Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager kaldes også enchiladas. Og det lyder måske ikke så indbydende i danske ører, men enchilada betyder blot ”dyppet i chili”. Og chili er da også en meget anvendt krydderi i mexicanske retter. Og selvfølgelig er der også chili i de mexicanske pandekager du får opskriften på herunder.

Mexicanske pandekager

Barbeque-marinade/barbecue-marinade

Barbecuemarinaden er god, når du skal grille kød, men virker også fint på en grillpande eller under grillelementet i ovnen. Marinade til kylling med honning og sennep Denne marinade er velegnet til både kylling og andet fjerkræ samt kød og fisk.
Ingen anmeldelser
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 35 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Kalorier: 15kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 2 spsk. olie røres sammen med
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 8 spsk. tomatketchup
  • 3 fed knust hvidløg og
  • 5 spsk. hakket forårsløg. Smages til sidst til med
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Klargør og knus hvidløg
  • Rens og hak forårsløg
  • Mix det sammen!
  • Smag til med salt og peber
  • Nedenfor er der endnu en marinade til kylling.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 15kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 196mg | Kalium: 43mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 9mg | Jern: 1mg

Lidt mere info

Ligesom med alle andre pandekager findes der utallige af varianter, når det kommer til mexicanske pandekager. Det mexicanske køkken er en sammenblanding af det colombianske og spanske køkken. Det er i reglen mad med en intens smag. Det er bagværk lavet på majsmel. Det er bønner i kraftig sovs og ofte med chokolade i – som f.eks. i chili con carne.

Det foretrukne kød i Mexico er ged, høne eller kalkun. Både svin og okse indgår dog også i det mexicanske køkken. Når vi danskere laver mexicanske retter med oksekød – som f.eks. chili con carne – så bruger oftest hakket oksekød, men det gør de faktisk ikke i Mexico. Der langtidskoger de et helt stykke kød, så det bliver super mørt og trådet. Og det er det vi skal i gang med her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce