Salater

Salater har ikke altid været lige spændende og var mest af alt reduceret til en omgang slatten Iceberg salat og lidt Thousand Island dressing. I dag er salater et kæmpe mekka af spændende ingredienser, sammensætninger, farver, smage og udtryk.

Hos hurtigmums.dk udvikler vi konstant opskrifter på salater, og vi prøver at få dem her op på siden så hurtigt som muligt, men nogle gange trækker det lidt ud. Nedenfor kan du se de salater som er kommet online og ligger her på siden:

Blomkålssalat

blomkålssalat
Blomkålssalat

Blomkålssalat er en af vores favoritsalater. Ja det stammer nok fra vores passion for blomkål, men i hvert fald kan du her finde en rigtig lækker opskrift på blomkålssalat. Denne opskrift på blomkålssalat kommer både med bacon, forårslog og æbler i en stor og dejlig blanding. Prøv den.

Du kan enten klikke på billedet af blomkålssalaten eller på linket ovenfor for at læse opskriften.

Grønkålssalat

grønkålssalat
Grønkålssalat med æbler

Grønkålssalat er en af vores helt sunde retter, som vi selv faktisk bruger i julen i stedet for grønlangkål. Faktisk bruger vi grønkålssalat til alle de retter hvor vi ellers ville have spist grønlangkål, men retten kan for så vidt også nydes en sommeraften, hvis du har lyst til noget low carb der. Denne ret kommer også med æbler som blomkålssalaten. Spis den med tilbehør eller uden.

Spinatsalat

spinatsalat
Spinatsalat

Spinatsalat – Det her er en rigtig god opskrift, hvis du har travlt. Den tager os 8 minutter at lave, før vi kan servere spinatsalaten. Denne spinatsalat er en let salat, der sagtens kan stå alene, men du kan også bruge den som tilbehør til grillretter eller stegt kød på den ene eller anden måde.

Du kan klikke på det indledende link eller klikke på billedet af spinatsalat for at se opskriften.

Rødbedesalat

rødbedesalatRødbedesalat – Det er nok lidt vores fascination af det russiske køkken, der spiller ind her. I hvert fald elsker vi denne rødbedesalat, og vi kan kun anbefale på det stærkeste at du selv prøver den lækre røde salat en dag.

Du kan læse vores opskrift på en rødbedesalat ved at følge det indledende link.

Kyllingesalat

kyllingesalat
Kyllingesalat

Kyllingesalat – Salat med kød er ikke den traditionelle vej med salat. Salat bliver som oftest betragtet som tilbehør til en anden ret, men flere og flere salater bliver til hovedret – særligt dem der indeholder kylling. Denne kyllingesalat betragter vi som hovedret til enten frokost eller aftensmad. Kyllingesalaten indeholder udover kylling også feta, avocado og syltede rødløg.

Du kan finde op skriften på kyllingesalat ved at klikke på indledende link eller på billedet.

Spidskålssalat

spidskålssalatSpidskålssalat – Spidskål er en af min favoritfødevarer. Særligt det faktum at man kan blive ved med at spise spidskål, når julen har lagt sig lidt for meget på maven eller noget i den stil. Den opskrift på spidskålssalat indeholder æbler og hvis du godt kunne tænke dig lidt kød i den kan vi stærkt anbefale at stege et par kyllingefiletter til, men du kan også bare lave salaten uden kød.

Du kan læse hele opskriften ved at følge det indledende link.

Bulgursalat

bulgursalat
Bulgursalat

Bulgursalat – Bulgur er en af de mest fantastiske tilføjelser til det danske køkken, som er blevet introduceret af immigranter fra Mellemøsten. En bulgursalat er en salat, der netop benytter bulguren, der som oftest er lavet af , dampet, tørret og knækket durumhvede, men som for vidt også kan komme fra andre hvedearter.

Denne bulgursalat kommer med tomater, fennikel og tørrede abrikoser. Det er vores favoritvariant af bulgursalater, men du kan naturligvis variere salaten som du ønsker det.

Du kan se opskriften ved at følge ovenstående link.

Tomatsalat

tomatsalat
Tomatsalat

Tomatsalat – Denne opskrift på tomatsalat er helt klassisk. Det er en simpel lille salat opskrift og tomatsalaten tager ikke mere end 15 minutter at lave. Vores version er med syltede rødløg, men du kan naturligvis variere den på mange forskellige måder.

Der er tilføjet et par forslag til gode vine at drikke til denne tomatsalat, men den kan naturligvis også spises uden vine.

Du kan finde tomatsalat opskriften ved at følge indledende links.

Tabouleh

tabouleh
Tabouleh salat

Tabouleh – Hverdagsmad i Mellemøsten men her i Danmark er det for mange en eksotisk ret. Tabouleh kan både laves med couscous eller bulgur. Denne opskrift benytter bulgur, og er blevet til en lækker salat, som på en gang både er frisk og tung, og hvor bulgur og persille tager de bærende hovedroller og giver salaten sit særegne smagsudtryk.

Du kan finde opskriften på tabouleh via forrige link.

Cæsar salat

cæsar salat
Cæsar salat med kylling

Cæsar salat  – Ja egentlig hedder det jo nok cæsarsalat, men som så meget andet hvor sammensatte ord består af to ord med lidt fremmed lyd, så bliver de søgt på i to ord.  Det sagt så snyder vi i den her cæsar salat- jeps og jeg ved ikke om det gør det bedre at vi indømmer det og bevidst gør det 🙂 Vi har tilføjet kylling, og faktisk er det ikke en standard ingrediens i den fundamentale cæsar salat, men der er så mange danskere, der forbinder cæsar salat med kylling, og så smager det også bedre med kylling, så vi har valgt at tilføje det til vores cæsar salat opskrift.

Find cæsar salat opskriften via forrige link.

Fattoush

fattoush
Fattoush – Libanesisk bondesalat

Fattoush – Her er vi ovre i en af de salater som er relativt fremmed for det danske køkken, men som faktisk er ret nemt at lave med de dankse ingredienser vi har til rådighed og så lige tilføjet med lidt fladbrød. Fattoush kan oversættes til “bondesalat”, og kommer fra det libanesiske køkken. Det libanesiske køkken er trods at landet er mindre end Danmark verdensberømt for deres lækre og krydrede mad. Fattoush bruger meget friske smagsvarianter som mynte og persille.

Du kan læse mere om salaten ved at klikke på indledende link.

Waldorfsalat

waldorfsalat
Waldorfsalat

Waldorfsalat – Kan du huske den? Her er opskriften på den helt klassiske salatret: Waldorfsalat. Det er for så vidt noget så specielt som en klassisk festret, og det er ellers ikke det der kendetegner den typiske salat. Waldorfsalat går godt til dyreryg, oksebryst og for så vidt også kamsteg.

Der er et forslag til Waldorfsalat uden blegselleri eller bladselleri til sarte sjæle, der ikke er vilde med den markante smag.

Du kan se opskriften på waldorfsalat ved at klikke på indledende link

Fennikelsalat

fennikelsalat
Fennikelsalat

Fennikelsalat – Rigtig lækker lille salat. Der skal ikke meget mere til en fennikel, lidt citron og lidt bælgærter. Der skal ikke meget mere til for at lave en fennikelsalat. Du kan selvfølgelig tilføje meget mere, men denne her opskrift på fennikelsalat er helt basic. Opskriften på fennikelsalaten tager cirka 30 minutter at lave.

Du kan finde vores bud på en fennikelsalat opskrift ved at klikke på det indledende link eller billedet til højre.

Mangosalat

Mangosalat
Mangosalat

Mangosalat – ah det ser lækkert ud og det smager også godt. Mangosalat er med frisk mango, to avocodoer og selvfølgelig en passende dressing. Du kan bikse den sammen på ca. 10 minutter og den er perfekt som tilbehør til grillmad eller måske bare som en frisk frokost-ret. Mangosalat-opskriften indeholder også gode tips til hvordan du rent faktisk skærer en mango eller en avocado.

Klik på linket (det blå) for at få en god opskrift på mangosalat.

Bønnesalat

bønnesalat
Bønnesalat

Bønnesalat – Denne her bønnesalat har vi lavet med edamamebønner. Du kan sagtens lave den her bønnesalat med andre typer bønner som helt almindelige grønne bønner eller for den sags skyld kidney beans. Det er en dejlig lille opskrift med radisser og friske asparges, og bønnesalaten tager ikke meget mere end 10 minutter at lave.

Du kan finde bønnesalaten ved enten at klikke på linket i starten af teksten eller billedet af bønnesalaten til højre.

Agurkesalat

agurkesalat
Agurkesalat

Agurkesalat – Det er egentlig en ret simpel ret, der dog tager lidt tid, da de lige skal trække minimum en halv times tid. Her i denne version får du faktisk ikke mindre end 3 forskellige opskrifter på agurkesalat. Første opskrift er den hurtige variant af agurkesalat, hvis du er lidt travlt på den. Den anden opskrift minder meget om den første er lidt mere langsommelig, og vi kalder den for den traditionelle agurkesalat. Til sidst har vi et par tips til en thai inspireret agurkesalat.

Du kan læse om alle tre varianter af agurkesalat ved at klikke på indledende link eller billedet til højre.

Quinoasalat

quinoasalat
Quinoasalat

Quinoasalat – Quinoa stammer fra Syd- og Mellemamerika, og har været anvendt i madlavningen over 6000 år, men herhjemme har quinoa ikke mange år på bagen. Denne opskrift på quinoasalat indeholder både blomkål, cherrytomater og mozzarella. Videre har vi tilføjet en superinteressant video om quinoa, og en lille ekstraopskrift på Quinoagrød. Selve quinoasalaten tager ikke meget mere end 35 minutter at lave.

Du kan læse hurtigmums’ opskrift på quinoasalat ved at klikke på indledende link eller billedet til højre.

Avocadosalat

avocadosalat
Avocadosalat

Avocadosalat – Avocado skulle efter sigende stamme fra et gammelt indiansk sprog og betyde noget lignende testikel. Det ændrer nu ikke så meget ved at den smager lækkert, er sund og så er der en rigtig fed detalje ved den her avocadosalat, og det er, at den her avocadosalat tager kun 10 minutter at lave.

Andre sunde retter

Som du nok har spottet, så er vi ret meget blomkålsfanatikere, og det er ikke fordi vi er vegetarer eller veganere – nej vi elsker bare blomkål. Du kan se alle vores blomkålsretter her.

Håber du kunne finde noget du kunne bruge uanset om du ledte efter spændende nye opskrifter til jer 2 eller du ledte efter nemme salater til mange mennesker.