Nem agurkesalat – hurtig opskrift
Ingredienser
- Lige dele sukker og eddike – f.eks. 1½-2 dl af hver
- 1 agurk
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland eddike og sukker, og krydr med salt og peber.
- Skær agurken i tynde skiver – det er lettest på et rivejern af en art.
- Kom agurkeskiverne i eddikelagen, når sukkeret er opløst, og lad dem trække ½ times tid.
Lidt om denne agurkesalat opskrift
Agurkesalat – Det er agurketid – altså ikke som i, at der ikke er noget at skrive om, men som i at der er friske, sprøde, danske agurker at få fat i. Så hvorfor ikke lave agurkesalat.
”Hvad forstår bønder sig på agurkesalat – de spiser det, og tror det er græs!” lyder en gammel talemåde, for at undskylde manglende viden om dette eller hint. Et lidt mærkeligt udtryk for agurkesalat er jo ikke det vanskeligste at lave. Til gengæld smager det skønt til både varme retter og oven på leverpostejmaden. Så lad os gå agurk og lade græsset gro.
Hvordan laver man hjemmelavet agurkesalat?
Jeg har det med agurkesalat, som jeg har det med mayonnaise – der er ingen grund til at købe det færdiglavet, for det er så enkelt og hurtigt at lave det selv … og det smager meget bedre, og du ved, hvad der er i.
Nogen lader agurkeskiverne trække i groft salt i 10 minutters tid, hvorefter de knuger væden ud af agurkeskiverne, og først derefter vender dem i eddikelage tilsat vand. Jeg kan bedre lide, at saften fra agurken trækker ud i eddiken i stedet for at tilsætte vand, derfor bruger jeg ikke denne metode.
Du kan se hvordan man laver opskriften på 1 minut i nedenstående videoopskrift.
Du kan få flere videoopskrifter ved at følge HurtigMums på YouTube ved at -> klikke her <- (åbner et nyt vindue med vores YouTube kanal) og så skal du trykke på den røde knap i øverste højre hjørne, der siger “Abonner” .
Gammeldags agurkesalat – opskrift
Skal du lave en god, gammeldags agurkesalat, tager det lidt længere tid, og der skal lidt flere ingredienser til, men så er det også luksusudgaven, du får.
Ingredienser
- 1 tsk. hele, tørrede korianderfrø
- 1 laurbærblad
- 1-2 hele nelliker
- 3-4 hele peberkorn
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 agurk
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom korianderfrø, laurbærblad, nelliker og de hele peberkorn i en tepose af papir – et teæg kan også anvendes.
- Kom eddike, vand og krydderipose i en gryde, og lad det koge op.
- Lad lagen køle lidt af – den skal stadig være lun – tag krydderiposen op, og smag til med sukker, salt og peber.
- Skær agurken i tynde skiver, hæld lagen over, og lad det trække mindst et par timers tid.
Thai agurkesalat
Er du til thaimad, kan du med fordel lave thai-udgaven. Ligesom før skærer du agurken i tynde skiver, men i stedet for almindelig eddike, blander du et par spsk. risvineddike og et par spsk. fiskesauce, og smager det til med sukker, salt og peber, vender agurkeskiverne i blandingen, og lader dem trække i minimum 10 minutter.
Traditionel agurkesalat smager skønt til for eksempel hakkebøf eller frikadeller, mens thai varianten smager godt til eksempelvis fiskefrikadeller.
Har du gode forslag til retten, eller vil du gerne have fundet en anden variant af retten så kommenter det gerne nedenfor.