Aperol er en italiensk likør, som er blevet ekstremt populær i mange andre lande end lige Italien – herunder også Danmark. Likøren er velegnet til at lave drinks af – både velkomstdrinks og drinksene til senere på aftenen. Aperol Spritz er nok den mest kendte af disse drinks.
Aperol er en aperitif med et alkoholindhold på blot 11 %. Den er blevet fremstillet i Italien siden 1919 – den har altså med andre ord 100 år på bagen – men findes altså nu også i varesortimentet i ethvert dansk supermarked med respekt for sig selv – og sine kunder.
Aperol Spritz
Ingredienser
- Isterninger efter behov og ønske
- 10 cl hvid Verdi Spumante
- 5 cl Aperol
- ½ skive appelsin
Sådan gør du
- Kom isterninger i et passende glas – eller i en kande, hvis du skal lave drinks til flere på én gang.
- Tilsæt Verdi Spumante og Aperol, og rør rundt.
- Pynt med appelsinskiven og evt. et sugerør.
Hvad er Aperol lavet af?
Aperol er fremstillet af appelsiner, rabarber og et hemmeligt miks af urter og rødder. Det giver aperitiffen den unikke orange farve og den forfriskende smag af en blanding af søde appelsiner og bitre rabarber.
Andre drinks med Aperol
Som nævnt kan du også lave andre drinks og cocktails med Aperol. Du får lige et par stykker herunder.
Pretty in pink
1 person
Ingredienser til Pretty in pink
- ½ dl køleskabskold Aperol
- 1 dl køleskabskold rosévin
- 1-2 kugler jordbæris
- 1 skvæt køleskabskold danskvand
- 1 frisk jordbær
Sådan laver du pretty in pink
- Hæld Aperol og rosévin i et champagneglas.
- Kom jordbæris (1 eller 2 kugler) på toppen.
- Kom et skvæt danskvand over isen.
- Pynt glasset med et frisk jordbær og evt. et sugerør.
Papirflyveren
1 person
Ingredienser til papirflyveren
- 4 cl bourbon
- 1½ cl Aperol
- 1½ cl Campari
- 1½ cl friskpresset citronsaft
- 1½ cl sukkersirup (f.eks. Rose’s Sugar Cane)
- Isterninger
Sådan laver du papirflyveren
- Shake alle ingredienserne med isterninger, og si derefter drinken over i et afkølet cocktailglas.
Aperol negroni
1 person
Ingredienser til Aperol negroni
- ½ dl Aperol
- ½ dl Lillet Blanc
- ½ dl gin
- Isterninger
- Skræl fra en økologisk appelsin
Sådan laver du Aperol negroni
- Bland Aperol, Lillet Blanc, gin og isterninger i et glas eller en kande med god plads til at røre rundt.
- Rør rundt, til drinken er kold.
- Hæld drinken over i et lavt glas med isterninger.
- Skær et bredt stykke af appelsinskrællen – ikke det hvide – og vrid, så olierne frigives, og læg den i toppen af drinken.
Alle drinksene kan bruges som en kølig sommerpausedrink eller som velkomstdrinks til pakora, rugbrødschips eller andre små snacks.
Generelt tip for drinks med Aperol
Du kan altid toppe op med dansk vand, som bartendere vil kalde det. Dvs. dansk vand ødelægger ikke drinksene og er den bedste måde at fortynde dem på.