En kyllingeburger kræver nok ikke nogen større introduktion. Men alligevel kan der godt være forskel på kyllingeburgere. Det kan være hele stykker kyllingekød – f.eks. brystkød – eller det kan være en kyllingebøf lavet af hakket kyllingekød, der er lagt mellem to bollehalvdele. Uanset hvad, så er det hurtigmums, og du får opskrifterne her.
Jeg elsker burgere. Ikke som i traditionelle burgere, men alle former for burgere. Ikke alene smager de godt og er nemme at lave, de egner sig også formidabelt til at reducere madspild. Der er ikke ret mange rester, du ikke kan komme i en burger. Enten som den essentielle del – ”bøffen” – eller som garniture.
Kyllingeburger – opskrift
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 147kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Til den burger du ser på billedet, er der brugt rester fra en hel kylling, jeg havde stegt i fad i ovnen dagen før. Kyllingen var i fadet lagt på en bund af rød og hvid spidskål, som så er brugt til garniture sammen med bacon, ost og dressing. Men du behøver ikke rester, du kan sagtens lave kyllingeburger fra bunden.
Ingredienser
- 300-400 g kyllingebrystfilet eller rester svarende dertil
- 1 tsk. paprika
- Lidt olivenolie
- 8 skiver røget bacon
- 4 burgerboller – gerne hjemmelavede burgerboller
- 4 tynde skiver ost
- 4 spsk. hvidløgsdressing eller anden god dressing
- 200-225 g garniture i form af salat, tomatskiver, løgringe eller lignende
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° C – ikke varmluft.
- Skær kyllingekødet i store, tynde flager.
- Drys med paprika, salt og peber.
- Steg dem i olie på en pande ved medium varme, til de er gennemstegte – ca. 5 minutter.
- Rist baconen – på en pande eller i ovn eller mikroovn.
- Varm burgerbollerne, og skær dem over på tværs.
- Læg kylling, bacon og ost på den underste del af bollen, og gratinér dem øverst i ovnen i ca. 5 minutter, eller til osten er smeltet og tager en smule farve.
- Smør den øverste del af bollen med hvidløgsdressing.
- Læg de to bolledele sammen med garnituren imellem.
Nutrition
Kalorier: 147kcal | Kulhydrat: 24g | Protein: 5g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 3mg | Natrium: 244mg | Kalium: 181mg | Fiber: 1g | Sukker: 4g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 75mg | Jern: 2mg
Opskrift med hakket kyllingekød
Kyllingeburger med hakket kyllingekød
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 137kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Er du mere til hakket kød, får du her opskriften på min favoritkyllingebøf.
Ingredienser
- 1 forårsløg
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk. frisk revet ingefær
- 250 g hakket kyllingekød
- Olie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl forårsløget, og fjern det øverste kedelige stykke af toppen samt rødder og evt. det yderste lag af løget – det er tit sejt.
- Skær forårsløget i fine skiver.
- Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
- Skræl ingefæren, og riv den.
- Bland det hakkede kyllingekød med forårsløg, hvidløg, ingefær samt salt og peber, og rør det grundigt sammen.
- Form farsen til 4 store, flade bøffer, og steg dem i olien, til de er gennemstegte – 3-4 minutter på hver side.
Noter
Tip: Kyllingebøfferne smager godt med mango og ristede nøddeflager.
Nutrition
Kalorier: 137kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 12g | Fedt: 9g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 44mg | Kalium: 130mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Jern: 1mg