Veganske pandekager

Veganske pandekager må selvfølgelig ikke indehold animalske produkter. Det er jo ligesom hele pointen med vegansk mad. Det betyder ikke, du behøver at undvære pandekager. Det er ikke sport svært at lave pandekager uden animalske produkter. Se opskriften herunder.

Klassiske pandekager indeholder både mælk og æg og bliver stegt i smør eller margarine. Mælken er ikke svær at skifte ud. Der findes flere forskellige erstatninger for mælk – f.eks. havredrik, sojadrik eller mandeldrik.

Æggene i klassiske pandekager gør dejen let og luftig. Vil du have frugtsmag i dine pandekager, kan du erstatte æggene med banan- eller sveskemos eller med æblejuice, men du kan også bare gøre – som i opskriften herunder – bruge lidt bagepulver.

Fedtstoffet, du steger i, skal være plantebaseret – mere herom efter opskriften.

Veganske pandekager – opskrift

Du kan stege dine pandekager tykke eller tynde, store eller små – så du får veganske, amerikanske pandekager. Jeg foretrækker mine pandekager tynde og store.

Antal personer:
4 (ca. 10 pandekager)

Tid i alt:
1T30M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til veganske pandekager

 • 150 g hvedemel
 • 80 g sukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 knsp. salt
 • 4 dl plantedrik – jeg foretrækker mandel- eller sojadrik
 • 2 spsk. smagsneutral olie
 • Plantefedtstof til at stege i.

Sådan laver du veganske pandekager

 1. Bland de tørre ingredienser sammen.
 2. Tilsæt olie og mælk, mens du pisker, så alle klumper piskes ud – brug evt. røremaskinen eller elpiskeren.
 3. Lad dejen samle sig i ½-1 time i køleskabet.
 4. Kom en smule plantefedtstof på stegepanden, og steg pandekagerne ved middel varme en efter en på begge sider, til de har taget farve.

Tip I: Hvis dit fedtstof ikke er flydende – som f.eks. olie er – kan det være en god idé at smelte hele den portion, du skal bruge til stegning, inden du går i gang med pandekagerne, det mindsker stege-osen i køkkenet.

Tip II: Når du lægger pandekagerne i lag på dit fad eller tallerken, efter de er færdigstegt, kan du drysse lidt sigtet flormelis imellem dem, så er de nemmere at skille ad, når de skal serveres.

Hvilket plantefedtstof skal du bruge?

Der er frit valg på alle hylder, når du skal vælge plantefedtstof til at stege i. Du kan bruge olie, eller du kan bruge margarine uden animalske ingredienser. Jeg selv sværger mest til enten kokosolie eller plantemargarine.

Men pas på, når du køber margarine – især hvis ikke du er vant til at købe vegansk. Mange stege- og bagemargariner slår på, at det er plantefedtstof, men er det kun en vis procentdel – resten er mælkebaseret.

Du kan både få smør og margarine, der er 100 % plantebaseret.

Serveringsforslag til pandekager

Du kan servere dine pandekager kolde med sirup, sukker eller frugt – både frisk og henkogt. Eller du kan servere dine pandekager varme med is (vegansk) og syltetøj og måske klat kokosflødeskum og lidt revet chokolade eller et drys kakaonibs.

Udelader du sukker og vaniljesukker, kan du også servere pandekagerne med kødsovs. I så tilfælde ville jeg lave pandekagerne tykke.

Pandekagerne kan opbevares i køleskabet eller fryses og kan opvarmes i ovnen eller enkeltvis på panden.

Se også de gammeldags pandekager her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce