Veganske pandekager

veganske pandekager

Veganske pandekager må selvfølgelig ikke indeholde animalske produkter. Det er jo ligesom hele pointen med vegansk mad. Det betyder ikke, du behøver at undvære pandekager. Det er ikke sport svært at lave pandekager uden animalske produkter. Se opskriften herunder.

Klassiske pandekager indeholder både mælk og æg og bliver stegt i smør eller margarine. Mælken er ikke svær at skifte ud. Der findes flere forskellige erstatninger for mælk – f.eks. havredrik, sojadrik eller mandeldrik.

Æggene i klassiske pandekager gør dejen let og luftig. Vil du have frugtsmag i dine pandekager, kan du erstatte æggene med banan– eller sveskemos eller med æblejuice, men du kan også bare gøre – som i opskriften herunder – bruge lidt bagepulver.

Fedtstoffet, du steger i, skal være plantebaseret – mere herom efter opskriften.

veganske pandekager

Veganske pandekager opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Børn, Vegansk
Antal: 10 pandekager
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan stege dine pandekager tykke eller tynde, store eller små – så du får veganske, amerikanske pandekager. Jeg foretrækker mine pandekager tynde og store.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 4 dl plantedrik jeg foretrækker mandel- eller sojadrik
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Plantefedtstof til at stege i.
lodtrækning

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser sammen.
  • Tilsæt olie og mælk, mens du pisker, så alle klumper piskes ud – brug evt. røremaskinen eller elpiskeren.
  • Lad dejen samle sig i ½-1 time i køleskabet.
  • Kom en smule plantefedtstof på stegepanden, og steg pandekagerne ved middel varme en efter en på begge sider, til de har taget farve.

Noter

Tip I: Hvis dit fedtstof ikke er flydende – som f.eks. olie er – kan det være en god idé at smelte hele den portion, du skal bruge til stegning, inden du går i gang med pandekagerne, det mindsker stege-osen i køkkenet.
Tip II: Når du lægger pandekagerne i lag på dit fad eller tallerken, efter de er færdigstegt, kan du drysse lidt sigtet flormelis imellem dem, så er de nemmere at skille ad, når de skal serveres.

Hvilket plantefedtstof skal du bruge?

Der er frit valg på alle hylder, når du skal vælge plantefedtstof til at stege i. Du kan bruge olie, eller du kan bruge margarine uden animalske ingredienser. Jeg selv sværger mest til enten kokosolie eller plantemargarine.

Men pas på, når du køber margarine – især hvis ikke du er vant til at købe vegansk. Mange stege- og bagemargariner slår på, at det er plantefedtstof, men er det kun en vis procentdel – resten er mælkebaseret.

Du kan både få smør og margarine, der er 100 % plantebaseret.

Serveringsforslag til pandekager

Du kan servere dine pandekager kolde med sirup, sukker eller frugt – både frisk og henkogt. Eller du kan servere dine pandekager varme med is (vegansk) og syltetøj og måske klat kokosflødeskum.

Pandekagerne kan opbevares i køleskabet eller fryses og kan opvarmes i ovnen eller enkeltvis på panden.

Se også de gammeldags pandekager her.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre typer pandekager

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.