Opskrift på burgerbøffer
Burgerbøffer opskrift
Ingredienser
- rødløg
- 2 fed hvidløg – kan udelades
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. tomatketchup
- 1 tsk. worcestershiresauce
- 1 skvæt tabascosauce efter smag
- Evt. lidt vand
- Fedtstof til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
- Rør oksekød, løg, hvidløg, sennep, ketchup, worcestershiresauce, tabascosauce samt salt og peber sammen til en sammenhængende fars. Bliver den for tør, så rør lidt vand i.
- Lad evt. farsen hvile i en halv times tid.
- Del farsen i fire nogenlunde lige store portioner, og form dem til store, flade bøffer. De skal have en diameter, der er lidt større end burgerbollens.
- Varm fedtstof i en pande, brun bøfferne, og steg dem færdige – ca. 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
- Tag bøfferne af panden, og så er det i gang med at samle burgere.
Nutrition
Min opskrift på de bedste burgerbøffer
Når der er sennep og ketchup i bøfferne, behøver du ikke at komme det i burgeren. I stedet kan du så smøre de hjemmelavede burgerboller med remoulade, salatmayonnaise, Kewpie mayo, tomatsalsa, guacamole, bearnaise, eller hvad du nu kan lide i din burger.
Ligeledes kan du undvære de rå løg, hvis du vil, fordi bøffen smager af løg.
Hvad skal du have i din burger?
Der findes rigtig mange ingredienser, der smager godt i en burger. Herunder får du nogle forslag – ud over dem du har fået herover til smørelse – som du kan bruge til inspiration:
- Salat eller kål af en eller anden slags
- Stegt bacon
- Ost
- Tomater
- Agurkesalat, syltede drueagurker/eller cornichoner
- Pickles
- Ristede løg eller friterede løgringe
- Syltede rødløg
- Tynde pommes frittes – f.eks. af sød kartoffel
Mulighederne er mange, og du kan garanteret selv komme på endnu flere. Og der er da heldigvis ingen regler for, hvad du må komme i din burger.
Sådan kan du også tilberede burgerbøffer
Du kan naturligvis også grille dine burgerbøffer. Eller komme dem i ovnen. Hvis du vil have en god stegeskorpe, kan det dog være en fordel at brune dem af på panden, inden du kommer dem i ovnen i 5-8 minutter ved 200° C.
Ligeledes kan du også tilberede burgerbøfferne i airfryeren. Her skal de have ca. 4-6 minutter ved 200° C, afhængigt af om du lægger dem på risten eller i skuffen.
Min erfaring er dog, at bøfferne bliver bedst, når de steges på panden – eller i hvert fald som det mindste bliver brunet på panden, før de kommer i ovn eller airfryer. Jeg syntes man får de bedste burgerbøffer ved let at stege dem og så i airfryer.