Majspandekager med fyld smager rigtig lækkert, og så er der sådan lidt fastfood over det, så selv de unge vil gerne deltage når der står pandekager med fyld på menuen – både med at tilberede og med at spise.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Det mest almindelige er nok en tyk kødsauce af hakket oksekød og måske lidt salat og tomater til. Men du kan sagtens fylde dem med svampe, løg og peberfrugter så de blive vegetariske. Eller med kylling eller fisk. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Det skal naturligvis bare være uden ben og i ikke for store stykker.

Majspandekager – den nemme opskrift

Majspandekager er dejligt mættende, og så er de yderst velsmagende. Derfor er det som oftest også majspandekager jeg laver når vi skal have madpandekager.

majspandekager

Både fyld og pandekager kan laves i forvejen så det kun er at fylde pandekagerne og gratinere dem der skal klares lige inden servering.

Ingredienser til 6 majspandekager (på en pande med en diameter på 21 cm) – og tro mig de mætter, så det vil normalt være nok med 1½ pandekage pr. næse

  • 2 spsk. hvedemel
  • 100 g majsmel (vi brugte Rømers økologiske majsmel – som også er glutenfri)
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 1½ spsk. smeltet smør/stegemargarine

Sådan laver du dejen og steger majspandekager

  1. Bland mel og majsmel sammen, og pisk mælken i lidt efter lidt.
  2. Pisk æggene i, og lad dejen hvile tildækket i køleskab i minimum ½ time. Den kan sagtens tåle at stå i længere tid. Evt. kan du tilberede fyldet imens.
  3. Pisk dejen op når den er færdig med at hvile.
  4. Steg nu seks pandekager – én ad gangen – på en pande i det smeltede smør.

På billedet er pandekagerne fyldt med en kødsauce lavet af hakket oksekød, hakkede gulerødder og hakkede porrer og smagt til med sambal oelek og sød mango chutney. Derforuden er der tomater, salat og revet ost i. Men som nævnt kan komme hvad som helst i dine pandekager.

  1. Rul pandekagerne sammen om fyldet, og læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Drys med mere revet ost, og gratinér dem i ovnen ved 225° C i ca. 8 minutter.

Så er majspandekagerne parate til at blive spist. Er du ikke lige til oksekød, så tag et kig nedenfor. Måske er der nogle forslag, der kan inspirere dig.

Forslag til fyld

Her kommer der lidt inspiration til fyld til dine majspandekager. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænsen her, men lidt inspiration er altid godt!

  • Kødsovs – eventuelt spiced op med lidt stærke krydderier.
  • Pulled pork – ja det er jo så populært og fungerer ganske fornuftigt i en majspandekage! Kombiner det eventuelt med lidt peberfrugt!
  • Kalkun eller kylling i strimler – Super simpelt eventuelt krydret med noget tandoori eller karry. Bland det eventuelt med lidt grønsager.
  • Falafler – Er du vegetar eller vil du bare gerne prøve den variant, så er falafler i madpandekagen et rigtig godt valg.
  • Diverse grøntsager – Det bedste af hvad der lige er i køleskabet. Brug eventuelt en mild hvidløgsdressing i denne blanding.
  • Tun – kombiner eventuelt med noget tabouleh (mellemøstlig salat) og lidt creme-fraiche dressing.

Se også vores lækre opskrift på broccolitærte eller helt almindelige pandekager her.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Majspandekager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 50 Review(s)