Negroni opskrift

Negroni opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 15kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fyld et glas med isterninger og hæld Vermouth Rosso, Campari og gin i.
  • Klem appelsinskallen over cocktailen, så olierne fra skallen kommer ned i cocktailen.
  • Rør rundt med en barske og pynt med appelsinskallen

Nutrition

Kalorier: 15kcal | Kulhydrat: 1g | Natrium: 0.03mg | Kalium: 0.1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Opskrift på negroni og et par bemærkninger

Søger du en klassisk og sofistikeret cocktail, der forener det bitre og det søde på en fuldstændig fantastisk måde? Kig ikke længere! Her på HurtigMums forstår vi, at ikke alle cocktails skal være komplicerede for at være lækre. Faktisk er det ofte de mest enkle, der har det største indtryk. Det er her, Negroni kommer ind i billedet.

Negroni er en italiensk cocktail, som traditionelt er lavet af tre ligelige dele gin, vermouth rosso (sød vermouth) og Campari. Dette er en cocktail, der byder på en velafbalanceret blanding af bitterhed og sødme, suppleret med ginens karakteristiske botanicals.

Det er en cocktail med historie, der går mere end et århundrede tilbage, og den fortsætter med at være en yndlingsdrink på barer og restauranter rundt om i verden. Og det bedste er, at du nemt kan fremstille den i dit eget hjem.

Følg vores nemme trin-for-trin Negroni opskrift, og du vil opdage en cocktail, der er lige så enkel at lave, som den er tilfredsstillende at nyde. Saluti!

Negroni deler vandene 

Negroni er en cocktail, som udelukkende er baseret på spiritus. Mange andre cocktails indeholder ofte citron, sodavand, juice eller sukkersirup, men ikke Negroni. Den er bestemt ikke en cocktail for alle, især ikke for dem, der er vild med søde cocktails, men der er en grund til, at det er en af de mest Googlede cocktails. Der er nemlig mange, der elsker den bitre, kraftige og sødmefulde smag, som Negronien har. 


Fordelen ved Negroni er også, at den er supernem at lave, og samtidig har den en smuk, gylden ravfarve. Det er også en spændende cocktail, fordi smagen konstant udvikler sig, jo mere udvandet den bliver af isterningerne. Nogle kan bedst lide, når den lige er blevet serveret og har den mest kraftige smag, mens andre mest er til, når isterningerne er smeltet lidt. 

Tips til din Negroni

Appelsinskallen er en essentiel del af cocktailen, fordi det giver cocktailen sin kendte aroma. Det er derfor også vigtigt, at du ikke kun bruger den som pynt, men også husker at tilføje olierne fra appelsinskallen til cocktailen. Det kan du enten gøre ved at gnide den på indersiden af glasset eller presse den lidt sammen over cocktailen, så de æteriske appelsinolier bliver “sprayet” ned i cocktailen. 

Du kan også eksperimentere med at bytte den røde vermouth ud med en lys vermouth og Camparien ud med en bitter likør for at give cocktailen en helt anderledes smag. 


Negroniens historie

I modsætning til de fleste andre cocktails har Negronien ikke sin oprindelse fra USA men derimod Italien. I 1919 trådte grev Camillo Negroni ind på en bar i Firenze, hvor han bestilte en Americano med gin i stedet for danskvand – og sådan blev Negronien født. Kunsten med cocktailen er at finde den helt rette balance mellem Negroniens tre ingredienser: Gin, Campari og den søde vermouth. For meget vermouth gør nemlig cocktailen for sød, for meget Gin gør den for sprittet og for meget Campari gør den for bitter. 

Prøv Negroni med hyldeblomst, bourbon eller prosecco

Du kan lave din Negroni i mange forskellige udgaver. Synes du, at Negroni er en lidt for kraftig cocktail, så tilføj lidt hyldeblomstlikør, som gør cocktailen sødere. Du kan også bytte gin ud med Prosecco for en mere frisk og boblende udgave af cocktailen. Sidst men ikke mindst, så byt gin ud med bourbon, og så har du faktisk lavet en anden cocktailklassiker: nemlig The Boulevardier. Selvom cocktailen kun har 4 ingredienser, så er der et utal af variationer.  Cocktail Company cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/negroni-cocktailpakke/

Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter