Pastasalat med kylling – Der er noget fedt ved pastasalater. Og det er, hvad end det er den ene eller den anden slags. Pastasalat med kylling, med tun, med bacon … you name it. Det er lynhurtig og lækker aftensmad.

Måske skal du hen at stege et kyllingebryst, måske har du allerede et liggende fra i går, hvor du lavede grydestegt kylling. For rester er gode at bruge i en pastasalat med kylling. Det er en af de andre fordele, der er ved pastasalater. Det er dig, der bestemmer, hvad der skal i. Enten ud fra hvad du har i køleskabet, grøntsagskurven eller fryseren, eller ud fra hvad du kan lide og har lyst til.

Pastasalat med kylling – min opskrift

Det eneste der er selvskrevet, er pasta og kylling. Den du får opskriften på herunder, serverer jeg tit som aftensmad. Du kan servere den med et stykke ristet flute, men det er ikke nødvendigt, den mætter fint uden. Rester kan spises til frokost, eller den kan serveres som tilbehør til f.eks. en porretærte.

Pastasalat med kylling

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g pasta – det er lige meget hvilken, men jeg synes, ”hjulene” ser flotte ud
  • 500 g kyllingebrystfileter
  • 6 spsk. olivenolie + lidt til stegning
  • Dit yndlingskrydderi – jeg bruger Kutterkrudt fra Holm. Det er et blandingskrydderi, der indeholder, røgsalt, dild, citronskaller, sort peber, sennep og laurbær. Det er ifølge Holm beregnet til fisk, men det skal han jo ikke bestemme, når jeg nu elsker det i pastaslat med kylling!
  • 300 g sukker- eller slikærter
  • 2-3 spsk. pinjekerner
  • 1 granatæble
  • 4 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Salt og peber

Sådan laver du pastasalat med kylling

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og hæld den derefter til afdrypning i et dørslag.
  2. Fjerne fedt og blod fra kyllingebrystfileterne, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  3. Krydr dem med salt og dit yndlingskrydder, og evt. peber, hvis ikke krydderiet indeholder det.
  4. Steg dem i lidt olie på en pande, til de er gennemstegte – ca. 15 minutter i alt, vend af og til.
  5. Hæld pastaen i en skål, inden pastaen bliver kold, og vend 2 spsk. olie samt dit yndlingskrydderi rundt i den.
  6. Skær kødet i smalle skiver, og bland det i pastaen.
  7. Skær sukkerærterne i mindre stykker – 3-4 stykker pr. ært – og vend også dem i salaten.
  8. Rist pinjekernerne kort på en tør pande, så de tager farve uden at blive sorte. I salaten med dem.
  9. Tilsæt til sidst kernerne fra granatæblet – se herunder, hvordan får dem ud.
  10. Lav en dressing af sennep, citronsaft og 4 spsk. olivenolie, salt og peber, og vend dressingen i salaten.
  11. Pynt med skyllet bredbladet persille uden grove stilke.

Salaten smager lige godt lun som kold.

Granatæble – sådan får du kernerne ud

Den nemmeste måde at få kernerne ud af granatæblet er ved at skære gennem skallen med en skarp kniv rundt om hele frugten – kun igennem skallen ikke igennem frugten.

Kom granatæblet i en stor skål fyldt med vand. Vrid æblet, så det går over i to halvdele, dér hvor du har skåret. Vrid og bræk herefter kernerne ud af frugten. De er tunge og synker til bunds, mens det bitre hvide frugtkød flyder oven på. Frugtkødet kan du ikke spise.

Nu er det nemt at fjerne skal og frugtkød og kassere, da kernerne ligger i bunden af skålen. Si vandet fra.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pastasalat med kylling
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email