Syltet ingefær

Syltet ingefær er en supersmart og velsmagende måde at konservere ingefær på, hvis du har overskud af ingefær. For selvom ingefær kan holde sig længe i køleskabet, så kan det trods alt holde sig endnu længere, hvis du sylter det.

 

Ingefær kan syltes på flere måder. Det kan syltes i risvineddike – det er den slags syltet ingefær, der også kaldes sushi ginger – og som smager godt til – ikke overraskende – sushi, men også i vietnamesiske (friske) forårsruller.

Ingefær kan også sødsyltes. Det smager godt i f.eks. en rødbedesuppe sammen med feta, du kan bruge det i kager, eller du kan servere det til din ristaffel.

-->

Syltet ingefær

Syltet ingefær – to opskrifter

Det er svært at sige, hvilken slags syltet ingefær, der er bedst, for de smager så forskelligt. Jeg ville ikke bryde mig om den sødsyltet ingefær til sushi, men jeg ville heller ikke bryde mig om sushi ginger i mine kager.
Den første opskrift du får er den klassiske syltet ingefær a la sushi ginger. Du kan scrolle lidt længere ned for at få opskriften på sødsyltet ingefær til kager.Uanset hvor lidt – næsten – ingefær du har til overs, kan du sylte det til sushi ginger. Så her får du opskriften på sushi ginger, som også er det, du kan se på billedet.
5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 12kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • Et eller flere stykker frisk ingefær
  • 2 dl vand pr. 100 g ingefær
  • dl risvineddike pr. 100 g ingefær
  • 4 spsk. rørsukker pr. 100 g ingefær
  • atamon

Sådan gør du

  • Skræl ingefæren, og skær den i papirstynde skiver – jeg bruger tyndskrælleren, det synes jeg, er det nemmeste – og kom den i et skoldet, evt. atamonskyllet glas.
  • Kog vandet, hæld det over ingefærskiverne, og lad dem trække, til de er afkølet en smule.
  • Tilsæt risvineddike og sukker, og bland det godt. Lagen skal dække ingefæren helt.
  • Sæt låg på glasset, og lad ingefæren trække i 2-3 dage, før den serveres til sushi eller lignende.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 12kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 4mg | Kalium: 15mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g

-->-->-->-->

Her kommer den anden opskrift på syltet ingefær!

Syltet ingefær

Sødsyltet ingefær opskrift

Sødsyltet ingefær kræver, at du har lidt mere ingefær at gøre godt med, for her skal ingefæren skæres noget større ud. Ingredienser til sødsyltet ingefær
5 fra 2 stemmer
Sværhedsgrad: Middel
Kalorier: 1410kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 300 g ingefær
  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1 stjerneanis
  • ½ kanelstang
  • 2 hele nelliker
  • 1 tsk. atamon

Sådan gør du

  • Skræl ingefæren, og skær den i ud i ca. 5 cm tykke skiver.
  • Bring lidt vand i kog – ikke de 3 dl – og kom ingefæren i, og lad den koge i 25 minutter.
  • Bring de 3 dl vand i kog, og tilsæt sukker, stjerneanis, nelliker og kanel, og lad det koge, til sukkeret er opløst – det tager ikke mange minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte ingefær, og kom ingefærstykkerne ned i sukkerlagen, og lad dem simre i ½ times tid, eller indtil ingefæren bliver blød.
  • Lad det køle lidt af, og hæld det så på et skoldet glas, som efterfølgende er skyllet med atamon.
  • Sæt låg på, og lad det køle af i køleskabet.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1410kcal | Kulhydrat: 355g | Protein: 6g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 58mg | Kalium: 1245mg | Fiber: 7g | Sukker: 305g | Vitamin C: 15mg | Calcium: 66mg | Jern: 2mg

Ingefær er ikke alene velsmagende, den er også utroligt sund. Den er antiinflammatorisk, den kan reducere kvalme, den styrker dit immunforsvar, og den sænker blodtrykket. Og den bevarer disse egenskaber også efter syltning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce