En traditionel burger, hamburger, bøfsandwich er en overskåret bolle med en bøf af hakket oksekød – med en masse tilsætningsstoffer, med mindre du laver den selv – salat, løg – rå eller ristede – tomater og agurkesalat samt sennep og ketchup.

Men man kan jo vælge at komme andre ting i også. Salatmayonnaise, ost, bacon, sovs – brun eller bearnaise.

burger

Men du kan også skifte bøffen ud med fiske- eller kyllingefilet, ribbenssteg eller frikadeller, eller du kan lave en pulled pork burger.

Traditionel burger – opskrift

Her får du opskriften på en – næsten – traditionel burger. Sådan en med bøf og bolle. Har du tid og overskud laver du selvfølgelig dine egne hjemmelavede burgerboller.

Til fire burgere skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød
  • olie og/eller smør til stegning
  • 4 burgerboller
  • 4 skiver ost
  • ½-1 salathoved – afhængig af salattype og størrelsen på hovedet
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 4 syltede agurker
  • Tomatketchup
  • Sennep – efter eget valg, jeg bruger dijon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Form farsen til fire flade, lige store bøffer – jo tyndere, jo bedre, de har det med at blive mindre i omkredsen og større i højden.
  2. Hak bøfferne på begge sider med en kniv – bare sådan så de får et ternet mønster. Det giver en god, jævn stegflade og en bedre stegeskorpe.
  3. Drys med salt og peber.
  4. Tænd ovnen på 175° C.
  5. Brun, og steg bøfferne enten i fedtstof eller på en tør grillpande.
  6. Steg bøfferne til de er gennemstegte – 3-4 minutter på hver side – med mindre du er sikker på det er kvalitetskød og du gerne vil have den lidt rosa-rød.
  7. Læg en skive ost oven på de bøffer hvor det ønskes.
  8. Lun burgerbollerne i ovnen – hvis de da ikke er nybagte.
  9. Skyl salaten, og riv, eller skær den evt. i mindre stykker hvis du føler for det.
  10. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  11. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  12. Skær de syltede agurker i skiver på langs.
  13. Skær burgerbollerne over på tværs.
  14. Smør den ene halvdel med ketchup og den anden med sennep.
  15. Læg salat på bundene, en bøf ovenpå, et par løgringe, et par skiver tomater, en syltet agurk i skiver og til sidst overbollen øverst.
  16. Pres let sammen.

Så er der serveret, og burgere behøver ikke spises med kniv og gaffel, men det er efter eget valg.

Til burgerne kan du servere pommes frites og/eller salat. De fleste ville nok vælge en cola at drikke til, men hvis gæsterne er lidt mere voksne i deres smag kan du servere en Bordeaux eller en Barbera d’Alba.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Burger
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)