Fyldte champignoner

Fyldte champignoner, der får tænderne til at løbe i vand – Mums! Normalt bliver champignoner serveret som en ingrediens i salater, farsretter, saucer og lignende, men i denne opskrift er de hovedbestanddelen.

Champignonerne her kan spises som en appetitvækker eller som tilbehør sammen med f.eks. en bulgursalat til eksempelvis koteletter. Lav gerne rigeligt – man kan sagtens spise tre hver som tilbehør og endnu flere, hvis det bare er ment som en lille, lækker hapser.

fyldte champignoner

Fyldte champignoner

Du skal være meget varsom, når du bager dem. Der er meget væske i champignoner, og render det hele ud under tilberedningen, bliver de ikke så pæne at servere.

Det skal du bruge ti l 12 portioner

  • 12 hele, friske – og gerne store – champignoner. På billedet er brugt brune champignoner
  • 1 spsk. vegetabilsk olie – f.eks. olivenolie
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 200 g smøreost
  • ½-¾ dl revet parmesanost
  • ¼ tsk. stødt sort peber
  • ¼ tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. stødt cayennepeber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Rengør champignonerne med et fugtigt stykke køkkenrulle eller med en pensel. De må ikke blive gennemblødte.
  3. Bræk stilken forsigtigt af, så svampen bliver hul.
  4. Hak stilken fint – efter evt. rod er fjernet.
  5. Varm olien ved medium varme i en pande, og tilsæt hvidløg og champignonstilk, indtil al væske er væk – pas på ikke at branke hvidløget.
  6. Sæt panden til side, og lad det køle af.
  7. Rør flødeosten sammen med champignon og hvidløg, når det er kølet af.
  8. Tilsæt parmesanost, peber, løgpulver og cayennepeber, og rør godt.
  9. Fyld champignonerne med ostemassen.
  10. Sæt de fyldte champignoner på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Bag de fyldte champignoner i 20 minutter, til de er rygenede varme, og der begynder at komme en anelse væske under. Så er det bare ud med dem, og så er de spiseklar.

 

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x