Marineret tofu

Tofu er fremstillet af sojabønner. Tofu er en god proteinkilde. Og selvom ikke forarbejdede bælgfrugter er mindre miljøbelastende end forarbejdede, så er tofu stadig et mere klimavenligt produkt frem for kød. Produktet smager af absolut ingenting, men det er perfekt til at suge smag til sig fra alt andet. Derfor er den også perfekt at marinere.

Faktisk er det en ost fremstillet af sojamælk – eller drik, som det vel hedder. Og konsistensen minder da også en del om ost. Og får du presset så meget væde som muligt ud af den – dog uden at ødelægge den – opnår du den bedste og mest faste konsistens.

Beates opskrift på marineret tofu

marineret tofu

Tofu – marineret

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Tilbehør, Vegansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 393kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Efter du har marineret sojabønneosten, kan du stege eller bage den. Du kan også panere den, hvis det er det, du vil, men så skal den nok heller være skåret i skiver i stedet for i tern, som den bliver i opskriften her. Du kan også bruge den marinerede sojabønneost i salater.

Ingredienser

  • 500 g fast frisk tofu naturel
  • 4 spsk. sojasauce
  • 4 tsk. vineddike
  • 4 tsk. sirup
  • tsk. sesamolie
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær tofuen i tern, hvis den ikke allerede er det.
  • Bland sojasauce, vineddike, sirup, sesamolie og cayennepeber sammen til en marinade, og læg tofuternene i.
  • Lad tofuen marinere i minimum ½ time, men meget gerne i længere tid – f.eks. natten over.
  • Si marinaden fra i en skål, og bland den med vand og majsstivelse.
  • Lad tofuen dryppe godt af.
  • Opvarm olien på en varm pande, og svits de marinerede sojatern, til de er gyldne på alle sider – det tager et par minutters tid, hvis ternene er på størrelse med dem på billedet.
  • Hæld marinaden over, og lad det stege, til marinaden er tyknet.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Nu kan de stegte, marinerede tofutern bruges til det, som du ønsker. Hvis du vil servere dem sammen med andre stegte/ristede ingredienser, kan du efter punkt 6. tage tofuen op, varme lidt ekstra olie, og svitse de øvrige ingredienser. Det kan f.eks. være en blanding af svampe, sukkerærter, hvidløg, frisk ingefær, forårsløg og tigerrejer.
Når ingredienserne er blevet svitset, kommer du tofuternene tilbage i panden og fortsætter med pkt. 7. og 8.

Nutrition

Kalorier: 393kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 19g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 11g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 15g | Transfedtsyre: 0.3g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 852mg | Kalium: 315mg | Fiber: 0.05g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 12mg | Jern: 1mg

Hvordan fremstilles tofu?

Sojabønneosten laves som nævnt af sojabønner, som først er lavet til mælk – eller drik, det må jo ikke kaldes mælk, hvis ret skal være ret – og dernæst gennemgår den en forarbejdning, ligesom når ”almindelig” ost fremstilles. Dog bruges der salt til koagulering i stedet for osteløbe.

Du kan købe den frisk – det er den, jeg synes bedst om – eller du kan købe varianter, der er tilsat smag – f.eks. svampe eller tang. Og du kan også købe den marineret eller røget. Endelig kan du også købe noget, der hedder silketofu. Den er blødere end den faste, og er derfor velegnet til saucer, dip og dressinger og i supper.

Sidst opdateret: 5. august 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter