Hindbærmousse

Endelig fandt jeg noget nyt at lave af mine hindbær – hindbærmousse. Da hindbærsæsonen var på sit højeste – det er den hos mig i juli-august måned – funderede jeg meget over, hvad jeg skulle bruge disse prægtige bær til. Hindbær egner sig fantastisk til desserter og kager eller oven på morgenmaden.

Du kan f.eks. komme dem oven på chiagrøden eller bruge dem i en crumblecake. Eller i en cheescake eller frugttærte. Men der skulle ligesom noget nyt til, syntes jeg. Jeg nåede ikke til en løsning, så jeg frøs bærrene ned. Efterfølgende var jeg på besøg hos en veninde, og hun havde lavet en frisk og ekstremt lækker mousse af friske hindbær, men jeg tænkte, at frosne bær nok også gik an.

Og det gjorde det i høj grad. Hindbærmousse er en virkelig velsmagende dessert – ikke for sød, men et fint potpourri af de syrlige bær og den søde flormelis.

Få endnu mere inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

hindbærmousse

Hindbærmousse – opskrift

Samlet tid: 6 timer 15 minutter
Ret: Dessert, kaffe, Kage, vegetarisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 325kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Efterhånden kan du købe hindbær hele året rundt, men de er dyre, og de er ikke fyldt med samme lækre smag som i højsæsonen. Derfor vil jeg anbefale dig at lave moussen, når det er sæson. Eller som her lave den af frosne hindbær.

Ingredienser

  • 300 g frosne bær
  • ½ spsk. friskpresset citronsaft
  • 50 g flormelis
  • 3 blade husblas
  • dl piskefløde
  • dl skyr eller lignende surmælksprodukt
  • Lidt mørk chokolade
  • Lidt friske hindbær


Sådan gør du

  • Giv bær og citronsaft et kort opkog.
  • Hæld bærrene over i en skål, og tilsæt flormelis, og smag til.
  • Stil skålen i køleskabet tildækket, og lad den stå til den er helt kold – evt. til dagen efter.
  • Læg husblas i koldt vand, og lad det stå i blød i 5-10 minutter.
  • Pisk imens fløden til skum
  • Bland hindbærrene med skyr.
  • Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme med det vand, der hænger ved – er du bange for den brænder på, så smelt den i vandbad, men det kan sagtens lade sig gøre i en kasserolle ved svag varme.
  • Lad husblassen kølet lidt af, og rør den i hindbærmoussen.
  • Vend herefter halvdelen af flødeskummet i moussen – resten er til serveringen.
  • Hæld hindbærmoussen i den skål, du gerne vil servere den i, og sæt den på køl i minimim 4 timer.
  • Hak lidt mørk chokolade, og drys over hindbærmoussen.
  • Pynt med de friske hindbær, og servér det resterende flødeskum til.

Noter

Hvis du bruger friske bær, skyller du dem og lader dem dryppe af. Herefter presser du citronsaften ud over dem, og drysser med flormelis. Sæt dem i køleskabet tildækket til dagen efter. Og følg derefter fremgangsmåden fra punkt 4.
Desserten kan laves dagen før, den skal serveres.

Nutrition

Kalorier: 325kcal | Kulhydrat: 25g | Protein: 4g | Fedt: 24g | Mættet fedt: 15g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Kolesterol: 76mg | Natrium: 37mg | Kalium: 158mg | Fiber: 2g | Sukker: 22g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 93mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hindbærlagkage

Du kan bruge hindbærmoussen som creme imellem lagkagebunde til en hindbærlagkage. Så nøjes du blot med at bruge 2 blade husblas i stedet for 3. Du kan sagtens bruge samme pynt – flødeskum, hakket chokolade og friske hindbær – på lagkagen.

Hindbærmousse er ikke hurtig-mums, men hindbær-mums.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce