Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sliders opskrift
Fire sliders svarer nogenlunde til en almindelig størrelse burger. Så afhængig af hvor sultne vi er, og hvad vi spiser til – f.eks. salat og pommes frites – serverer jeg altid 4-6 sliders til hver.
Ingen anmeldelser
Samlet tid:
2
timer
timer
15
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
Ingredienser til boller
▢
2/3
pakke gær – ca. 30-35 g
▢
3½
dl
lunkent vand
▢
1½
spsk.
olie
▢
2
store æg – det ene til dejen
det andet til pensling
▢
1½
tsk.
sukker
▢
½
tsk.
salt
▢
100
g
rugmel
▢
70
g
havregryn
▢
350
g
hvedemel
▢
3
spsk.
sesamfrø eller andet drys
Ingredienser til bøf
▢
600
g
hakket oksekød
▢
3
spsk.
hvedemel
▢
Salt og peber
▢
Fedtstof til stegning
Forslag til ingredienser til sliders
▢
Smørelse – remoulade
ketchup, sennep, chilisauce, aioli eller lignende
▢
Et par håndfulde blandet salat – rucola
spæde spinatblade, radiccio eller i den dur
▢
12
små tomater
▢
1-2
løg afhængig af størrelse – gerne rødløg - eventuelt syltede rødløg
▢
4-5
syltede drueagurker
▢
8
skiver
stegt bacon
▢
250
g
cheddarost – stykke eller i skiver ikke revet
Sådan gør du
Sådan laver du boller
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie og det ene af æggene, og rør det sammen.
Bland sukker og salt med rugmel, havregryn og hvedemel, og hæld det hele ned i vandet.
Ælt eller rør det hele sammen til en let fugtig dej. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve i en times tid tildækket ved stuetemperatur.
Slå dejen ned, og del den i 24 lige store(små) stykker – vej evt. dejen af, så du er sikker.
Form stykkerne til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade.
Lad bollerne hæve tildækket – igen ved stuetemperatur – i ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
Varm ovnen op til 175° C varmluft, og bag bollerne til de er gyldne og gennembagte – ca. 10-12 minutter.
Sådan laver du bøf
Del det hakkede oksekød i 24 lige store dele – brug evt. vægten til at måle af.
Form dem til små flade bøffer, og vend dem i hvedemelet.
Drys med salt og peber, og steg dem i fedtstof på en stegepande.
Sådan laver du sliders
Flæk bollerne, og smør med valgfri smørelse.
Skyl salat og tomater, og pil løget/løgene.
Skær tomater, løg drueagurker i tynde skiver.
Bræk baconskiverne i tre stykker.
Læg salat på underen og en bøf oven på salaten.
Læg et par tynde skiver cheddar på den varme bøf, så osten kan smelte lidt.
Byg sliders ved at lægge agurk, løg, tomat og bacon oven på osten, og slut af med overen.
Tryk slidersne let sammen, og stik evt. en tapaspind eller lignende igennem, så slidersne holder sammen.
Noter
Hvis du køber bollerne færdige, tager det kun ca. 40-45 minutter at tilberede slidersne.