – altså frisk fra stalddøren … eller køledisken – men det er altså ikke must. Du kan godt få sprøde svær på en optøet steg.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 342kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 kg svinekam med svær
  • 1 laurbærblad
  • 4 tørrede nelliker
  • 1 løg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • ænd ovnen på 200° C – over- og undervarme. IKKE varmluft.
  • Rids stegen helt ned til kødet med en skarp kniv. Er stegen ridset, så gå hver svær efter, og tjek at den er ridset helt igennem ned til kødet – endnu et husråd.
  • Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, hæld kogende vand ved så det lige netop dækker sværen.
  • Sæt stegen i ovnen i 15 minutter. Det får sværene til at ”skille” så det er nemmere efterfølgende at få varme og krydderier ned mellem dem – endnu et husråd.
  • Tag stegen ud, hæld vandet fra, og skru ovnen op på 250° C.
  • Gnid sværen med salt og peber, og stik laurbærbladet ned mellem et par af sværene – knæk det på langs hvis det er meget bredt, ellers svider den del af bladet der stikker ovenfor, og stik den anden halvdel ned mellem to andre svær. Stik også nellikerne ned mellem sværene.
  • Læg stegen på en rist over bradepanden. Sørg for stegen står lige så alle svær får lige meget varme. Sæt igen stegen i ovnen på nederste rille, og brun den i ca. 15 minutter med ventilen åben eller ovndøren på klem.
  • Skru nu ovnen ned på 160° C, hæld kogende vand ved og evt. et pillet løg skåret i halve. Luk ovndøren/ventilen.
  • Steg til stegen har en centrumstemperatur på 55° C – 1½ – 1¾ time.
  • Hvis sværen på dette tidspunkt er sprød, så fortsæt med at stege til centrumstemperaturen er 65° C. Hvis sværen ikke er sprød, så skru ovnen op på 250° C, og steg til sværen er sprød, og stegen har en centrumstemperatur på 65° C.
  • Lad stegen stå i den slukkede ovn med åben dør i ca. 10 minutter.
  • Hvis du skal have sovs, kan du lave den ved at skumme skyen og lave en opbagning med den.
  • Skær først stegen ud lige inden I skal spise.
  • Servér flæskesteg med kogte kartofler, rødkål, grøntsager og brunede kartofler. En grønkålssalat kan sagtens også gå til flæskesteg.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 342kcal | Kulhydrat: 3g | Protein: 56g | Fedt: 10g | Mættet fedt: 3g | Kolesterol: 158mg | Natrium: 124mg | Kalium: 975mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 19mg | Jern: 1mg

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce