Smørcreme har med bagværk at gøre. Du kan komme cremen i kager, pynte kager med den eller smøre en kage op med den, hvis du for eksempel skal have fondant på kagen. Der kan være lidt forskel på konsistensen af de forskellige cremer, og de kan være smagt forskelligt til.
Vil du lave en creme, til at komme imellem to lag kage – for eksempel en chokoladekage eller en honningkage – så behøver cremen ikke være lige så fast, som hvis du skal bruge den til at smøre en kage op med.
Hvordan laver man smørcreme – opskrift
Cremen laves som regel af blødt smør, sukker i en eller anden form, væde og eventuelt smag eller farve. Sædvanligvis røres sukker og væde sammen, hvorefter det bløde smør røres i. Det er ikke svært at lave cremen. Det vigtigste er, at smørret er blødt, så det er til at arbejde med.

Smørcreme til opsmøring
Ingredients
- 500 g flormelis
- 2 spsk. kogende vand
- 250 g blødt smør
- 1 tsk. salt
Instructions
- Pisk flormelis, vand og smør sammen, til det bliver hvidt og luftigt. Brug en elpisker, og pisk i 5-10 minutter.
- Tilsæt saltet, og rør det grundigt sammen.
Notes
Nutrition
Chokolade-smørcreme
Ingredients
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 200 g chokolade
- 250 g blødt smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. vaniljesukker
Instructions
- Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, indtil sukkeret er smeltet, og blandingen er blevet til sirup. Lad det herefter køle lidt af. Det skal stadig være varmt, men uden at brænde.
- Hak chokoladen, og kom den i siruppen, så den smelter.
- Hæld den nu tykke creme i en skål, og lad det afkøle, til det er lillefingervarmt – du ved, så det hverken føles varmt eller koldt, når du stikker spidsen af din lillefinger ned i det.
- Tilsæt smør og æggeblomme og evt. vaniljesukker, og pisk kraftigt, til du har en blød og cremet masse. Det virker måske umuligt, men pludselig bliver det til en luftig creme.
Nutrition

Smørcreme – Opskrift
Ingredients
- 125 g flormelis
- 3 spsk. kogende vand
- 150 g blødt smør
Instructions
- Rør flormelissen ud i det kogende vand, så det er helt fri for klumper.
- Rør herefter smørret i, til du har en ensartet creme.
5 Responses
Hej
Jeg har kigget på din smør creme med chokolade. Den lyder lækker. Der står at der til sidst skal røres 1 æggeblomme i… kan man undvære at gøre det ?
Vh
Ann G
Hej Ann
Det har jeg ikke prøvet. Så hvis du prøver, så skriv endelig igen om resultatet. 🙂
Hej
Jeg skal lave en dåbskage og jeg vil lave den ugen før og fryse den ned, så jeg kun skal pynte den dagen før barnedåben. Skal den smøres op inden frys eller når den er optøet?
Hvis det var mig, ville jeg først smøre den op, når den er optøet.
Takker