Cæsar salat – eller cæsarsalat! Ligegyldigt hvordan du staver det eller hvordan du siger det, så kan vi ikke komme uden om at denne salat er særdeles lækker – og så kan den spises som en selvstændig ret, ikke bare som tilbehør til noget andet.

Det gør sig naturligvis også gældende for denne version – som jo er én variant af mange, for der er nemlig rigtig mange forskellige opskrifter på Cæsar salat. Tilfælles med de fleste varianter af Cæsar salat har denne at det er en salat med en hjemmelavet oliedressing, ost og croutoner.

cæsar salat

Traditionelt set er denne salat uden kød, men de fleste af os har nok fået den serveret med kylling, og det bliver denne også.

Cæsar salat – opskrift

Denne Cæsar salat er tilberedt på en lidt anden måde end den slags Cæsar salat du vil få serveret på en bistro, café eller et andet spisested. Men den er bestemt en kejser værdig. Okay, det er ikke Julius Cæsar – hvorvidt han da var kejser eller ej – der har lagt navn til denne salat, men derimod den italiensk-amerikanske kok og restauratør, Caesar Cardini, så vidt vides. Men nu tilbage til opskriften.

Der er rigtig mange der kommer ansjosfileter i dressingen – blendede naturligvis – men det gør der ikke i denne.

Ingredienser til fire personer

  • 2 æggeblommer
  • 4½ spsk. olivenolie
  • 1½ spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 100 g franskbrød, yoghurtbrød eller lignende hvidt brød
  • 150 g revet ost
  • 350 g kylling i strimler
  • Lidt olie til stegning
  • 1 hoved romainesalat
  • lidt hakket rød chilipeber
  • Salt og peber

Sådan laver du Cæsar salat

  1. Start med at komme æggeblommer, 4 spsk. olie, citronsaft, knust hvidløg, og dijonsennep samt lidt salt og peber i en minihakker, og hak/blend til dressingen er lys og cremet – lidt hen ad mayonnaise – det tager et minuts tid.
  2. Sæt dressingen på køl i mindst 15 minutter, og smag den herefter til med salt, peber, citronsaft og sennep.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Skær brødet i terninger – de behøver ikke være fuldstændig firkantede og ens i størrelse – og bland dem med den sidste halve spiseskefuld olie på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt terningerne i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde – vend et par gangen undervejs.
  6. Fordel halvdelen af den revede ost i portioner – ca. 1 spsk. til hver – på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Spred osten godt ud – måske skal du have en plade mere i brug.
  7. Sæt dem i ovnen, og bag dem til de er gyldne og sprøde – ca. 6 minutter.
  8. Steg kyllingestrimlerne i olie på en varm pande til de er gennemstegte – ca. 5-7 minutter afhængig af tykkelse.
  9. Skyl salatbladene – riv dem eventuelt lidt i stykker hvis du synes de er for store – og anret dem i store, dybe tallerkner.
  10. Fordel kyllingestrimler, croutoner, evt. hakket chili og revet ost (den sidste halvdel) sådan lidt tilfældigt oven på salatbladene.
  11. Hæld lidt dressing over, og sæt/læg/stil en, to eller tre ostechips på hver.

Servér salaten med en let, tør Riesling Trocken fra Tyskland.

sådan laver du cæsar salat

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Se også resten af vores salater her

 

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Cæsar salat
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

x