Mexicanske pandekager kaldes også enchiladas. Og det lyder måske ikke så indbydende i danske ører, men enchilada betyder blot ”dyppet i chili”. Og chili er da også en meget anvendt krydderi i mexicanske retter. Og selvfølgelig er der også chili i de mexicanske pandekager du får opskriften på herunder.

Ligesom med alle andre pandekager findes der utallige af varianter, når det kommer til mexicanske pandekager. Det mexicanske køkken er en sammenblanding af det colombianske og spanske køkken. Det er i reglen mad med en intens smag. Det er bagværk lavet på majsmel. Det er bønner i kraftig sovs og ofte med chokolade i – som f.eks. i chili con carne.

Det foretrukne kød i Mexico er ged, høne eller kalkun. Både svin og okse indgår dog også i det mexicanske køkken. Når vi danskere laver mexicanske retter med oksekød – som f.eks. chili con carne – så bruger oftest hakket oksekød, men det gør de faktisk ikke i Mexico. Der langtidskoger de et helt stykke kød, så det bliver super mørt og trådet. Og det er det vi skal i gang med her.

Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager med oksekød – opskrift

Jeg har haft gang i crock potten – men du kan også lave den i en almindelig gryde. Så er det også hurtigere færdigt, da det tilberedes ved en højere varme. Du kan den CrockPot jeg bruger her!

Ingredienser til 6 personer

  • 1 tørret chipotlechili
  • 1 tørret anchochili
  • 1 dl vand
  • 1 kg oksetykkam
  • 1 hvidløg
  • Majsolie til stegning
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. stødt chili
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. tørret koriander
  • 1 spsk. sukker
  • 1 frisk chili
  • 33 cl lyst øl – gerne mexicansk
  • 1 oksebouillonterning
  • 12 hvedetortillas – gerne hjemmelavede
  • 1-2 dl tomatsalsa – afhængig af tykkelse – gerne hjemmelavet
  • 2 dl revet cheddar
  • 2 dl revet mozzarella
  • Salt og peber

Sådan laver du mexicanske pandekager

  1. Fjern stilke og kerner fra de tørrede chilier. Det gøres nemmest ved at fjerne stilken og rulle den tørrede chili mellem håndfladerne, så kernerne løsnes.
  2. Kog chilierne i vand i 15 minutter.
  3. Skær kødet i store tern.
  4. Pil hvidløget og feddene, og hak dem fint.
  5. Svits kød og hvidløg i lidt olie – svits evt. ad flere omgange, så du ikke koger kødet i kødsaft. Det skal blive brunt ikke gråt.
  6. Drys mel og stødt chili, spidskommen, tørret koriander og sukker samt salt og peber over kødet.
  7. Fjern stilk og kerner fra den frisk chili, hak den, og kom også den ved.
  8. Rør det hele godt sammen.
  9. Blend de kogte chilier, og kom dem i gryden.
  10. Hæld øl ved, så det lige dækker, og kom bouillonterningen i.
  11. Bring i kog, skru ned, og lad det simre i 2 timer, eller kom det i crock potten ved lav varme i 8 timer.
  12. Dyp pandekagerne i salsaen – hvis den er med grove stykker tomat og løg i, så blend den inden.
  13. Læg en god skefuld af oksekødet på midten af hver pandekage, og fordel det meste af både cheddar og mozzarella på, inden du ruller dem sammen og kommer dem i et ovnfast fad.
  14. Fordel resten af osten oven på pandekagerne, og gratinér dem i ca. 10 minutter ved 220° C, eller til osten begynder at smelte.

Velbekomme!

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 2¼ time

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Mexicanske pandekager
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email