Sliders – er en miniatureudgave af burgere. De egner sig perfekt til buffet eller brunch, men kan også sagtens spises til aftensmad en aften, hvor I rigtig skal hygge igennem – og måske spise foran fjernsynet, sådan en fredag aften f.eks. Bortset fra at sliders er lidt mere pillearbejde, så er de nu ikke sværere at lave end en almindelig størrelse burger. Se med herunder.
Vil du gerne spare tid, den dag I skal have sliders, så bag burgerbollerne i forvejen – eller køb dem færdige, det kan du i nogle af de mere velassorterede dagligvarebutikker – og form og steg evt. også bøfferne i forvejen. Så skal begge dele bare varmes og samles med de andre ingredienser.
Opskrift på sliders
Sliders opskrift
Ingredienser
Ingredienser til boller
- 2/3 pakke gær – ca. 30-35 g
- 3½ dl lunkent vand
- 1½ spsk. olie
- 2 store æg – det ene til dejen det andet til pensling
- 1½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 100 g rugmel
- 70 g havregryn
- 350 g hvedemel
- 3 spsk. sesamfrø eller andet drys
Ingredienser til bøf
- 600 g hakket oksekød
- 3 spsk. hvedemel
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Forslag til ingredienser til sliders
- Smørelse – remoulade ketchup, sennep, chilisauce, aioli eller lignende
- Et par håndfulde blandet salat – rucola spæde spinatblade, radiccio eller i den dur
- 12 små tomater
- 1-2 løg afhængig af størrelse – gerne rødløg – eventuelt syltede rødløg
- 4-5 syltede drueagurker
- 8 skiver stegt bacon
- 250 g cheddarost – stykke eller i skiver ikke revet
Sådan gør du
Sådan laver du boller
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt olie og det ene af æggene, og rør det sammen.
- Bland sukker og salt med rugmel, havregryn og hvedemel, og hæld det hele ned i vandet.
- Ælt eller rør det hele sammen til en let fugtig dej. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
- Lad dejen hæve i en times tid tildækket ved stuetemperatur.
- Slå dejen ned, og del den i 24 lige store(små) stykker – vej evt. dejen af, så du er sikker.
- Form stykkerne til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade.
- Lad bollerne hæve tildækket – igen ved stuetemperatur – i ½ time.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
- Varm ovnen op til 175° C varmluft, og bag bollerne til de er gyldne og gennembagte – ca. 10-12 minutter.
Sådan laver du bøf
- Del det hakkede oksekød i 24 lige store dele – brug evt. vægten til at måle af.
- Form dem til små flade bøffer, og vend dem i hvedemelet.
- Drys med salt og peber, og steg dem i fedtstof på en stegepande.
Sådan laver du sliders
- Flæk bollerne, og smør med valgfri smørelse.
- Skyl salat og tomater, og pil løget/løgene.
- Skær tomater, løg drueagurker i tynde skiver.
- Bræk baconskiverne i tre stykker.
- Læg salat på underen og en bøf oven på salaten.
- Læg et par tynde skiver cheddar på den varme bøf, så osten kan smelte lidt.
- Byg sliders ved at lægge agurk, løg, tomat og bacon oven på osten, og slut af med overen.
- Tryk slidersne let sammen, og stik evt. en tapaspind eller lignende igennem, så slidersne holder sammen.
Noter
Eftertanker
Når du har nydt en omgang sliders, er der noget helt særligt over at tage et ekstra øjeblik til at værdsætte de små detaljer – som de syltede rødløg, der tilføjer et friskt og syrligt twist til den saftige slider. Sliders er perfekte til både hyggelige hverdagsaftener og festlige sammenkomster, hvor alle kan samles om bordet og bygge deres egne små mesterværker. Med det rette tilbehør som syltede rødløg, sprød salat og en god dressing, kan hver slider smages forskelligt, men altid lækkert. Så tag dig tid til at eksperimentere med tilbehøret og nyd de hyggelige stunder omkring bordet – sliders er trods alt skabt til at deles.