Amerikanske pandekager

Med denne opskrift får du lette og luftige amerikanske pandekager. Små, buttede, velsmagende pandekager med ahornsirup eller god vaniljeis over, der er perfekte at servere til brunch eller som lidt lækkert til eftermiddagen!

Det er ikke fordi der er noget i vejen med almindelige pandekager, men amerikanske pandekager egner sig altså helt klart bedre til brunch.

Amerikanske pandekager opskrift

De er også nemmere at lave fordi de er tykkere og mindre og dermed ikke så svære at vende. Her får du en luftig og let variant af tykke og lækre amerikanske pandekager. Du kan sagtens fryse pandekagerne, men så risikerer du, at det luftige går af dem. De smager nu lækkert alligevel!
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 433kcal

Ingredienser

  • 275 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. sukker
  • tsk. bagepulver
  • ½ l mælk
  • 10 dråber vanille ekstrakt
  • 2 æg
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, sukker og bagepulver sammen, og pisk det sammen med mælken.
  • Tilsæt vanille ekstrakt – alternativt lidt almindeligt vanillepulver.
  • Pisk til sidst æggene i. Du kan også piske hviderne stive for sig og vende i dejen til sidst. Det giver en luftigere dej.
  • Smelt en klat smør på en stegepande.
  • Brug ca. ½ dl dej til hver pandekage – der kan godt være et par stykker eller tre på en almindelige stegepande. Vil du have dem helt runde og fine i kanten, vil en spejlægspande være helt perfekt at bruge, men der kan så kun være én pandekage på ad gangen.
  • Steg de amerikanske pandekager 2 minutter på hver side, og stabl dem på et lille fad eller en tallerken.
  • Kom en ny klat smør på og en ny omgang dej og så fremdeles til alle pandekager er stegt.

Video

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 433kcal | Kulhydrat: 60g | Protein: 14g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 8g | Kolesterol: 115mg | Natrium: 217mg | Kalium: 291mg | Fiber: 2g | Sukker: 8g | Calcium: 204mg | Jern: 4mg

Undgå røg i køkkenet

Vil du gerne minimere stegeosen, så smelt alt smørret før du går i gang med at stege pandekagerne, og hæld det i en lille kande. Hæld lidt af det smeltede smør på panden inden du hælder dejen på.

Jeg synes også denne fremgangsmåde sparer tid fordi du ikke skal stå og vente på at smørret smelter for hver omgang pandekager.

Servér med ahornsirup, frisk frugt eller bær og eventuelt et drys flormelis.

Tips og tricks til amerikanske pandekager

Ovenfor er grundformen til amerikanske pandekager, og hvis du er klar på at  eksperimentere lidt, så kan du tilføje 100-120 gram hytteost til selve blandingen.

Hvad spiser man til amerikanske pandekager?

Tilbehør er der næsten også frit spil fra alle hylder, hvor der kan serveres med alt slags frugt. Nogle kan også godt lide at køre skyr eller græsk yoghurt, mens andre er til hardcore sødt på sødt med nutella . Nedenfor er der en liste med forslag til tilbehør til amerikanske pandekager.

  • Sirup
  • Nutella
  • Skyr
  • Græsk youghurt
  • Creme fraiche
  • Marmelade (solbær, jordbær, brombær)
  • Æbler
  • Vindruer
  • Honningmelon
  • Bacon
  • Skinke
  • Is
  • Ricotta ost
  • Flødeost med tomat

Videoopskrift på amerikanske pandekager

Du kan  se HurtigMums videoopskrift lige her på siden. Så hvis du stadig er i tvivl så kig med i videoen nedenfor.

Luftige amerikanske pandekager a la Jamie Oliver style

Jamie Oliver er jo lidt af et ikon indenfor madlavning, og han har også haft fingrene nede i denne ret. Måden at lave luftige amerikanske pandekager på er faktisk ikke så svær. Jamie Oliver tilsætter bare pærer.

Opskriften er faktisk meget det samme, men i punkt 2 i ovenstående opskrift, hvor du tilføjer vaniljeekstrakt, der gør du også følgende:

Tag en pære riv den fra ende til anden med kernehus og det hele. Rør det nu sammen med resten af blandingen. Her efter fortsætter du opskriften som normalt.

Så har du luftige amerikanske pandekager a la Jamie Oliver style!

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Andre pandekager på HurtigMums

En af de ting vi har rigtig meget af på HurtigMums er pandekager. Her får du nogle af vores andre varianter:

Gammeldags pandekager – Den helt traditionelle form for pandekager. Nogle kalder dem bare pandekager, andre kalder dem gammeldags pandekager og ja så er der dem, der kalder dem for Rasmus Klump pandekager.

Bananpandekager – Denne variant er endnu en af desserpandekagerne, men den trækker meget smag fra bananen. Heraf navnet bananpandekager.

Madpandekager – Her har vi en række forskellige varianter, men den her opskrift på madpandekager betragter vi som den mest grundlæggende.

Majspandekager – Udover ovenstående opskrift på madpandekager, så er majspandekager nok den mest almindelig form for madpandekager, der laves i Danmark.

Kikærtepandekager – De her pandekager er mere en variant af madpandekager end traditionelle pandekager. Kikærtepandekager er ikke lavet på hvedemel men – surprise – surprise – kikærtemel.

Spinatpandekager – Igen har vi en spændende form for madpandekager og med spinatpandekager, så er det naturligvis spinaten, der er den afgørende ingrediens.

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. juni 2020 17:01

Laust

Se kommentarer

    • Hej Camilla

      Smøret skal kun bruges når du laver de amerrikanske pandekager på panden, hvilket faktisk står i punkt 4 :-) Men brug det lidt i små doser og efter behov og tilføj lidt mere smør, hvis pandekagerne begynder at klistre sig fast til panden!

      Mvh
      Laust :-)

  • Synes dejen er meget tynd. F.eks har Arlas 300 g mel til 5 dl mælk og den lader jeg hvile lidt for at den " sætter sig" og bliver lidt tykkere.

    • Hej Mariann
      Der kan være forskel på både de mel- og mælketyper, vi anvender. Men ellers er det jo altid en mulighed at komme mere mel i, hvis pandekagen ikke rigtig vil samle sig.
      De bedste hilsner
      Johan og hurtigmums

  • De er super lækre!!! Jeg valgte dog at piske hviderne fra æggene og vende dem i dejen- det gjorde dem dejlige luftige og rigtig mums???????? Det er ikk sidste gang jeg har lavet dem så tak for opskriften.

    • Hej Liva
      Ja, det kan du sagtens. Du kan endda lave dem længe før, fryse dem, tø dem op og så varme dem i ovnen. Læg dem forskudt i en bradepande, dæk den med stanniol, og sæt den i ovnen ved 175° C i 5-10 minutter, eller til de har den ønskede temperatur. Du kan også varme dem et par stykker ad gangen på en pande ved medium varme, men er der mange, vil det tage noget længere tid, end hvis du kommer dem i ovnen.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums