Havregrynskager er nogle af de nemmeste og hurtigste småkager at lave – eller små og små … de har faktisk en ret pæn størrelse, men det kan selvfølgelig reguleres. Men havregrynskager må gerne have lidt størrelse.

Der er ikke noget bedre end at se et lille barns glædestrålende øjne, når det får en stor havregrynskage i hånden. Havregrynskager er luftige, lette og sprøde, og de fylder ikke meget i maven, så det går ikke ud over appetitten til aftensmaden.

havregrynskager

Havregrynskager er som nævnt nemme og hurtige at lave, hvilket gør, at de også er hyggelige at lave sammen med børn. Det er hverken svært eller farligt – så længe en voksen klarer den varme del – og det går så hurtigt, at tålmodigheden ikke slipper op.

Havregrynskager – opskrift

En anden god egenskab ved havregrynskager er, at de bliver lavet af ingredienser, som du næsten altid har i huset i forvejen, så du skal ikke ud at købe ind. Eller det ved jeg jo ikke, om du skal, men jeg skal i hvert fald ikke.

Ingredienser til ca. 25 kager

  • 75 g stegemargarine – du kan selvfølgelig godt bruge smør, men det er ikke nødvendigt
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan laver du havregrynskager

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Smelt margarinen i en kasserolle eller en anden lille gryde – den skal ikke brune, kun smelte.
  3. Vend havregrynene i den smeltede margarine, og lad det trække, mens du laver resten af dejen.
  4. Pisk æg og sukker tykt og skummende med et piskeris.
  5. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver, og vend rundt, til det er blandet godt.
  6. Vend til sidst havregryn og margarine i dejen.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på med en lille ske – jeg bruger en dessertske eller en stor teske. De ser ikke ret store ud, men vær ganske rolig, de skal nok flyde ud. Sæt maks. 9 kager på en bageplade af almindelig størrelse.
  8. Bag kagerne i 8-10 minutter, til de begynder at blive brune i kanten, de må ikke blive for mørke, da de hurtigt kommer til at smage brændt.
  9. Lad dem køle lidt af, så de er nemme at løsne, inden du kommer dem over på en rist og lader dem køle helt af.
  10. Kom kagerne i en kagedåse med tilhørende tætsluttende låg, når de er kølet helt af.

Første gang jeg bagte havregrynskager, kom jeg en spiseskefuld dej på pladen, som jeg nærmest smurte ud til en passende stor cirkel. Det gav småkager, der var så store som frokosttallerkener, og de var selvfølgelig også flydt sammen. De smagte dog udmærket, men der blev selvsagt ikke så mange, og det var ikke kager, jeg lige lagde i den sædvanlige småkageskål, når der skulle dækkes kaffebord.

Så altså: Ikke for store dejklatter og god afstand imellem, så får du en pæn størrelse havregrynskager – ikke så små som vaniljekranse eller jødekager, men heller ikke så store som møllehjul.

God fornøjelse og velbekomme!

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Havregrynskager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 23 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email