Kartoffelpandekager

Opskrift på kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager – opskrift

Samlet tid: 25 minutter
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 159kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men de kan selvfølgelig også laves helt fra bunden af. Her i opskriften formoder jeg dog, at du har kogt kartoflerne på forhånd. Ellers må du lige i gang.

Ingredienser

  • 250 g kogte kartofler uden skræl
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 75 g hvedemel
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser – det behøver ikke være en lind mos, der må gerne være små kartoffelklumper i.
  • Rær æggene i kartoffelmosen, og bland det godt sammen.
  • Riv løget groft, eller hak det fint, og kom det i kartoffelmosen sammen med mel, salt og peber – pas på med saltet, hvis kartoflerne er kogt i saltet vand.
  • Steg små, tykke pandekager ved middel varme i smør på en stegepande – ca. 3-4 minutter på hver side, så de er gennemvarme og har taget farve.

Nutrition

Kalorier: 159kcal | Kulhydrat: 28g | Protein: 6g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 82mg | Natrium: 36mg | Kalium: 354mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 14mg | Calcium: 29mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager er for mig to ting. Det er røsti – eller rösti, som det også staves – som laves af kartofler, der rives – og det er pandekager lavet af kartoffelmos. Lidt ligesom man laver klatkager af risengrød.

Både røsti og kartoffelklatter er en dejlig afveksling til kogte eller stegte kartofler eller hasselbackkartofler – eller flødekartofler for den sags skyld.

Røsti er en schweizisk ret – faktisk betragtes den som den schweiziske nationalret. Den er lidt lette og sprøde i det, mens dem af mos bliver bløde og svampede. Hver ting til sin tid. Fordelen ved kartoffelpandekagerne af mos er, at de hurtigt kan laves, hvis du har en rest kogte kartofler eller en rest kartoffelmos.

Kartoffelpandekagerne smager godt med hytteost og røget laks, men de kan faktisk spises som tilbehør til næsten alt, hvor du kunne finde på at servere kartofler til. Du kan i stedet for laks også toppe dem med andre ting og spise dem som en forret eller som natmad. F.eks. tomatsalsa og cremefraiche.

Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager med tomatsalsa (tilføjelse)

Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Tomatsalsa og cremefraiche er nemlig et rigtig godt match de bløde, svampede pandekager.

Ingredienser

  • 3 tomater ca. 200 g
  • 1 lille bdt. purløg
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne, og skær dem i tern – husk at fjerne det hårde, dér hvor blomsten har siddet.
  • Hak eller klip den skyllede purløg, og bland det med tomaterne.
  • Tilsæt hvidvinseddike og chilisauce, og vend det hele rundt, så det bliver blandet godt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom ca. 1 spsk. cremefraiche oven på hver pandekage, og fordel salsaen ovenpå.
  • Kartoffelpandekager i ovn
  • Skal du lave mange pandekager, eller vil du lave dem på forhånd og varme dem senere, er ovnen din ven.
  • Opvarm ovnen til 200° C.
  • Rør kartoffeldejen som før, og bred klatter ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt pladen i ovnen, og lad pandekagerne få ca. 10 minutter. Mangler de farve, så giv dem en tur under grillen, men husk at holde øje med dem, så de ikke bliver sorte.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager