Mexicanske pandekager

Enchiladas

Enchiladas opskrift med kylling

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Den opskrift du får her, er med kylling. Kyllingebryst skåret i tern og med en sauce lavet ved hjælp af en konserves – så bliver det nemlig hurtigmums – et par gulerødder, løg og peberfrugt.

Ingredienser

  • 6 hjemmelavede majspandekager eller fuldkornstortillaer fra supermarkedet
  • 480 g kyllingebrystkød
  • 3 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store gulerødder
  • Lidt olie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 stykke hel kanel
  • 180 g majskerner
  • 1 dåse flåede tomater hakkede
  • 240 g chilibønner fra dåse brug også lagen
  • 120 g cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær kødet i tern. I en størrelse, der gør dem nemme at håndtere i en pandekage.
  • Skær forårsløgene i tynde ringe – også gerne det af det grønne, der ikke er for groft.
  • Hak hvidløgsfeddene fint.
  • Skær peberfrugt uden frøstolen i små tern.
  • Skræl, og riv gulerødderne.
  • Varm lidt olie i en pande eller wok, og svits kød og grøntsager let.
  • Tilsæt krydderier, og lad det hele svitse, indtil kødet har fået farve.
  • Tilsæt majs, flåede tomater og chilibønner, rør rundt, og lad det simre i et par minutter eller fem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tag kanelstangen op.
  • Kom et par skefulde af fyldet i hver pandekage, og rul pandekagerne rundt om fyldet, ligesom når du ruller forårsruller.
  • Læg pandekagerne i et ovnfast fad med lukningen nedad.
  • Har du sauce tilbage (sørg for at få brugt alt kødet), så hæld det ud over pandekagerne.
  • Drys med revet cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og dine enchiladas er varme.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om vores opskrift på mexicanske pandekager med kylling og enchiladas

Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager kaldes også enchiladas. Og det lyder måske ikke så indbydende i danske ører, men enchilada betyder blot ”dyppet i chili”. Og chili er da også en meget anvendt krydderi i mexicanske retter. Og selvfølgelig er der også chili i de mexicanske pandekager du får opskriften på herunder.

Den opskrift du får på mexicanske pandekager er den jeg selv oftest laver, nemlig enchiladas med kylling.

Lidt mere info

Ligesom med alle andre pandekager findes der utallige af varianter, når det kommer til mexicanske pandekager. Det mexicanske køkken er en sammenblanding af det colombianske og spanske køkken. Det er i reglen mad med en intens smag. Det er bagværk lavet på majsmel. Det er bønner i kraftig sovs og ofte med chokolade i – som f.eks. i chili con carne.

Det foretrukne kød i Mexico er ged, høne eller kalkun. Både svin og okse indgår dog også i det mexicanske køkken. Når vi danskere laver mexicanske retter med oksekød – som f.eks. chili con carne – så bruger oftest hakket oksekød, men det gør de faktisk ikke i Mexico. Der langtidskoger de et helt stykke kød, så det bliver super mørt og trådet. Og det er det vi skal i gang med her.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager