Hjemmelavet remoulade er ikke bare hjemmelavet remoulade. Der findes et hav af forskellige opskrifter. Men én ting er fælles for dem alle – det er min påstand – de er bedre, end den du køber. Desværre holder den ikke så længe, fordi den ikke bliver fyldt med konserveringsmidler – og det er vel egentlig en fordel.

Hjemmelavet remoulade kan nu godt holde sig et par dage i køleskabet, men heller ikke mere, så lav ikke store mængder, men kun lige hvad du skal bruge. Skal du bruge igen i næste uge, laver du bare en ny portion, længere tid tager det altså heller ikke.

Hjemmelavet remoulade opskrift

Servér eventuelt remouladen i små portionsskåle, når du serverer fiskefilet og/eller pommes frites, det ser overskudsagtigt og fancy ud.

Mængde:
Ca. 2½ dl

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til hjemmelavet remoulade

  • 2 æggeblommer – evt. pasteuriserede
  • 1 tsk. dijonsennep – smag dig frem, noget dijonsennep er stærkere end andre. Den jeg bruger, er ikke så stærk
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1¾ dl smagsneutral olie
  • 3 syltede agurker
  • 1 spsk. kapers
  • 2 spsk. syltede perleløg – evt. hjemmelavede
  • ½ rød chilipeber
  • Citronsaft
  • Gurkemeje
  • Salt og peber

Sådan laver du hjemmelavet remoulade

  1. Rør æggeblommerne med sennep og eddike samt lidt salt og peber.
  2. Pisk olien i lidt ad gangen, så det ikke skiller – meget lidt ad gangen til at starte med, senere kan du hælde lidt mere i ad gangen.
  3. Bliv ved med at hælde olie i og piske, til olien er sluppet op, og du har en mayonnaise.
  4. Sæt mayonnaisen på køl – det er ikke absolut nødvendigt, men du får en bedre konsistens.
  5. Imens kan du forberede resten.
  6. Skær de syltede agurker i små tern.
  7. Hak kapers, syltede perleløg og chilipeber fint.
  8. Bland de hakkede grøntsager sammen med mayonnaisen.
  9. Tilsæt så meget gurkemeje, at den får den gule farve, du synes, den skal have.
  10. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Voila! hjemmelavet remoulade.

 

Beates tips til hjemmelavet remoulade

Tip I: Du kan også komme karry og hakket/revet gulerod eller blomkål i.

Tip II: Skal det gå rigtig stærkt, så køb en færdig mayonnaise af rigtig god kvalitet. Det gør også, at din remoulade kan holde sig en anelse længere tid i køleskabet, da du undgår de rå æggeblommer, og fordi købe-mayonnaisen er med til at konservere den.

Nemme syltede perleløg

Vil du bruge hjemmelavede syltede perleløg, får du her en nem opskrift.

Ingredienser til syltede perleløg

  • 500 g frosne perleløg
  • ½ l lagereddike
  • 60 g sukker
  • ½ tsk. revet ingefær
  • ½ tsk. revet muskatnød

Sådan laver du nemme syltede perleløg

  1. Tø de frosne løg op ved at hælde kogende vand over dem.
  2. Lad dem stå i ca. 5 minutter i det varme vand, og lad dem derefter dryppe af.
  3. Kog en lage af eddike og sukker, og lad løgene koge med i 5 minutters tid.
  4. Kom løgene i et – eller flere – rengjort og evt. atamonskyllet glas.
  5. Kom ingefær og muskatnød i lagen, og lad det koge med i 5 minutter.
  6. Hæld lagen over perleløgene, og bind for/luk glasset.

Sådan nu har du en hjemmelavet remoulade, der er meget mere delikat end dem du kan købe på tube i supermarkedet!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Hjemmelavet remoulade
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x