Når der står grillet burger på menuen, så skal det selvfølgelig være det. Ikke kun en grillet hakkebøf i en burgerboller varmet i ovnen. Næ nej, der skal være grillstriber på både bolle og bøf – altså en rigtig grillet burger!
Tomaterne må også gerne være grillede, hvis de ikke skal være rå. Grill halve tomater, og skær dem i tykke skiver med en skarp kniv. De ristede løg er selvfølgelig også hjemmelavede – de kan ikke laves på grillen, medmindre du følger opskriften i ovn og kommer dem i en foliebakke eller lignende. Men det tager tid. Laaaang tid i forhold til burgerne – og tomaterne, hvis de også skal grilles.
Se også vores anden opskrift på burger her, eller find inspiration her til andre grillretter.
Hjemmelavet grillet burger – opskrift
Ingredienser
- Det skal du bruge til 4 burgere
- 500 g hakket oksekød
- Olivenolie
- 4 hjemmelavede burgerboller
- Fyld og snask f.eks.
- Sennep ketchup, remoulade, chilisauce, dressing, guacamole
- Salat af en art
- Syltede agurker agurkesalat, chutney, rå agurker
- Tomater – rå grillede, soltørrede i lage …
- Rå løg ristede løg, stegte løg, syltede rødløg
- Ost
- Bacon
- Salt og peber
Luksusburgeren
- 1 hakket rødløg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. worcestershiresauce
- 1 par dræber tabascosauce
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fremgangsmåde
- Form det hakkede kød til fire lige store bøffer.
- Tryk dem så flade, du kan, så de får så stor en diameter som muligt, men uden at de vil gå i stykker, når de bliver grillet. Bøfferne trækker sig sammen og bliver mindre i diameteren og tykkere.
- Pensl med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på direkte varme et minuts tid eller to, til de er blevet brune.
- Flyt dem over på indirekte varme, og grill dem ca. 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Flæk bollerne, og grill dem på indirekte varme – et minuts tid på indersiden af bollen og to minutters tid på bollens yderside.
- Har du stegt bacon, ristet løg, skåret salat og tomater samt syltet agurker – eller hvilke forberedelser der måtte være med tilbehøret, så er det tid til at bygge burgere.
Noter
Nutrition
Hvis din grillet burger skal være en rigtig luksusburger, så kan du i doble op til 1 kg hakket oksekød og lave dobbelt så høje burgerbøffer. Eller du kan blande de 500 g hakket kød med og forme farsen til bøffer præcist som i opskriften herover. Når der er rigtig meget smag i bøffen, kan du spare på nogle af de andre ingredienser i burgeren.
Se også opskrift på syltede agurker og syltede rødløg her.