Brunch opskrifter

I gamle dage var der morgenmad og frokost og det var det!

Sådan er det langt fra den dag i dag. Brunch er en mellemting mellem morgenmad og frokost, og selv ordet brunch er en sammentrækning af Br(eakfast) og (L)unch. Det er en af de ting vi har lykkeligt arvet fra amerikanerne.

Her er en samling af retter, der går godt til brunch. Du kan selvfølgelig altid tilføje andre eller mixe retterne som du gerne vil.

Amerikanske pandekager er nok en af de mest klassiske ingredienser i Brunch. I hvert fald den brunch der kommer fra USA. Amerikanske pandekager har en lidt mindre omkreds end almindelige pandekager, og så er de typisk meget tykkere.

Amerikanske pandekager serveres ofte med sirup, og kan sagtens tåle en god portion nutella eller andet blød chokolade overtræk, men kan også serveres med langt sundere tilbehør som græsk ymer og frugter.

Amerikanske pandekager

Arme riddere – eller french toast, som det bliver kaldt i USA, er en god erstatning for wienerbrødet til brunch. Det er en god måde at få brugt sit daggamle brød på. Arme riddere kan også sagtens serveres som dessert med lidt sirup til.

Arme riddere

Asparges med bacon – Asparges med bacon er det perfekte tilbehør til morgenmaden, frokosten eller aftensmaden – hele året rundt. Bacon der smager himmelsk rullet rundt om danske asparges. Så får man næsten ikke noget bedre.

Asparges med bacon

Avocado med rejer – Avocado kan spises med et skvat citron, cremefraiche og lidt salt og peber. Men har du prøvet at spise avocado fyldt med rejer? Det smager godt, så tag og prøv det som en lille forret.

Avocado med rejer

Avocadosalat – Avocadoer kan man spise rå, lave guacamole af eller spise med flere forskellige fyld. Her er en opskrift som indebærer avocadoer, honning, edamamebønner, grønt og salt samt peber. En meget let ret, som smager godt.

Avocadosalat

Bagels er kendt i USA for at være en vigtig ingrediens i den lækre brunch. En bagel mætter godt, så det kan være den perfekt hovedingrediens til din brunch.Tilføj forskellige fyld f.eks. tunsalat eller kylling, og du sikrer dig de lækreste bagels.

 

Bagels

Bananmuffins – Her er en meget simpel måde at lave bannanmuffins på. Selv dine børn kan være med til at lave dem sammen med dig. De er både børnevenlige at lave og i smag. 

Bananmuffins

Bananpandekager er sådan set en variant af behovet for pandekager til Brunch. Som navnet siger så er pandekagerne delvist lavet på bananer, og bananpandekager er blevet en stor favorit for mange pandekageelskere.

 

Bananpandekager

Blinis – Selvom brunch er en rigtig vesterlandsk tradtion nok mest amerikansk, så er der intet i vejen for at tilføje andre retter ind. Blinis er af russisk oprindelse og serveres typisk med kaviar eller røget laks. Blinis passer rigtig godt ind til det eksklusive brunchbord. Du kan finde opskriften på blinis her ved at klikke på indledende link.

Blommemarmelade – Marmelade er godt ovenpå en bolle, ost eller i den hjemmelavede is. Du kan selv bestemme hvilke sort blomme opskriften skal laves med, men forskellige ting i opskriften kan varriere så, da nogle blommer eksempelvis er sødere end andre.

Blommemarmelade

Blåbærmuffins – Blåbær er ikke kun gode i salater, de er også gode i muffins. Du kan enten lave blåbærmuffins af selvplukkede blåbær, eller dem du handler nede i supermarkedet. Det første er at foretrække, da de har lidt mere smag.

Blåbærmuffins

Blødkogt æg – Har du prøvet at koge et æg som blev helt hårdkogt eller stadig var helt råt? Og skulle det have været blødkogt? Så fortvivl ikke. Her har du den perfekte opskrift til hvordan du laver blødkogte æg.

Blødkogt æg

Boller – Har du ikke tid til at stå længe og bage boller? Så kommer der her en nem og hurtig opskrift til hvordan du hurtigt laver velsmagende og luftige boller med få ingriedenser. De passer perfekt som fødselsdagsboller, til morgenmaden, til frokosten eller til eftermiddagskaffen.

Boller

Broccoli-boller – Hvis du skal have nogle boller, som er sunde, så kan du putte brocolli i. Selvom bollerne får sig en mærkelig grøn farve, så er de stadig gode. De kan spises, som de er, til suppen, med et stykke hamberryg på eller et stykke ost på. Det bestemmer man selv.

Broccoli-boller

Broccolisalat – Denne salat er en af de populæreste salater i Danmark. Når man smager den, forstår man hvorfor. Broccolisalaten er sund, nem at lave og smager fantastisk. Hvis du vil gøre salaten lidt usund – og for nogen – mere velsmagende, så kan man tilføje bacon i salaten.

Broccolisalat

Broccolitærte er en lækker ingrediens i den store Brunch. En broccolitærte er ikke et must i brunch men et lækkert supplement. I den modern og sunde Brunch kan en broccolitærte være erstatningen for pandekagerne. Det samme kan nedenstående porretærte.

 

Broccolitærte

Brusebadsboller er koldhævede boller. Du kan få friskbagte boller om morgnen uden at skulle have mel og dej udover det hele. Det eneste der kræves er at du pensler bollerne med lidt æg og dryser lidt birkes eller andre kerner henover. 

Brusebadsboller

Chokolade muffins er vanedannende og forsvinder lige så snart man har lavet dem, da de smager godt. De kan serveres til eftermiddagskaffen, festlige begivenheder eller som en dessert, hvis du får venner på besøg. Man kan dog også sagtens spise dem alene!

Chokolade muffins

Chokoladetærte er en lækker fornøjelse. Den er dog også noget syndig at spise. I denne opskrift er der nok til 14-16 personer, hvis den serveres efter en god middag som det søde punktum. Er man til chokoladekage, kan man helt sikkert også godt lide chokoladetærte, så se at få prøvet opskriften.

Chokoladetærte

Churros – også kaldet spanskrør, stammer fra Spanien. Churros kan man ofte se folk gå rundt og spise på store markedspladser eller i forlystelsesparker. Men hvorfor kun få dem der, når man kan lave dem hjemme i sit eget køkken?

Churros

Cremes Suzette – på dansk Suzettes pandekager, er franske pandekager. Hvis du serverer pandekagerne med hjemmelavet is, så har du et hit blandt venner og familie. Det siges at Cremes Suzette blev opfundet ved en fejl på Café de Paris i Monte Carlo af den verdensberømte kok, Henri Charpentier.

Crepes Suzette

Croissant – En af de retter der kommer fra det franske morgenkøkken. Hvis croissanter skal indgå i din brunchmenu, så er det en af de steder, hvor der kræver noget forberedelse og ekstra tid. Du kan finde en opskrift på at lave croissants her.

 

Croissant

Eggs Benedict – Er den ideele ret til enten morgenmaden eller brunch. Eggs Benedict serveres oftes med hollandaise, som giver det en ekstra god smag. Og ja, du skal selvfølgelig kun lave hollandaisen selv, hvis du har mod på det – færdiglavet hollandaise er helt okay.

Eggs Benedict

Frugtsalat er en vigtig ingrediens i Brunch. Nogle har blot enkelte frugtstykker som ananas og melon til at akkompagnere Brunchens federe ingredienser, mens andre foretrækker en egentlig frugtsalat. Frugterne giver en lethed til hvad der ellers kunne være en relativ tung ret.

 

Frugtsalat

Porretærte – Denne ret er en personlig favorit til Brunch. Jeg udskifter gerne pandekager med en lækker porretærte, men tager også  gerne den helt dirty brunch, hvor der både serveres porretærte og amerikanske pandekager.

 

Porretærte

Laksetærte – Hvis du gerne vil have fisk til brunchen, så er denne laksetærte en rigtig god ingrediens. Vi syntes den er rigtig god i kombination med humus, røræg og krydrede nuggets til børnene.

 

Laksetærte

Humus er gået ind som meget ofte brugt ret i Brunch sammen med tapenader. Ligesom så mange varianter af den brunchen, så har humus ikke meget med den tunge klassiske amerikanske brunch at gøre.

 

Humus

Røræg er en helt klassisk del af brunchretterne.  Det er faktisk også den del, der er hurtigst og nemmest at lave. Du kan læse vores lille guide til at lave røræg her.

 

Røræg

Krydrede nuggets – Dette er en rigtig godt brunchret, hvis der er børn med. Børn elsker nuggets, og selv om denne ret er krydret, så er det i vores erfaring ikke mere krydret end hvad børn nyder at være med til.

 

Krydrede nuggets

Müslibar – En müslibar er en perfekt brunch snack. Tilføj dem til din brunch med f.eks. frugtsalat og pandekager ved siden af, og du vil sikre dig en lækker og nem brunch.

 

Hjemmelavet müslibar

Røsti – Morgenmadsret fra Schweiz, der kan være med til at lægge bunden i en brunch. Røsti – eller rösti som den oprindeligt hedder – er en kartoffelret og kan både serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til en anden ret.

 

Røsti

Vafler – Endnu en af de søde indslag i brunchen, og det søde er en klar favorit i de danske versioner af brunch. Her kan du finde opskriften på vafler og vaffeldej.

 

Vafler

Hjemmelavet nutella - De fleste køber deres Nutella, men det er faktisk ikke svært og det tager heller ikke lang tid at lave hjemmelavet nutella. Og som ved så meget andet så smager hjemmelavet nutellla bedre end den originale Nutella. Her får du en opskrift med oprindelige 7 ingredienser. 

Du kan se hvor lækkert hjemmelavet nutella ser ud her.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
x