Opskrifter med agurk

Opskrifter med agurk – Agurk er en ganske almindelig grøntsag i Danmark og den bliver også dagligt hevet ned fra hylderne i supermarkedet. Alle elsker grøntsagen, som nærmest kun består af vand. En agurk består af 96% vand og den er meget anerkendt som snack i børnenes madkasse. Agurk er en klassiker og den er meget anvendt i de danske køkkener. Agurk er super sundt og giver en dejlig farve og friskhed til maden. Læs med her og få inspiration til gode retter med agurk.

Agurk

Vidste du at agurken botanisk set betragtes som et bær og, at den er den eneste spiselige frugt, som vokser på agurkeplanter. Agurker kan som regel blive op til 30 cm lange, hvor diameteren ofte varierer lidt. Da størstedelen af en agurk består af vand, er energiniveauet relativt lav, men herhjemme bruges den oftest som pynt på maden eller som snacks i stave eller i den mindre udgave som eksempelvis en skoleagurk.

Agurketyper

Der findes flere forskellige agurkesorter og skal man selv anlægge agurker i drivhuset, skal man altid sørge for, at jorden omkring planten er let fugtet. Agurken er i familie med både squash, græskar og melon. Nedenfor kan du læse lidt om nogle udvalgte agurketyper.

Almindelig agurk

Den almindelige agurk bruges som udgangspunkt til pynt og som snack til et mellemmåltid. Denne type har en let og frisk smag. Skær den ud i tern og brug den til diverse salater. Den almindelige agurk skal gerne plantes direkte i solen, det vil sige i et drivhus eller eventuelt på en terrasse, hvor jorden som minimum har en temperatur på 15 grader.

Sæson: Høstes fra midten af juli og er bedst i perioden mellem marts og oktober.

Frilandsagurk

For en agurk Friland gælder stort set samme regler, som for den almindelige type. Du kan dog også vælge at anlægge den i urtehave. Denne agurk er meget sprød og har en rigtig god smag. Den vil egne sig godt på rugbrød eller i en agurkesandwich.

Sæson: Høstes fra midten af juli.

Agurk citron

Man tror det næppe, men der findes altså en agurk, som har udseende som en citron. Den er nemlig gul og har samme ovale form. En citronagurk skal også plantes i jord, der har en temperatur på 15 grader og du skal være opmærksom på at høste den, når den opnår en diameter på omkring 7-8 cm.

Sæson: Høstes fra midten af juli.

Jungleagurk

Denne agurk er en lidt mere vild en af slagsen.  På planten vokser der 2-3 cm lange saftige agurker. Denne type agurk har en let bitter smag og egner sig rigtig godt til gryderetter. Den er rigtig smuk og minder i dens udseende utrolig meget om en lille bitte vandmelon.

Sæson: Høstes fra midten af juli.

Opskrifter med agurk

Der findes rigtig mange gode og nemme opskrifter med agurk, læs med nedenfor og find inspiration til middagen.

Sliders

Sliders

Sliders – er en miniatureudgave af burgere. De egner sig perfekt til buffet eller brunch, men kan også sagtens spises til

tradtionel burger

Burger

Min burger opskrift En traditionel burger, hamburger, bøfsandwich er en overskåret bolle med en bøf af hakket oksekød – med

Poké bowl

Poké bowl

Min poke bowl opskrift En poké bowl er en hawaiiansk ret. Poké betyder rå fisk i tern, så retten skal,

stjerneskud

Smørrebrød

Smørrebrød – Danmarks nationalret. Nej, jeg ved godt, at det er stegt flæsk med persillesovs, men smørrebrød kom faktisk på

Syltede agurker

Syltede agurker

Syltede agurker opskrift Min farmors opskrift på syltede agurker Syltede agurker. Der er ikke meget, der løfter en middagsret som

tzatziki

Tzatziki

Tzatziki er en græsk eller tyrkisk dip – eller yoghurtsauce, om du vil. Tzatziki udtales stort set, som det staves:

agurkesalat

Agurkesalat

Lidt om denne agurkesalat opskrift ​Agurkesalat – Det er agurketid – altså ikke som i, at der ikke er noget at skrive