Syltede agurker

Syltede agurker. Der er ikke meget, der løfter en middagsret som noget surt – f.eks. syltede agurker. Derudover er syltningen med til at gøre, at agurkerne kan holde sig længe, så du kan have glæde af dine agurker fra drivhuset laaaangt ind i vinteren. Så i gang med syltningen.

Det er hyggeligt at sylte, og det giver god samvittighed. Der er nu bare noget ’tilbage til rødderne og husmoderpligterne’, når alle grøntsager og frugter er syltede eller henkogt og sat i ”spisekammeret”. Men selvfølgelig skal du også have en god opskrift, så agurkerne er værd at sætte tænderne i. Og den får du her.

Syltede agurker

Syltede agurker – min farmors opskrift

Opskriften er ikke den hurtigste i verden. Men min farmor havde åbenbart masser af tid. Skal du have noget hurtigt surt til aftensmaden, så skal du hellere kaste dig over en agurkesalat. For disse agurker kræver planlægning over flere dage, men de er nemme nok at lave, bare følg opskriften.

Ingredienser til 1. dag – saltning

  • 2 l vand
  • 250 g salt
  • 1 dl eddike
  • 2 kg agurker

Fremgangsmåde 1. dag

  1. Kog vand, salt og eddike i en gryde, til saltet er opløst.
  2. Afkøl saltlagen – den skal være helt kold.
  3. Skyl imens agurkerne, og skær dem i tykke skiver.
  4. Hæld kogelagen over agurkerne – den skal dække.
  5. Sæt agurkerne koldt og tildækket i 3 dage.

Det skal du bruge på 3.-dagen

  • 2 l vand
  • 1½ l eddike
  • 1 kg sukker
  • 1 dildskærm
  • 1 brev syltekrydderier
  • Atamon

Sådan gør du på 3.-dagen

  1. Kog vandet.
  2. Hæld saltlagen fra agurkerne, og hæld det kogende vand over i stedet. Lad agurkerne stå i ca. 2 timer.
  3. Skold imens sylteglassene, og skyl dem med atamon.
  4. Hæld vandet fra agurkerne, og kom dem i de rengjorte glas.
  5. Kog eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og tilsæt dildskærm og syltekrydderier.
  6. Hæld den spilkogende lage over agurkerne, og luk til.
  7. Lad agurkerne trække en uges tid.

Tip I: Har du skoleagurker – du ved de små agurker – kan du sylte dem hele.

Tip II: Skold de redskaber, du bruger til at lægge agurkerne over i de rengjorte glas med, så holder agurkerne længere tid uden at blive dårlige.

Tip III: Du kan komme 2 tsk. atamon i syltelagen, hvis du vil være helt sikker på, at agurkerne kan holde sig længe. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis du er grundig med rengøringen af dine glas og af de redskaber, du bruger. Samt hvis du skyller dine glas og låg med atamon.

Spiser du dine agurker inden for kort tid, er atamon ikke nødvendig, hverken som tilsætning eller til at skylle glas i.

”Atamon i glas og krukker, sparer både gas og sukker!”

God fornøjelse med agurkesyltningen.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce