Syltet ingefær er en supersmart og velsmagende måde at konservere ingefær på, hvis du har overskud af ingefær. For selvom ingefær kan holde sig længe i køleskabet, så kan det trods alt holde sig endnu længere, hvis du sylter det.
Ingefær kan syltes på flere måder. Det kan syltes i risvineddike – det er den slags syltet ingefær, der også kaldes sushi ginger – og som smager godt til – ikke overraskende – sushi, men også i vietnamesiske (friske) forårsruller.
Ingefær kan også sødsyltes. Det smager godt i f.eks. en rødbedesuppe sammen med feta, du kan bruge det i kager, eller du kan servere det til din ristaffel.
Syltet ingefær – to opskrifter
Ingredienser
- Et eller flere stykker frisk ingefær
- 2 dl vand pr. 100 g ingefær
- 1¼ dl risvineddike pr. 100 g ingefær
- 4 spsk. rørsukker pr. 100 g ingefær
- atamon
Sådan gør du
- Skræl ingefæren, og skær den i papirstynde skiver – jeg bruger tyndskrælleren, det synes jeg, er det nemmeste – og kom den i et skoldet, evt. atamonskyllet glas.
- Kog vandet, hæld det over ingefærskiverne, og lad dem trække, til de er afkølet en smule.
- Tilsæt risvineddike og sukker, og bland det godt. Lagen skal dække ingefæren helt.
- Sæt låg på glasset, og lad ingefæren trække i 2-3 dage, før den serveres til sushi eller lignende.
Nutrition
Her kommer den anden opskrift på syltet ingefær!
Sødsyltet ingefær opskrift
Ingredienser
- 300 g ingefær
- 3 dl vand
- 300 g sukker
- 1 stjerneanis
- ½ kanelstang
- 2 hele nelliker
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
- Skræl ingefæren, og skær den i ud i ca. 5 cm tykke skiver.
- Bring lidt vand i kog – ikke de 3 dl – og kom ingefæren i, og lad den koge i 25 minutter.
- Bring de 3 dl vand i kog, og tilsæt sukker, stjerneanis, nelliker og kanel, og lad det koge, til sukkeret er opløst – det tager ikke mange minutter.
- Hæld vandet fra de kogte ingefær, og kom ingefærstykkerne ned i sukkerlagen, og lad dem simre i ½ times tid, eller indtil ingefæren bliver blød.
- Lad det køle lidt af, og hæld det så på et skoldet glas, som efterfølgende er skyllet med atamon.
- Sæt låg på, og lad det køle af i køleskabet.
Nutrition
Ingefær er ikke alene velsmagende, den er også utroligt sund. Den er antiinflammatorisk, den kan reducere kvalme, den styrker dit immunforsvar, og den sænker blodtrykket. Og den bevarer disse egenskaber også efter syltning.
3 Responses
Første gang jeg har lavet syltet ingefær.
Resultatet lever fuldt op til mine forventninger. jeg har tænkt mig, at benytte ingefæren i både bagværk og i kylling/kalkun retter.
Mvh. Tommy.
Har lavet syltet ingefær mange gange nu. Bruger den meget til pokebowls, og lign. Tak for opskrift.
Hvilken en af opskrifterne har du brugt til pokebowls?