Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene. Denne koldhævede bolledej smager af kanel og nelliker, og den skal bare røres sammen, inden man går i seng – så er der nybagte boller på ingen tid næste morgen. Jeg er personligt en af dem, der som regel holder mig langt fra at bage brød, fordi jeg simpelthen ikke har tålmodigheden til det. Men her kan alle altså være med!

Koldhævede boller
Hvis nogen siger, at de ikke kan lide nybagte boller med tandsmør, så er det min vurdering, at de bedrager sig selv. Det bliver altså ikke meget bedre end nybagte boller, en god kop kaffe og godt selskab – hvis alle gjorde det ind imellem, så er jeg overbevist om, at der ville være mindre krig i verden. Som ekstra bonus kan vi alle blive enige om, at kalorier vist kun tæller halvt i weekenden, så her kan man spise dobbelt så mange boller, end man ellers ville.

Denne opskrift indeholder müsli, nelliker og kanel, men den kan i virkeligheden varieres i det uendelige. Man kan f.eks prøve at komme havregryn, nødder, revne gulerødder eller frugt i dem. Det vigtigste er, at dejen har en meget våd konsistens, når man sætter den til hævning.

Koldhævede boller – opskrift til 12 boller

Ingredienser

    • En lille smule gær, ca. på størrelse med en ært
    • 4,5 dl lunkent vand
    • En lille tsk salt
    • 4 dl hvedemel
    • 2 dl rugmel
    • 4 dl müsli
    • 1 tsk kanel
    • ½ tsk stødte nelliker

Fremgangsmåde

  • Hæld det lunkne vand op i en stor skål og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt alle ingredienser og rør sammen med en røreske, indtil det er en fast dej. Mærk efter, om den kan trække lidt mere mel – den skal være våd, klistret og til at røre i, men ikke alt for flydende.
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og sæt i køleskabet 8 timer eller natten over.
  • Om morgenen forvarmes ovnen til 180 grader varmluft. Lav bollerne ved at dyppe en ske i vand og sætte klatter af bolledejen på bagepladen.
  • Bag i 25-30 minutter og lad hvile 5 minutter på en bagerist, inden du spiser dem med tandsmør og en varm kop kaffe.

De her boller kan sagtens stå alene eller være et lækkert supplement til andre brunchretter.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Koldhævede boller
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

x