Smørcreme

Smørcreme har med bagværk at gøre. Du kan komme cremen i kager, pynte kager med den eller smøre en kage op med den, hvis du for eksempel skal have fondant på kagen. Der kan være lidt forskel på konsistensen af de forskellige cremer, og de kan være smagt forskelligt til.

Vil du lave en creme, til at komme imellem to lag kage – for eksempel en chokoladekage eller en honningkage – så behøver cremen ikke være lige så fast, som hvis du skal bruge den til at smøre en kage op med.

Annonce

smørcreme

Sådan laver du smørcreme – opskrift

Cremen laves som regel af blødt smør, sukker i en eller anden form, væde og eventuelt smag eller farve. Sædvanligvis røres sukker og væde sammen, hvorefter det bløde smør røres i. Det er ikke svært at lave cremen. Det vigtigste er, at smørret er blødt, så det er til at arbejde med.

Nem opskrift

Denne smørcreme smager godt imellem to lag i en kage, og den er tilpas blød og lækker.

Ingredienser (nok til en bradepandekage (23 x 33 cm))

  • 125 g flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør

Sådan laver du smørcreme

  1. Rør flormelissen ud i det kogende vand, så det er helt fri for klumper.
  2. Rør herefter smørret i, til du har en ensartet creme.

Nu er cremen klar til brug.

Du kan i stedet for vand bruge to æggeblommer, hvilket giver en lidt tykkere konsistens.

Chokolade-smørcreme

Vil du lave en brun creme, kan du komme chokolade i den. Den herunder kan bruges både i kager, lagkager, desserter og til glasur på cupcakes.

Ingredienser til ca. 12 cupcakes

  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 200 g chokolade
  • 250 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, indtil sukkeret er smeltet, og blandingen er blevet til sirup. Lad det herefter køle lidt af. Det skal stadig være varmt, men uden at brænde.
  2. Hak chokoladen, og kom den i siruppen, så den smelter.
  3. Hæld den nu tykke creme i en skål, og lad det afkøle, til det er lillefingervarmt – du ved, så det hverken føles varmt eller koldt, når du stikker spidsen af din lillefinger ned i det.
  4. Tilsæt smør og æggeblomme og evt. vaniljesukker, og pisk kraftigt, til du har en blød og cremet masse. Det virker måske umuligt, men pludselig bliver det til en luftig creme.

Smørcreme til opsmøring

Denne creme kan du bruge til opsmøring af kager, der skal dækkes med fondant eller marcipan, til topping på cupcakes eller som dekorative kanter på bagværk.

Ingredienser til opsmøring af to kager a ca. 22 cm i diameter og 10 cm høje

  • 500 g flormelis
  • 2 spsk. kogende vand
  • 250 g blødt smør
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du smørcreme

  1. Pisk flormelis, vand og smør sammen, til det bliver hvidt og luftigt. Brug en elpisker, og pisk i 5-10 minutter.
  2. Tilsæt saltet, og rør det grundigt sammen.

Herefter kan du røre smag – vaniljekorn eller -essens, citron- eller appelsinsaft, lakridspulver og så videre i. Eller du kan røre farve i. Del eventuelt cremen i flere portioner, og kom forskellige farver i hver portion.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 0

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Smørcreme
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here