Brunch opskrifter

I gamle dage var der morgenmad og frokost og det var det!

Sådan er det langt fra den dag i dag. Brunch er en mellemting mellem morgenmad og frokost, og selv ordet brunch er en sammentrækning af Br(eakfast) og (L)unch. Det er en af de ting vi har lykkeligt arvet fra amerikanerne.

Her er en samling af retter, der går godt til Brunch. Du kan selvfølgelig altid tilføje andre eller mixe retterne som du gerne vil.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er nok en af de mest klassiske ingredienser i Brunch. I hvert fald den brunch der kommer fra USA. Amerikanske pandekager har en lidt mindre omkreds end almindelige pandekager, og så er de typisk meget tykkere.

Amerikanske pandekager serveres ofte med sirup, og kan sagtens tåle en god portion nutella eller andet blød chokolade overtræk, men kan også serveres med langt sundere tilbehør som græsk ymer og frugter.

Bananpandekager

Bananpandekager er sådan set en variant af behovet for pandekager til Brunch. Som navnet siger så er pandekagerne delvist lavet på bananer, og bananpandekager er blevet en stor favorit for mange pandekageelskere.

Frugtsalat

Frugtsalat er en vigtig ingrediens i Brunch. Nogle har blot enkelte frugtstykker som ananas og melon til at akkompagnere Brunchens federe ingredienser, mens andre foretrækker en egentlig frugtsalat. Frugterne giver en lethed til hvad der ellers kunne være en relativ tung ret.

Broccolitærte

Broccolitærte er en lækker ingrediens i den store Brunch. En broccolitærte er ikke et must i brunch men et lækkert supplement. I den modern og sunde Brunch kan en broccolitærte være erstatningen for pandekagerne. Det samme kan nedenstående porretærte.

Porretærte

Porretærte – Denne ret er en personlig favorit til Brunch. Jeg udskifter gerne pandekager med en lækker porretærte, men tager også  gerne den helt dirty brunch, hvor der både serveres porretærte og amerikanske pandekager.

Laksetærte

Laksetærte – Hvis du gerne vil have fisk til brunchen, så er denne laksetærte en rigtig god ingrediens. Vi syntes den er rigtig god i kombination med Humus og Røræg og krydrede Nuggets til børnene.

Humus

Humus er gået ind som meget ofte brugt ret i Brunch sammen med tapenader. Ligesom så mange varianter af den brunchen, så har humus ikke meget med den tunge klassiske amerikanske brunch at gøre.

Røræg

Røræg er en helt klassisk del af Brunchretterne.  Det er faktisk også den del, der er hurtigst og nemmest at lave. Du kan læse vores lille guide til at lave røræg her.

Krydrede Nuggets

Krydrede Nuggets – Dette er en rigtig godt brunchret, hvis der er børn med. Børn elsker nuggets, og selv om denne ret er krydret, så er det i vores erfaring ikke mere krydret end hvad børn nyder at være med til.

Røsti

Røsti – Morgenmadsret fra Schweitz, der kan være med til at lægge bunden i en brunch. Røsti – eller rösti som den oprindeligt hedder – er en kartoffelret og kan både serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til en anden ret.

Vafler

Vafler – Endnu en af de søde indslag i brunchen, og det søde er en klar favorit i de danske versioner af brunch. Her kan du finde opskriften på vafler og vaffeldej.

Croissant

Croissant – En af de retter der kommer fra det franske morgenkøkken. Hvis croissanter skal indgå i din brunchmenu, så er det en af de steder, hvor der kræver noget forberedelse og ekstra tid. Du kan finde en opskrift på at lave croissants her.