Champignonsuppe

Champignonsuppe kan godt blive lidt grumset og kedelig at se på. Champignoner er bare ikke særligt festlige i deres look. Men bruger du lidt fløde – som i opskriften herunder – får du en indbydende suppe. Og hvad enten vi vil indrømme det eller, så spiser vi altså også med øjnene.

Selvom suppen herunder ikke er kedelig og brun, så er der stadig ikke meget spræl over den. Derfor får den lige et grønt drys, som også tilfører smag og knas til suppen. Vil du have endnu mere festfyrværkeri over det, så kan du give den et drys af hakket rød chili eller tørrede chiliflager. Det skal nok også tilføre både smag og knas.

Annonce

champignonsuppe

Cremet champignonsuppe – opskrift

Champignonsuppen her er hurtig lavet, og den er også både nem og billig. Så alt i alt kan man sige, at det er en festlig hverdagsret.

Det skal du bruge til 4 portioner dampende varm champignonsuppe

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 l grøntsagsbouillon eller -fond
  • 500 g champignoner
  • 2 dl piskefløde
  • Grønt drys – porretoppe, løgtoppe, purløg …
  • Muskatnød
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du suppen

  1. Pil løget, og skær det i tern.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
  3. Smelt smørret, og svits løg og hvidløg, til de bliver bløde og gennemsigtige, men uden at brune dem.
  4. Tilsæt mel, og rør rundt, så du får en ensartet masse – ligesom til en opbagning af sovs.
  5. Spæd op med bouillon/fond lidt ad gangen, mens du pisker.
  6. Skyl champignonerne, fjern roden, og skær svampene i tykke skiver, og kom dem i suppen.
  7. Lad det hele småboble i 5-10 minutter.
  8. Tilsæt fløde, og smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber.
  9. Servér med grønt drys og lækkert brød – gerne lunt med lidt smør.

Light champignonsuppe

Vil du gerne have en light version, så kan du udskifte smørret med stegemargarine og nøjes med ca. halvdelen, det betyder så også, at du skal skære ned på melet, ellers bliver opbagningen for tyk. Piskefløden kan skiftes ud med madlavningsfløde.

Champignonsuppe med bacon

Vil du give din suppe endnu mere crunch, så steg bacon i tern sprød, og drys på. Eller steg bacon i skiver sprød, og knus henover.

Suppen uden bacon kan du servere til vegetarer, det skal du selvfølgelig ikke gøre, når der er bacon på.

Suppe til natmad

Suppen her kan sagtens serveres til natmad i stedet for den traditionelle suppe med kød- og melboller eller aspargessuppen.

Kan champignonsuppe fryses?

Har du fået lavet for meget suppe, kan den sagtens fryses ned, kommes i en gryde frossen – når den skal serveres – evt. med en smule vand i bunden af gryden, og varmes forsigtigt op ved svag/medium varme under jævnlig omrøring. Den kan på grund af fløden få en lidt anderledes konsistens, end når den er nylavet.

Vil du lave suppen i forvejen – f.eks. til en fest – så kan du spare lidt tid ved at lave frem til og med punkt 5, fryse den ned og så tilsætte champignoner og fløde på selve dagen, når du har tøet suppen op og fået den i kog igen.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Champignonsuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here