Syltede agurker opskrift
Syltede agurker
Ingredienser
Ingredienser til 1. dag – saltning
- 2 l vand
- 250 g salt
- 1 dl eddike
- 2 kg agurker
Det skal du bruge på 3.-dagen
- 2 l vand
- 1½ l eddike
- 1 kg sukker
- 1 dildskærm
- 1 brev syltekrydderier
- Atamon
Sådan gør du
Fremgangsmåde 1. dag
- Kog vand, salt og eddike i en gryde, til saltet er opløst.
- Afkøl saltlagen – den skal være helt kold.
- Skyl imens agurkerne, og skær dem i tykke skiver.
- Hæld kogelagen over agurkerne – den skal dække.
- Sæt agurkerne koldt og tildækket i 3 dage.
Sådan gør du på 3.-dagen
- Kog vandet.
- Hæld saltlagen fra agurkerne, og hæld det kogende vand over i stedet. Lad agurkerne stå i ca. 2 timer.
- Skold imens sylteglassene, og skyl dem med atamon.
- Hæld vandet fra agurkerne, og kom dem i de rengjorte glas.
- Kog eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og tilsæt dildskærm og syltekrydderier.
- Hæld den spilkogende lage over agurkerne, og luk til.
- Lad agurkerne trække en uges tid.
Noter
Nutrition
Min farmors opskrift på syltede agurker
Syltede agurker. Der er ikke meget, der løfter en middagsret som noget surt – f.eks. syltede agurker. Derudover er syltningen med til at gøre, at agurkerne kan holde sig længe, så du kan have glæde af dine agurker fra drivhuset laaaangt ind i vinteren. Så i gang med syltningen.
Det er hyggeligt at sylte, og det giver god samvittighed. Der er nu bare noget ’tilbage til rødderne og husmoderpligterne’, når alle grøntsager og frugter er syltede eller henkogt og sat i ”spisekammeret”. Men selvfølgelig skal du også have en god opskrift, så agurkerne er værd at sætte tænderne i. Og den får du her.
Spiser du dine agurker inden for kort tid, er atamon ikke nødvendig, hverken som tilsætning eller til at skylle glas i.
”Atamon i glas og krukker, sparer både gas og sukker!”
God fornøjelse med agurkesyltningen.
2 Responses
Virkelig gode sylte-agurker.
Jeg brugte almindelige agurker – årets frilandsagurker blev ædt af snegle. Slimede bæster.
Jeg har anbefalet opskriften på FB. 🙂
Har nu brugt opskriften i mere end 4 år og vender altid tilbage til den…super god opskrift.