Smørcreme

Smørcreme har med bagværk at gøre. Du kan komme cremen i kager, pynte kager med den eller smøre en kage op med den, hvis du for eksempel skal have fondant på kagen. Der kan være lidt forskel på konsistensen af de forskellige cremer, og de kan være smagt forskelligt til.

Vil du lave en creme, til at komme imellem to lag kage – for eksempel en chokoladekage eller en honningkage – så behøver cremen ikke være lige så fast, som hvis du skal bruge den til at smøre en kage op med.

Hvordan laver man smørcreme – opskrift

Cremen laves som regel af blødt smør, sukker i en eller anden form, væde og eventuelt smag eller farve. Sædvanligvis røres sukker og væde sammen, hvorefter det bløde smør røres i. Det er ikke svært at lave cremen. Det vigtigste er, at smørret er blødt, så det er til at arbejde med.

smørcreme

Smørcreme til opsmøring

Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Servings: 2 kager, 22cm diameter, 10cm høj
Calories: 1869kcal
Denne creme kan du bruge til opsmøring af kager, der skal dækkes med fondant eller marcipan, til topping på cupcakes eller som dekorative kanter på bagværk.

Ingredients

  • 500 g flormelis
  • 2 spsk. kogende vand
  • 250 g blødt smør
  • 1 tsk. salt

Instructions

  • Pisk flormelis, vand og smør sammen, til det bliver hvidt og luftigt. Brug en elpisker, og pisk i 5-10 minutter.
  • Tilsæt saltet, og rør det grundigt sammen.

Notes

Herefter kan du røre smag – vaniljekorn eller -essens, citron- eller appelsinsaft, lakridspulver og så videre i. Eller du kan røre farve i. Del eventuelt cremen i flere portioner, og kom forskellige farver i hver portion.

Nutrition

Kalorier: 1869kcal | Kulhydrat: 250g | Protein: 1g | Fedt: 101g | Mættet fedt: 64g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 26g | Transfedtsyre: 4g | Kolesterol: 269mg | Natrium: 1003mg | Kalium: 35mg | Sukker: 245g | Calcium: 33mg | Jern: 1mg

Chokolade-smørcreme

Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Servings: 12 cupcakes
Calories: 303kcal
Vil du lave en brun creme, kan du komme chokolade i den. Den herunder kan bruges både i kager, lagkager, desserter og til glasur på cupcakes.

Ingredients

Instructions

  • Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, indtil sukkeret er smeltet, og blandingen er blevet til sirup. Lad det herefter køle lidt af. Det skal stadig være varmt, men uden at brænde.
  • Hak chokoladen, og kom den i siruppen, så den smelter.
  • Hæld den nu tykke creme i en skål, og lad det afkøle, til det er lillefingervarmt – du ved, så det hverken føles varmt eller koldt, når du stikker spidsen af din lillefinger ned i det.
  • Tilsæt smør og æggeblomme og evt. vaniljesukker, og pisk kraftigt, til du har en blød og cremet masse. Det virker måske umuligt, men pludselig bliver det til en luftig creme.

Nutrition

Kalorier: 303kcal | Kulhydrat: 27g | Protein: 1g | Fedt: 23g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 138mg | Kalium: 55mg | Fiber: 1g | Sukker: 25g | Calcium: 11mg | Jern: 1mg
smørcreme

Smørcreme – Opskrift

Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage, Tilbehør
Servings: 1 bradepande
Calories: 1562kcal
Denne smørcreme smager godt imellem to lag i en kage, og den er tilpas blød og lækker.

Ingredients

  • 125 g flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør

Instructions

  • Rør flormelissen ud i det kogende vand, så det er helt fri for klumper.
  • Rør herefter smørret i, til du har en ensartet creme.

Notes

Nu er cremen klar til brug.
Du kan i stedet for vand bruge to æggeblommer, hvilket giver en lidt tykkere konsistens.

Nutrition

Kalorier: 1562kcal | Kulhydrat: 125g | Protein: 1g | Fedt: 122g | Mættet fedt: 77g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 32g | Transfedtsyre: 5g | Kolesterol: 323mg | Natrium: 967mg | Kalium: 39mg | Sukker: 122g | Calcium: 37mg | Jern: 1mg
Sidst opdateret: 3. marts 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

5 Responses

  1. Hej
    Jeg har kigget på din smør creme med chokolade. Den lyder lækker. Der står at der til sidst skal røres 1 æggeblomme i… kan man undvære at gøre det ?
    Vh
    Ann G

  2. Hej
    Jeg skal lave en dåbskage og jeg vil lave den ugen før og fryse den ned, så jeg kun skal pynte den dagen før barnedåben. Skal den smøres op inden frys eller når den er optøet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter