Burger

En traditionel burger, hamburger, bøfsandwich er en overskåret bolle med en bøf af hakket oksekød – med en masse tilsætningsstoffer, med mindre du laver den selv – salat, løg – rå eller ristede – tomater og agurkesalat samt sennep og ketchup.

burger

Traditionel burger opskrift

Her får du opskriften på en – næsten – traditionel burger. Sådan en med bøf og bolle. Har du tid og overskud laver du selvfølgelig dine egne hjemmelavede burgerboller.
4.38 fra 8 stemmer
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • olie og/eller smør til stegning
  • 4 burgerboller
  • 4 skiver ost
  • ½-1 salathoved – afhængig af salattype og størrelsen på hovedet
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 4 syltede agurker
  • Tomatketchup
  • Sennep – efter eget valg jeg bruger dijon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Form farsen til fire flade, lige store bøffer – jo tyndere, jo bedre, de har det med at blive mindre i omkredsen og større i højden.
  • Hak bøfferne på begge sider med en kniv – bare sådan så de får et ternet mønster. Det giver en god, jævn stegflade og en bedre stegeskorpe.
  • Drys med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Brun, og steg bøfferne enten i fedtstof eller på en tør grillpande.
  • Steg bøfferne til de er gennemstegte – 3-4 minutter på hver side – med mindre du er sikker på det er kvalitetskød og du gerne vil have den lidt rosa-rød.
  • Læg en skive ost oven på de bøffer hvor det ønskes.
  • Lun burgerbollerne i ovnen – hvis de da ikke er nybagte.
  • Skyl salaten, og riv, eller skær den evt. i mindre stykker hvis du føler for det.
  • Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  • Skær de syltede agurker i skiver på langs.
  • Skær burgerbollerne over på tværs.
  • Smør den ene halvdel med ketchup og den anden med sennep.
  • Læg salat på bundene, en bøf ovenpå, et par løgringe, et par skiver tomater, en syltet agurk i skiver og til sidst overbollen øverst.
  • Pres let sammen.

Ekstra forslag

Men man kan jo vælge at komme andre ting i også. Salatmayonnaise, ost, bacon, brun sovs eller bearnaise.

Men du kan også skifte bøffen ud med fiske- eller kyllingefilet, ribbenssteg eller frikadeller, eller du kan lave en pulled pork burger.

Uanset hvilket tilbehør du vælger, så behøves du ikke spise det med kniv og gaffel. Burgere må meget gerne være snaskede og snaske dig til. Det er en del af det med at spise burger!

Til burgerne kan du servere pommes frites og/eller salat. De fleste ville nok vælge en cola at drikke til, men hvis gæsterne er lidt mere voksne i deres smag kan du servere en Bordeaux eller en Barbera d’Alba.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce