Burgerbøffer

burgerbøffer

Burgerbøffer opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad
Antal: 4 bøffer
Kalorier: 319kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan lave burgerbøffer ret nemt og hurtigt ved blot at forme hakket oksekød til store, flade bøffer og stege dem på panden i noget fedtstof og krydre med salt og peber. Det smager fint. Men hvis du vil have burgerbøffer med større smag, så skal du prøve denne opskrift.

Ingredienser

  • rødløg
  • 2 fed hvidløg – kan udelades
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. tomatketchup
  • 1 tsk. worcestershiresauce
  • 1 skvæt tabascosauce efter smag
  • Evt. lidt vand
  • Fedtstof til stegning
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  • Rør oksekød, løg, hvidløg, sennep, ketchup, worcestershiresauce, tabascosauce samt salt og peber sammen til en sammenhængende fars. Bliver den for tør, så rør lidt vand i.
  • Lad evt. farsen hvile i en halv times tid.
  • Del farsen i fire nogenlunde lige store portioner, og form dem til store, flade bøffer. De skal have en diameter, der er lidt større end burgerbollens.
  • Varm fedtstof i en pande, brun bøfferne, og steg dem færdige – ca. 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
  • Tag bøfferne af panden, og så er det i gang med at samle burgere.

Nutrition

Kalorier: 319kcal | Kulhydrat: 0.3g | Protein: 22g | Fedt: 25g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 92mg | Kalium: 343mg | Fiber: 0.02g | Sukker: 0.1g | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 24mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på de bedste burgerbøffer

Når der er sennep og ketchup i bøfferne, behøver du ikke at komme det i burgeren. I stedet kan du så smøre de hjemmelavede burgerboller med remoulade, salatmayonnaise, Kewpie mayo, tomatsalsa, guacamole, bearnaise, eller hvad du nu kan lide i din burger

Ligeledes kan du undvære de rå løg, hvis du vil, fordi bøffen smager af løg.

Hvad skal du have i din burger?

Der findes rigtig mange ingredienser, der smager godt i en burger. Herunder får du nogle forslag – ud over dem du har fået herover til smørelse – som du kan bruge til inspiration:

Mulighederne er mange, og du kan garanteret selv komme på endnu flere. Og der er da heldigvis ingen regler for, hvad du må komme i din burger.

Sådan kan du også tilberede burgerbøffer

Du kan naturligvis også grille dine burgerbøffer. Eller komme dem i ovnen. Hvis du vil have en god stegeskorpe, kan det dog være en fordel at brune dem af på panden, inden du kommer dem i ovnen i 5-8 minutter ved 200° C.

Ligeledes kan du også tilberede burgerbøfferne i airfryeren. Her skal de have ca. 4-6 minutter ved 200° C, afhængigt af om du lægger dem på risten eller i skuffen.

Min erfaring er dog, at bøfferne bliver bedst, når de steges på panden – eller i hvert fald som det mindste bliver brunet på panden, før de kommer i ovn eller airfryer. Jeg syntes man får de bedste burgerbøffer ved let at stege dem og så i airfryer.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce