Smørcreme

Smørcreme har med bagværk at gøre. Du kan komme cremen i kager, pynte kager med den eller smøre en kage op med den, hvis du for eksempel skal have fondant på kagen. Der kan være lidt forskel på konsistensen af de forskellige cremer, og de kan være smagt forskelligt til.

Vil du lave en creme, til at komme imellem to lag kage – for eksempel en chokoladekage eller en honningkage – så behøver cremen ikke være lige så fast, som hvis du skal bruge den til at smøre en kage op med.

Hvordan laver man smørcreme – opskrift

Cremen laves som regel af blødt smør, sukker i en eller anden form, væde og eventuelt smag eller farve. Sædvanligvis røres sukker og væde sammen, hvorefter det bløde smør røres i. Det er ikke svært at lave cremen. Det vigtigste er, at smørret er blødt, så det er til at arbejde med.

Få endnu mere inspiration og endnu flere bagetips af vores super gode venner fra Gastrofun

smørcreme

Smørcreme til opsmøring

Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Antal: 2 kager, 22cm diameter, 10cm høj
Kalorier: 1869kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne creme kan du bruge til opsmøring af kager, der skal dækkes med fondant eller marcipan, til topping på cupcakes eller som dekorative kanter på bagværk.

Ingredienser

  • 500 g flormelis
  • 2 spsk. kogende vand
  • 250 g blødt smør
  • 1 tsk. salt


Sådan gør du

  • Pisk flormelis, vand og smør sammen, til det bliver hvidt og luftigt. Brug en elpisker, og pisk i 5-10 minutter.
  • Tilsæt saltet, og rør det grundigt sammen.

Noter

Herefter kan du røre smag – vaniljekorn eller -essens, citron- eller appelsinsaft, lakridspulver og så videre i. Eller du kan røre farve i. Del eventuelt cremen i flere portioner, og kom forskellige farver i hver portion.

Nutrition

Kalorier: 1869kcal | Kulhydrat: 250g | Protein: 1g | Fedt: 101g | Mættet fedt: 64g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 26g | Transfedtsyre: 4g | Kolesterol: 269mg | Natrium: 1003mg | Kalium: 35mg | Sukker: 245g | Calcium: 33mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Chokolade-smørcreme

Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Antal: 12 cupcakes
Kalorier: 303kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Vil du lave en brun creme, kan du komme chokolade i den. Den herunder kan bruges både i kager, lagkager, desserter og til glasur på cupcakes.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, indtil sukkeret er smeltet, og blandingen er blevet til sirup. Lad det herefter køle lidt af. Det skal stadig være varmt, men uden at brænde.
  • Hak chokoladen, og kom den i siruppen, så den smelter.
  • Hæld den nu tykke creme i en skål, og lad det afkøle, til det er lillefingervarmt – du ved, så det hverken føles varmt eller koldt, når du stikker spidsen af din lillefinger ned i det.
  • Tilsæt smør og æggeblomme og evt. vaniljesukker, og pisk kraftigt, til du har en blød og cremet masse. Det virker måske umuligt, men pludselig bliver det til en luftig creme.

Nutrition

Kalorier: 303kcal | Kulhydrat: 27g | Protein: 1g | Fedt: 23g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 138mg | Kalium: 55mg | Fiber: 1g | Sukker: 25g | Calcium: 11mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
smørcreme

Smørcreme – Opskrift

Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Antal: 1 bradepande
Kalorier: 1562kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne smørcreme smager godt imellem to lag i en kage, og den er tilpas blød og lækker.

Ingredienser

  • 125 g flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør


Sådan gør du

  • Rør flormelissen ud i det kogende vand, så det er helt fri for klumper.
  • Rør herefter smørret i, til du har en ensartet creme.

Noter

Nu er cremen klar til brug.
Du kan i stedet for vand bruge to æggeblommer, hvilket giver en lidt tykkere konsistens.

Nutrition

Kalorier: 1562kcal | Kulhydrat: 125g | Protein: 1g | Fedt: 122g | Mættet fedt: 77g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 32g | Transfedtsyre: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 967mg | Kalium: 39mg | Sukker: 122g | Calcium: 37mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce