Mexicanske pandekager kaldes også enchiladas. Og det lyder måske ikke så indbydende i danske ører, men enchilada betyder blot ”dyppet i chili”. Og chili er da også en meget anvendt krydderi i mexicanske retter. Og selvfølgelig er der også chili i de mexicanske pandekager du får opskriften på herunder.

Barbeque-marinade/barbecue-marinade
Ingredienser
- 2 spsk. olie røres sammen med
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. dijonsennep
- 8 spsk. tomatketchup
- 3 fed knust hvidløg og
- 5 spsk. hakket forårsløg. Smages til sidst til med
- Salt og peber.
Sådan gør du
- Klargør og knus hvidløg
- Rens og hak forårsløg
- Mix det sammen!
- Smag til med salt og peber
- Nedenfor er der endnu en marinade til kylling.
Næringsindhold pr. servering
Lidt mere info
Ligesom med alle andre pandekager findes der utallige af varianter, når det kommer til mexicanske pandekager. Det mexicanske køkken er en sammenblanding af det colombianske og spanske køkken. Det er i reglen mad med en intens smag. Det er bagværk lavet på majsmel. Det er bønner i kraftig sovs og ofte med chokolade i – som f.eks. i chili con carne.
Det foretrukne kød i Mexico er ged, høne eller kalkun. Både svin og okse indgår dog også i det mexicanske køkken. Når vi danskere laver mexicanske retter med oksekød – som f.eks. chili con carne – så bruger oftest hakket oksekød, men det gør de faktisk ikke i Mexico. Der langtidskoger de et helt stykke kød, så det bliver super mørt og trådet. Og det er det vi skal i gang med her.

